Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 541459 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #2070 на: 26 Август 2017, 15:49:37 pm »
Зошто и од каде?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2072 на: 26 Август 2017, 16:12:55 pm »
Имам постар модел на LG,2013 мислам дека е,LM 620 S ако памтам добро.Од пред месец дена,Youtube апликацијата неможе да се користи,така решил производителот.Па да не имал некој исто искуство и дали има чаре некое,дали со стара верзија на OS или некако другачие да има пак youtube,без да купувам екстерен уред?

I kaj mene na Hitachi-to prestana Youtube aplikacijata da raboti.
Nema care za da se opravi. Toa e.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #2073 на: 28 Август 2017, 20:39:22 pm »
Клабери.

LG 49UH603V или Philips 49" 6101

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/fc7c8e0d

Шо велите? Јас имам ЛГ друг модел и после 2 год користење сум задоволен. Е сеа, Филипсот е 2500 поефтин

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2074 на: 28 Август 2017, 20:45:38 pm »
У принцип, со било кој Нема Да Згрешиш. Сигурно и двата имаат сосема добри, ваљда и одлични панели. Ама јас би барал модели со Андроид. Да не се деси после 2 години решиле да ја укинат Јутуб апликацијата..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2075 на: 28 Август 2017, 20:47:19 pm »
Јас би го земал ЛГто поради тоа што има 10 битен панел(иако не е true 10 bit). Само што има ептен сиромашно I/O за УСБ.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2076 на: 10 Септември 2017, 13:37:06 pm »
Здраво дечки :) Треба да купам телевизор периодов па ајде да чујам некои мислења, совети, искуства... Значи услови, НЕ повеќе од 29-30к, пожелно е нешто подоле. Нема да се плаќа во кеш. 43" максимум, односно стрикно 43". Од она што малку гледав беше во Нептун само. Око ми фти еден модел на LG.

Ново моделче како што кажа тој.

Исто ми предложи еден ист ваков односно сличен само сп бело постоље доле, 4к меѓутоа 2016 модел со маалку послаби перформанси од другите аспекти.

Дали можеби би бил фобар компромис да речеме пример Грундинг кој ќе е поефтин а ќе вреди за парите и нема да е премногу далеку од LG-то?

И од она што приметив во Сетек се поефтини телевизорите па дури и овој истиот. Па може и таму да се разгледа.

Мислење за првиот и добредојдени се и други предлози? :) Фала однапред.
« Последно менување: 10 Септември 2017, 14:03:50 pm Allexxander »

Присутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 325
« Одговори #2077 на: 10 Септември 2017, 17:25:45 pm »
Јас имам сличен LG на овој, т.е една серија постар (LH630V)

Иста дијагонала, 900 PMI, 3.0 WebOS, IPS дисплеј

Незнам искрено што да кажам како маана на телевизорот :) За тоа што јас го купив (макс тв и нетфликс) ми брка работа и сум презадоволен од сликата.

Ќе слушнеш муабети дека LG нема да бидат компатибилни со youtube во иднина и можеби стварно ќе биде така. Јас избегавам да правам апдејти, сега за сега се си функционира како што треба.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2078 на: 02 Октомври 2017, 11:05:27 am »
Клабери, Телевизоров е на братучед ми од Скопје.
Си го купи нов нема ни година дена ама и синче има кое наскоро ќе полни 2 години. И сеа и синчето исто како што го памтам татко му, љуби да летаат ствари по дома. И едно Феррари Ф430 летнало у телевизорот и вака биднало:

Е сега сака да си го поправи ама да не го кошта колку што е нов како што му бараат во сервис.

-Дали некој има Самсунг со голем квар а здрав екран 49" да сака да го продаде?
-Дали некој знае некој што има Самсунг со голем квар а здрав екран 49" да сака да го продаде?
-Дали некој знае некој друг канал или начин да се допре до половен екран кој нема да кошта куп пари?
- @SaleSk  @Dimitar или било кој друг ако знае, дали треба да се бара конкретно тој екран од конкретно тој модел на Самсунг или може да се накалапи друг фул хаде екран и дали може да предложите нешто?

Однапред благодарни.

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #2079 на: 02 Октомври 2017, 18:08:34 pm »
Клабери, Телевизоров е на братучед ми од Скопје.
Си го купи нов нема ни година дена ама и синче има кое наскоро ќе полни 2 години. И сеа и синчето исто како што го памтам татко му, љуби да летаат ствари по дома. И едно Феррари Ф430 летнало у телевизорот и вака биднало:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Е сега сака да си го поправи ама да не го кошта колку што е нов како што му бараат во сервис.

-Дали некој има Самсунг со голем квар а здрав екран 49" да сака да го продаде?
-Дали некој знае некој што има Самсунг со голем квар а здрав екран 49" да сака да го продаде?
-Дали некој знае некој друг канал или начин да се допре до половен екран кој нема да кошта куп пари?
- @SaleSk  @Dimitar или било кој друг ако знае, дали треба да се бара конкретно тој екран од конкретно тој модел на Самсунг или може да се накалапи друг фул хаде екран и дали може да предложите нешто?

Однапред благодарни.
Зa нoв тв мoже дa се среди дa испaдне пoевтинo.
Зa екрaн или делoви не мoжaм дa пoмoгнaм.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #2080 на: 02 Октомври 2017, 22:33:04 pm »
@Dimitar  Истиов модел за која најниска цена можеш да го понудиш 49 инча?  Може и ПП.

Или го нема веќе на понуда моделов @Dimitar ?
« Последно менување: 03 Октомври 2017, 17:24:57 pm pirat_07 »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #2081 на: 03 Октомври 2017, 18:17:50 pm »
Телевизоров може да се сервисира.
Однеси го во сервисот на К&K што се наоѓа после рампа во Кисела Вода од лева страна во тој новиот комплекс. Екран ке има, ама колку ке чини само еден господ знае. Претрпоставка од претходно искуство од 200-250 евра, но не ја зимај ценава здраво за готово.
Треба да се види ознаката на панелот, па да се зборува.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #2082 на: 03 Октомври 2017, 19:30:34 pm »
Тоа е и проблемот што му побарале 30.000 денари во не знам кој сервис.

Сепак ќе му речам и во К&К да го однесе.

Фала ти Сале.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #2083 на: 04 Октомври 2017, 08:29:24 am »
Нека се проба и овде....

http://www.psc.mk/

Карши Апче во Дебар маало.

Отсутен Rosso Corsa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #2084 на: 04 Октомври 2017, 15:35:36 pm »
Здраво дечки :) Треба да купам телевизор периодов па ајде да чујам некои мислења, совети, искуства... Значи услови, НЕ повеќе од 29-30к, пожелно е нешто подоле. Нема да се плаќа во кеш. 43" максимум, односно стрикно 43". Од она што малку гледав беше во Нептун само. Око ми фти еден модел на LG.

Ново моделче како што кажа тој.

Исто ми предложи еден ист ваков односно сличен само сп бело постоље доле, 4к меѓутоа 2016 модел со маалку послаби перформанси од другите аспекти.

Дали можеби би бил фобар компромис да речеме пример Грундинг кој ќе е поефтин а ќе вреди за парите и нема да е премногу далеку од LG-то?

И од она што приметив во Сетек се поефтини телевизорите па дури и овој истиот. Па може и таму да се разгледа.

Мислење за првиот и добредојдени се и други предлози? :) Фала однапред.

Земен е овој пред 1 недела со попуст 24800 денари.  јас сум задоволен. Разлика од стариов лг е драстична