Гласање

Какви патосници користите, и кој се подобри според вас ?

Гумени
85 (44%)
Платнени
103 (53.4%)
Не ми требаат патосници
5 (2.6%)

Вкупно гласови: 193

Автор Тема: Гумени vs Платнени Патосници ( такозвани лажен тепих)  (Прочитано 67660 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5546
Скапи бе тие универзалните патосници за багажник, ми избега пред месец дена од Лидл беше 6-7 евра, супер материјал и лик, овде  илјада и кусур денари бараат за парче гумичка за багажот.

Едит: Скроз нездрави биле, од 1500 до 3865 денари е цената. И за овие  изгледа како за нови возила огромни се даноците.
https://euro-stil.mk/index.php?route=product/category&path=122
https://patosnici.mk/gledring-stelka-bagazhnik-big-85x65-cm
« Последно менување: 22 Април 2024, 16:27:06 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
По долго време користење платнени патосници, купив гумени. Ке пишам за кој месец дали сум зажалил за одлуката  ;D.

@vladic3110 9400 денари е таа задната када во Порше Македонија за А5.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150
Не може да зажалиш, ако ги користиш соодветно.

Од ноември до мај - гумени, од јуни до октомври - платнени.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2170
Терав и јас слична шема со старата кола. Летни гуми + платнени патосници.
Зимски гуми + гумени патосноци.
Треба да побарам некој типски платнени. Гледрингот имаат дупки за запетлување само за предните а на колата има и за задните.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150
Нема подобра варијанта.

Баш како со гумите.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Од гумени патосници само Geyer&Hosaja обични ниски(по квалитет далеку пред Gledring, но и ценовно) па Gledring, кадести Frogum, теписонски само ВиперЛукс материјалот од Самад, на евтиниот Карпети заглавуваат камчињата, барем на мене тоа ужасно ме нервира

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5896
  • Шо да пишам тука?🤔
Времево ме тера да купам гумени патосници. Кола миена, восоцирана по 15 минути каде што живеам (прометна улица, а не изгледа така) се прави ко по ниви возена...
Каде има такви Geyer и која цена се?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Тек па со гумени како ќе изгледа како по ниви возена...

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5896
  • Шо да пишам тука?🤔
Пералната тука е преку улица  ;D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2349
Гледрингот имаат дупки за запетлување само за предните а на колата има и за задните.
@tomaso  Тоа сакав да прашам, како се фиксираат Гледринг, патосниците имаат тие отвори ама на мојата кола нема отвори на патосот па со нешто да ги притегнеш или на друг начин се фиксираат?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5854
Зависи од колата дали има фиксери,кај мене пежото има.
Ако немаш на патосот отвори и фиксери не можеш да фиксираш...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5546
Гледрингот имаат дупки за запетлување само за предните а на колата има и за задните.
@tomaso  Тоа сакав да прашам, како се фиксираат Гледринг, патосниците имаат тие отвори ама на мојата кола нема отвори на патосот па со нешто да ги притегнеш или на друг начин се фиксираат?
Еве
https://patosnici.mk/shtipka-za-stelki-renault-nissan-2010
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Времево ме тера да купам гумени патосници. Кола миена, восоцирана по 15 минути каде што живеам (прометна улица, а не изгледа така) се прави ко по ниви возена...
Каде има такви Geyer и која цена се?
Geyer&Hosaja ги имаш само по порачка преку Аутолукс Скопје, провери на patosnici.mk дали има за твојот модел од тој произведител(мислам дека имаше додека работев во Аутолукс)

No turbo, no fun :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2349
Дечки, каде во Скопје може да се купат добри гумени патосници за Пунто 2, нешто до кај 1000 денари, @Vlatce-Vectra може знае, во Аутолидер има универзални, ако има типски некаде добро би било, некако скапички се Гледринг во Самад, знам дека вредат за парите ама не сака татко ми за вакви ситници да дава пари сега затоа што е во офанзива комплет да ја стокми колата (сервиси, гуми и сл)  :)
Да се надоврзам, сепак земени Гледринг, со купон за попуст и лично преземање (поради итноста денеска да бидат земени) излегоа 1700 денари, во споредба со (прифатливи) универзални no name по цена од 1350 денари, немаше простор за двоумење.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20113
Од гумени патосници само Geyer&Hosaja обични ниски(по квалитет далеку пред Gledring, но и ценовно) па Gledring, кадести Frogum, теписонски само ВиперЛукс материјалот од Самад, на евтиниот Карпети заглавуваат камчињата, барем на мене тоа ужасно ме нервира

Вака по слики барем меѓу понеубавите се на изглед овие.