Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 622677 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1590 на: 07 Декември 2015, 09:26:15 am »
Edno drugarce sto raboti vo AMC mi predlozi slednava kombinacija,
da si zemam LED sto ne e smart, i on za 5000den ke mi sredi mini PC so instalirana Kodi aplikacija ili platforma so koja moze streamovi, serii i se ostanato da se gleda.
Istata moze i na laptop da se instalira pa so HDMI da se povrzi na TV, ali od stekaj odstekaj kabli preku takvo mi e, so mini PC e poprakticno.

E sega dali e podobro taa varijanta ili da se kupi smart TV so vgradeno wi fi i ostanati trakatanci.
Razlikata vo cena e ista.

Jas go bendisam Samsung j5100H 40ka, i go imam za 21k preku Dimitar ili 22k vo Krusell.
A takov TV so Smart e minimum 27k.

Sto mislite?

Jas kako sto sum cul Smartot i ne brka mnogu mnogu rabota.
A so mini PCto istite featuri ke gi dobijam, WIFI, You Tube itn.

Мој искрен совет е да си земеш СМАРТ ТВ.

Веќе една година го користам и сум презадоволен, се работи за LG со постариот OS, не новиот Web OS. Се работи феноменално, компјутерот го палам само да служи како сервер за филмови.

HTPC или мини ПЦ кој е врзан за ТВ користев 4 години и прв пат сега ми стана апсолутно вишок и решив да го продадам. Од кога го имам телевизорот буквално не сум го упалил. Многу поелегантно решение е СМАРТ ТВ, не ти треба ни маус ни тастатура, целата навигација иде преку даљинско, можеш директно да стримаш се од телефон или таблет или ПЦ, без врзување на кабли и остало. За ова е потребно да има Mediacast во самиот телевизор, ама мислам дека сите нови СМАРТ го имаат ова. Второ имаш за LG апликација за IPTV преку компјутер само на веб ги апдејтуваш листите и функционира одлично.

Така да колку и да звучи добро да имаш ПЦ врзано за ТВ во денешно време станува апсолутно непотребно.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #1591 на: 07 Декември 2015, 10:59:40 am »
Место да даваш 5.000 денари за некаков си мини пс а неќеш за смарт, си зимаш Google Chromecast и готово.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #1592 на: 11 Декември 2015, 14:28:33 pm »
Имам LG LB550B  32 инчен,е сеа зошто не го чита преводот шо му го ставам,симнувам од титлови.ком на лаптопот го чита преводот а на тв несака да го прочита или треба да се конвертира во некој друг фајал?иначе на усб го ставам и дирек на тв,филмот го чита све само преводот не

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #1593 на: 11 Декември 2015, 14:47:45 pm »
Именaфилмoт.срт, не читa именaфилмoт-мкд.срт.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #1594 на: 11 Декември 2015, 15:31:28 pm »
Имам LG LB550B  32 инчен,е сеа зошто не го чита преводот шо му го ставам,симнувам од титлови.ком на лаптопот го чита преводот а на тв несака да го прочита или треба да се конвертира во некој друг фајал?иначе на усб го ставам и дирек на тв,филмот го чита све само преводот не
Стави го името на преводот да биде исто како името на филмот.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
Одг: Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1595 на: 11 Декември 2015, 16:18:56 pm »
Имам LG LB550B  32 инчен,е сеа зошто не го чита преводот шо му го ставам,симнувам од титлови.ком на лаптопот го чита преводот а на тв несака да го прочита или треба да се конвертира во некој друг фајал?иначе на усб го ставам и дирек на тв,филмот го чита све само преводот не
Стави го името на преводот да биде исто како името на филмот.
Упали тоа 8)

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #1596 на: 14 Декември 2015, 14:21:20 pm »
Сакам ТВ за у спална од 24-32 инчи, ако му се наоѓа на некој нека пише.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #1597 на: 17 Декември 2015, 14:55:24 pm »
Така да колку и да звучи добро да имаш ПЦ врзано за ТВ во денешно време станува апсолутно непотребно за голем дел од корисниците.

Поправив малку. Никаков Smart TV не може да замени HTPC за напредни функции. Со малку труд, се програмира секакво далечинско. Јас не сум имал потреба од тастатура повеќе од три години на моите HTPC-a.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1598 на: 18 Декември 2015, 09:21:54 am »
Никаков Smart TV не може да замени HTPC за напредни функции.

Mногу точно, ама на жалост неразбирливо за тие што не користат напредни функции.  
Патем настрана напредните функции, него како ви иде гледањето филмови/серии кодирани со H.265 (прашање до Smart TV поклониците)?   ;)  :D  ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #1599 на: 21 Декември 2015, 12:35:20 pm »
За се што не може да се пушти на СМАРТ ТВ-то, си има културно лаптоп закачи на ТВ и готово. А да ми собира прашина куќиште покрај телевизор у дневна, не благодарам.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1600 на: 21 Декември 2015, 14:29:45 pm »

Мене ми собира прашина во соседната просторија. Ај што не се гледа, туку и не се слуша - најтивкиот РС на светот. :-Р

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1601 на: 21 Декември 2015, 15:03:46 pm »
Philips 7150 - 49" = 47 иљедарки во Нептун.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви тр&
« Одговори #1602 на: 21 Декември 2015, 16:05:32 pm »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #1603 на: 23 Декември 2015, 11:42:51 am »
Единствена маана до сега на мојот што ја имам најдено е што ми крашира пребарувачот при слајд шоу на онедрајв. Мојот е серијата со 1К :) фул хд 43 LF 652V. Не е најдобриот али за мене е повеќе од доволен :)

ЛГ има свој софтвер WebOS 2.0 и ограничен си на нивните апликации ако нешто ти менува. Превод, разни формати на фајлови, поврзување со ВиФи до сеа без проблем

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #1604 на: 23 Декември 2015, 16:03:34 pm »
Повеќе ме интересира слика, панел, аудио и тек после конективити со комп и ви-фи.