Sto bi odbrale za vo spalna kade 40ka e max golemina i mora da ima Wifi, Full HD minimum, 3D ne e bitno.
Ovie gi merkam;
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/%D0%A2V's/LED-TVs/SAMSUNG-UE40H6200-40-102cm-3D-SMART-Hub67115
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/%D0%A2V's/LED-TVs?product_id=68220
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=216320
Preku Dimitar ke bidat taka da ne se tie ceni.
Posledniot e najdzver i e 31k denari.
E sega, od Philips sum prezadovolen od slikata, za Samsungot nekako se dvoumam da ne ima premnogu sranja pa da ja izvitoperuva slikata i ja pravi neprirodna kako sto Deni kazuvase.
Philipsot si go znam da go podesam i gledam deka kaj novite modeli e gore dole isto.
Vo dnevna Philipsot ne go menjam za nisto, taka mi e podesen top so ozvucuvanje i BP, taka da ovoj ponov ke se kupi i sepak ke ide direktno vo spalna pa da ne kupuvam BP zatoa mora da ima Wifi i da otvara brzo fajlovi na you tube.
Koja konfiguracija na hardver treba da ima za da otvara brzo stvari na net?
EDIT;
do tie sto imaat SMART televizori so WI-FI, dali moze so browserot da se gledaat streamovi za fudbalski natprevari?
Poentata mi e da gledam u spalna fudbal bez da moram da go privrzam laptopot so HDMI za TV.
Го земав 6400ката од кај Димитар само во 55 инчи должина.Претходно отидов во амц бидејќи имам пријатели и споредив неколку телевизори. Од филипсот подобар беше само еден модел на сони кој чинеше 9000 денари поскапо и реално беше подобар барем во дизајн.Амц ми дадоа 1000 денари попуст и тоа велат под тоа навистина неможам ептен дека сме пријатели,нов модел е и веќе е на промоција,а од нептун несакаа ни да чујат за попуст.Тоа давале само на ѓубрето беко и грундиг.На високата класа на телевизори не давале

Јас се зезнав што го земав само кога испадна и го платив малку поскапо.Да почекав ќе ми испаднеше 3000 денари поевтино,но и пред попустот ова беше телевизор кој убедливо највеќе нудеше за парите,а сега е апсолутно број 1.
Знаев дека кај Димитар ќе добијам најдобра цена,но сакав да се информирам претходно и по дуќаниве и да ги разгледам моделиве.
Поточно ова го земав и кога ќе имам повеќе време и ќе направам слики и едно review за него иако баш и не сум некој кој знае да прави такви работи.
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=216325Јас од овој сум презадоволен.Сликата е нешто неопишливо и некако многу реалистична.навистина дури и се приметува со голо око.Чуден е навистина и мене многу ми се допаѓа.Дали дека е 4к или нешто друго но стварно е кул.Пробано е исклучиво на македонски канали и таму го има овој ефект.
Значи 5та серија на филипс не.Читав доста лоши критики на нет.Дури мислам дека филипс и се бламира со 5тава серија.6та серија е веќе сосема друга приказна.Највеќе нуди за парите.
Така да сега со оваа цена филипсот 6тата серија е врв за цената.Андоидот е одличен.Иако мислиш дека нема да треба сепак верувај знае да те задржи доста време особено ако отидеш на Play Store.СЕпак она што највеќе ми се допадна е што преку андоидот од телефон можам да сликам и каде и да сум можам директно да ја шерувам сликата дома на телевизорот.НЕшто што ејпл одамна го имаше но меѓу иос уредите.Стварно е кул работа да се сликаш и да им испратиш слика дома на твоите.Се разбира ова под услов да немаш љубовница

Се на се многу сум задоволен иако сеуште не сум седнал детално да му ги проучам опциите,а верувам дека ги има уште многу многу.
Мој советување е да си земеш андроид.Не штеди 5000-6000 денари нема да сменат ништо.Андроид и онака е иднината и ако не убацат андроид овие од самсунг и панасоник пропаѓање им е неизбежно.
Значи Филипот 6400 е дефинитвно врв за парите без разлика на должината која ќе ја одбереш.
И сонито би го земал исто така во обsир бидеќи е доста добар,но тоа веќе е голема разлика во цена.Сега и уште поголема поточно 11000 денари во мојата 55 инча варијанта.За таа разлика реално не вреди сонито.
Значи брат само андроид.Ќе се каеш верувај ако земеш без.Ова е топ.Седнување и нема станување.