Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 624704 пати)

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви тр&
« Одговори #1680 на: 05 Февруари 2016, 20:28:52 pm »
Тој 5300 не е ни југо, а ти спомнуваш мерцедес. 5300 е телевизор како спуштено југо со мотор од 45-ка и издув, да се плашат луѓе коа ке збрчи, а некој спринтер попара ке го направи на 100 метра без пречки...
Ах тој маркетинг, алал нека им се парите.

за 5500 се мислеше во цитатот.
Членот Bosche му велеше да доплати и да го земе 5500 наместо 5300,а јас на тоа одговорив дека него многу му е и 5300 а камоли 5500(инаку капа доле,знаеме дека е најубав за парите 5500)
Реално размилсување

Во тој контекст беше тоа со југо и мерцедес.Бидејќи во случајов ако Самсунгот од 14000 го речеме југо,филипсот 5500 за него е мерцедес.Таа е разликата.Фала богу дека не е најако нешто 5300 или 5500,но метафора на самсунгот од 14000 денари
и филипсот 5500 е таа. Југо и Мерцедес.

Зборевме за модели,a не за марки во случајов.Од таму е метафората.Се согласувам дека 5500 не е најубав на пазарот(туку најдобар за цената во ниско-средната класа)

МНогумина знаеме дека има филипс 7,8ми 9ки серии кои се лудило,исто како што е тоа и кај самсунг,сони итн.
Но тие се веќе друга категорија.Капа долу за новите модели на филипс од 220000 денари или на LG Oled од 500000денари
Но тоа е веќе друга категорија и за други категории за луѓе и џабе би ги збореле во случајов

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1681 на: 05 Февруари 2016, 20:45:01 pm »
Нема потреба од спомињање Мерцедеси воопшто. Подобро да ги заборавиме тие коли за кратко време дека постојат.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви тр&
« Одговори #1682 на: 05 Февруари 2016, 22:55:52 pm »
Епа другар јас ако те слушам тебе треба и фиксниот телефон да го вратам место мобилниот.Јас кажувам како на еден уред да си ги завршам сите работи
...да не се зезам само со еден приклучок на телефонот во телевизор и уште веднаш да си ги гледам сликите.
...Глупаво е да се стави телефонот во телевизор... Van не им збори вакви работи на членовите.Ова и на душман не би го препорачал. Јас усб-то на телевизорот го користам уште кога е испаднато.Си имам слики на стариот телефон.Одам ставам кафе,а они во меѓувреме си ги гледаат сликите што и каде сум бил,што сум правел и си развивавме дискусија.

А на твојот начин како што велиш ти!Ми доаѓаат...да го исчистам со антивирус прво.И додека да ги префрлам сликиве пријателиве ќе си отидат. :D
не ја бива вака друже.

Еден предлог од мене, all-in-one преносен уред, телефон и телевизор во едно, со 24 usb4 поротви, 8 јадрен процесор, има и андроид и вин10, апарат за еспресо, масажер, психолог, и фото рамка. Измислен како за тебе:

Ќе ги цитирав и другите работи ама ми јави некоја грешка при постирање

Ај што’збориш...  :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #1683 на: 06 Февруари 2016, 07:52:52 am »

Еден предлог од мене, all-in-one преносен уред, телефон и телевизор во едно, со 24 usb4 поротви, 8 јадрен процесор, има и андроид и вин10, апарат за еспресо, масажер, психолог, и фото рамка. Измислен како за тебе:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Еве ако може без психолог за мене:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #1684 на: 06 Февруари 2016, 08:18:38 am »
Епа другар јас ако те слушам тебе треба и фиксниот телефон да го вратам место мобилниот.Јас кажувам како на еден уред да си ги завршам сите работи
...да не се зезам само со еден приклучок на телефонот во телевизор и уште веднаш да си ги гледам сликите.
...Глупаво е да се стави телефонот во телевизор... Van не им збори вакви работи на членовите.Ова и на душман не би го препорачал. Јас усб-то на телевизорот го користам уште кога е испаднато.Си имам слики на стариот телефон.Одам ставам кафе,а они во меѓувреме си ги гледаат сликите што и каде сум бил,што сум правел и си развивавме дискусија.

А на твојот начин како што велиш ти!Ми доаѓаат...да го исчистам со антивирус прво.И додека да ги префрлам сликиве пријателиве ќе си отидат. :D
не ја бива вака друже.

Ќе ги цитирав и другите работи ама ми јави некоја грешка при постирање

Ај што’збориш...  :D
Психолог му треба на некого друг овде,али ајде да не влегувам во дискусија за банални работи со инатчии

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1685 на: 06 Февруари 2016, 10:36:59 am »
^^
Молам без бркање на муви, немаше никакви намерни инсинуации за капата! :)

Хаха... „If it's used like this (мисли на работна маса), than it should be plugged in power socket“  :D
А како поинаку да се користи 27инчно чудовиште, сигурно нема да најдат многумина заинтересирани да го шетаат ова се себе за да го користат во јавен превоз додека комутираат накај работа/факс?   ;D

Да, добар е примеров Симо. Тоа се тие уреди кои реално имаат бесмислен концепт. И не мислам дека огромен тач скрин уред за на маса нема никаква употребна вредност - туку само дека е бесмислено таков уред да е „преносен“ кога никој нема да го користи како таков. 27инчен таблет бе!  :D
Парите што отиште во „мобилноста“ (батеријата е сигурно јака и скапа), можеле да го направат уредот многу поевтин. Или со подобар екран, хардвер, итн...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #1686 на: 06 Февруари 2016, 11:28:46 am »
Али у кујна дур сецкаш кромид, коа ќе си го пуштиш Џејми Оливер покрај шпорет - прајслес!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #1687 на: 06 Февруари 2016, 12:02:37 pm »
Малку ќе поплачеш од кромидот и таман ќе се унесеш у Џејми Оливер :-)

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1688 на: 06 Февруари 2016, 12:37:50 pm »

Па да, како подлога се сецкање е прилично импозантен!

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1689 на: 07 Февруари 2016, 21:33:14 pm »
Што би рекли за овој тв, ако се условите добри ми изгледа добра комбинација за на рати? има 2 год гаранција и би си доплатил за 5год.

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&product_id=216954
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1690 на: 08 Февруари 2016, 00:52:44 am »
^^
Молам без бркање на муви, немаше никакви намерни инсинуации за капата! :)

Хаха... „If it's used like this (мисли на работна маса), than it should be plugged in power socket“  :D
А како поинаку да се користи 27инчно чудовиште, сигурно нема да најдат многумина заинтересирани да го шетаат ова се себе за да го користат во јавен превоз додека комутираат накај работа/факс?   ;D

Да, добар е примеров Симо. Тоа се тие уреди кои реално имаат бесмислен концепт. И не мислам дека огромен тач скрин уред за на маса нема никаква употребна вредност - туку само дека е бесмислено таков уред да е „преносен“ кога никој нема да го користи како таков. 27инчен таблет бе!  :D
Парите што отиште во „мобилноста“ (батеријата е сигурно јака и скапа), можеле да го направат уредот многу поевтин. Или со подобар екран, хардвер, итн...

Вакво има во канцеларијата на Мајкрософт во Белград. Многу убава работа е за планирање рути или за колаборација.
само не пишува Леново Јога, некако избришан беше брендот ама скоро сигурен сум дека е Леново.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #1691 на: 08 Февруари 2016, 02:35:50 am »
Што би рекли за овој тв, ако се условите добри ми изгледа добра комбинација за на рати? има 2 год гаранција и би си доплатил за 5год.

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&product_id=216954
Подалеку.Ова е нешто најголемо ѓубре кое било кога се продавало.
За ова некој што продава ваков отпад треба затвор да лежи,али таква држава.,

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085
« Одговори #1692 на: 09 Февруари 2016, 23:58:21 pm »
совет за избор???? за следново:

http://setec.mk/Tv-Audio-Video/%D0%A2V's/LED-TVs/SAMSUNG-48J6272-48-122cm-FullHD-SMART-TV68391
и
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/%D0%A2V's/LED-TVs/PANASONIC-VIERA-TX-50CS630E68506

или некој друг предлог со слични карактеристики со цена испод 40к, големина 48-50“, фулхд или подобро, смарт, 3д необавезно

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #1694 на: 10 Февруари 2016, 08:21:20 am »
Samsung.
Panasonic-от заобиколи го во широк круг.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.