Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 508979 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6192
  • 69
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1200 на: 20 Октомври 2014, 10:58:47 am »
Кај кинезите обично е на еден или два, а кај нормалниве фирми, поготово поспецифичните како Сони, Панасоник, и некој други брендови знае да биде на повеќе места :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5300
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1201 на: 20 Октомври 2014, 11:12:54 am »

Сеа го израдува со Сонито негово... ;)
Педерски финти прават, да те натераат во нивни сервиси да сервисираш. На сите нивоа сопки ставаат, како на пример тие штрафовите за кои треба алат со глава како мала вилушка...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1202 на: 20 Октомври 2014, 11:15:55 am »
За нив е бар лесно, земи прав штрафцигер и бонсек и направи зарез во средина :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5300
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1203 на: 20 Октомври 2014, 11:32:41 am »

Е да, може да се импровизира. Ама да сакаш во моментот да завршиш работа нема да можеш веднаш.
Иначе и имам такви уметаци во комплетот алати Beta, ама муабетов беше за сопките што ги ставаат да обесхрабрат само-сервисирање.
Ај што повеќе не се прават трајни работите, туку и не сакаат ни да се обидеш да поправиш нешто... Глобално потрошачко општество, мора постојано да се купуваат нови производи. Дури и ако старите сеуште функционираат.   :-\

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
« Одговори #1204 на: 20 Октомври 2014, 11:34:37 am »
Еве некое сликиче од внатре.

http://dimitarmk.com/files/photos/sony-kdl32ex500/

Под тоа металното се крие тајната, ама неќам да го одлемувам јас. На сервис ќе се види.   :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1205 на: 20 Октомври 2014, 11:50:27 am »
Tи си му направил „Power reset“, пробај сега и со „reset the television to the original factory settings“...

Отсутен DimitarMK

• Редовен
« Одговори #1206 на: 20 Октомври 2014, 11:55:32 am »
Како да му направам кога не влага ни во service menu нити кога ќе се пушти дава некоја слика. Не функционираат нити оние комбинасии на дугмиња за да се ресетира. Се уклучува backlight, но на екранот нема никаква слика. Кога ќе ставам USB не му ни дава струја.

Отсутен djidji

• Легенда

Отсутен DimitarMK

• Редовен
« Одговори #1208 на: 20 Октомври 2014, 11:59:31 am »
Го пробав ова пред да му направам power reset. Се беше исто. Одкога му направив power reset се изремети целиот, сега ни оваа процедура не ја прифаќа.  :-\

Отсутен djidji

• Легенда

Отсутен DimitarMK

• Редовен
« Одговори #1210 на: 20 Октомври 2014, 12:11:46 pm »
Не сака ни ова... Изгледа ќе мора да се репрограмира.

Фала ти на помошта ;)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #1211 на: 11 Ноември 2014, 16:18:44 pm »
Знам дека има тука дечки што повеќе се разбираат и имаат повеќе искуство, па да си прашам :)

Сакам да земам нов ТВ. Се лимитирав на 48 инча пошто за повеќе нема место на комодата  ;D. Телевизорот се гледа на 3 метри растојание.
Пред 7 години кога зимав телевизор маркетиншки се играше на карта контраст. Колку иљади повеќе толку подобар бил. Нема врска јасни ми се тие работи.
Сега гледам дека се потенцира херцажа (на рифреш ли на што ли појма немам). Не сакам да се лажам дека 1200 Hz е подобро од 200 Hz пошто позади оние првите има уште некои кратенки. Нејсе.

Значи, се ограничив на 48’, wi-fi мора да има, Смарт ТВ мора да има, 3Д ништо не ми значи и да има веројатно никогаш нема да гледам, гаранција колку повеќе толку подобро.
Е сега, око ми фати ова:

Panasonic TX-48AS640E
Прочитав одлични ривјуа за телевизоров, имаме еден во потесен круг на семејство и мене лично ми се свиѓа приказот на сликата.

Ме мањка:

Sony KDL-48W605B
Me замислува само што на 2-ца колеги Сонито им заврши во Видео-Дата. Не знам дали лоша серија или што.

И:

LG 47 LB 630 V

Панасоникот има 3D (мање више) другите немаат. Во херцажа Панасоник, ЛГ, Сони, мада еве некој може ќе објасни дали вредат тие 500 кај ЛГ повеќе него 200 кај Сони.
5 години гаранција кај Панасоник и Сони, 2 кај ЛГ.

Или предложете нешто друго :)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1212 на: 11 Ноември 2014, 22:03:03 pm »
Марјан јас го земав некни од АМЦ Sony-to само кај мене е KDL-40W605B  што значи 40 инчен инаку сосем исти се, и првите впечатоци ми се  позитивни особено сликата е џам и имаше една ден ја начекав супер попуст па од 26000 го земав 23500 ден чисто орентационо...... прашај ако те интересира нешто друго ......

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11757
  • Архитект
« Одговори #1213 на: 12 Ноември 2014, 11:48:21 am »
Панасоник и ЛГ имаат ист панел (колку што знам). Тој панел го произведува ЛГ. Панелот е IPS.
42 панасоник имаат моите и брат ми и е одличен.

Башка пасивно 3д има.

За сони немам некое посебно добро мислење, знам само дека тоа усб-то уште не чита како што треба. Можда и преку мрежа да не пушта се и сешто.

Јас гласам за Панасоникот.
Мислам дека ЛГ доаѓа со тоа фенси далечинско. Затоа е на второ место.