Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 622194 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
Одг: Novi LED Televizori!Profi modeli Samsung i Panasonic!Top ceni
« Одговори #1125 на: 08 Мај 2014, 09:40:38 am »
Фала Сале на ептен исцрпниот одговор. Кај Панасоникот работа што не ми се свиѓа е дизајнот, како и неможноста да се контролира преку Смартфон и останати дрангулашки. Читав вчера доста ривјуа и освен некој проблеми со звукот кога се пренесува од HDMI за Самсунгот не најдов други забелешки големи. Во поглед со сликата мислам дека е на некое рамниште со Панасоникот. Што се однесува до серија 8, сигурен сум дека е најдобра, но во случајов нема теоретски шанси да добијам 85к за купување на ТВ, во конкретниов случај 600 евра повеќе. Ако зимав во нормален случај ми се даваа до кај 60-70к, но телевизорот ќе беше платен на фирма и ќе земев телевизор од сличен ранг, ако не и понизок во случајов ос 6ката. Ќе отидам со Димитар, ќе разгледма што телевизори има па ќе земам некој. Ќе разгледма и за гаранција кој има најдобра. Исто така да напоменам дека сум потполн лаик во телевизори и сл. Телевизоров го зимам 55" зошто ми е мерак во новата куќа да има голем телевизор. Кога би одел според потребите на мајка ми, која што најчесто ќе го гледа нејзе ја интересира само како се менуваат програми и да и одговара со намештајот :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #1126 на: 08 Мај 2014, 09:49:12 am »
Нема проблем.
Доколку си се решил да купуваш телевизор од рангот на Самсунг серија 6, имаш многу опции и можности. На пример LG кој има многу подобар и посупериорен панел на одредени модели за разлика од 6-ката кај Самсунг. Или одредени модели на Филипс.
Но ако почнеме да се расплинуваме, ке треба да се прават споредби и детални анализи на повеќе модели. :)
Ако ти се свиѓа дизајнот на 6-ката, и ако ти одговара цената, не се мисли. Земај го.
Затоа што и да земеш 100 пати подобар и поквалитетен ако ти се крши кеифот на фацата, џабе ти е. Затоа и ти ја посочував 8-цата, која во понудава е супериорен и недостижен победник.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #1127 на: 08 Мај 2014, 10:47:36 am »
Да да, се согласувам за 8цата дека е супер телевизор. Но моментално даваме пари на сите страни за куќава(Знаеш ти како е :) ) и уште 35к не верувам дека ќе можам да ги одвојам за телевизор. ЛЏ ќе разгледам ако може да земе Димитар па може да падне некое такво. Значи имам 55 000 +/- 5% за телевизор и вој период повеќе тешко. Можеби понатаму уште 15 000 би ги дал, но тогаш нема да биде понудава на Димитар и ќе му дојде на исто. Сале, знам дека те малтретирам но би можел ли ако не ти е тешко да ми посочиш која серија на ЛЏ е со посупериорен панел од Самсунгот за да знам кога ќе ги гледам.

Отсутен Sase_91

• Сениор
Одг: Re: Novi LED Televizori!Profi modeli Samsung i Panasonic!Top ceni
« Одговори #1128 на: 08 Мај 2014, 14:56:05 pm »
Zemen Panasonic TX-L55ET60E, se nadevam ne zgresiv. Dosta po losh interfejs od Samsungot no toa e toa. F6800 nemase pa go zemav sledniot po cena :)  Sale so mislis za ovoj?
« Последно менување: 08 Мај 2014, 19:36:25 pm Sase_91 »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1129 на: 08 Мај 2014, 15:20:31 pm »
Ти е гајле за интерфејсот, гледај сликата да му е добра...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1130 на: 08 Мај 2014, 15:22:07 pm »
Панасоник:

Отсутен doktor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
Одг:
« Одговори #1131 на: 08 Мај 2014, 19:05:18 pm »
Мислење за LG 47 LA 640S vs Samsung UE 46 F6400? Или предлог, до 42000?
http://www.lg.com/rs/televizori/lg-47LA640S-smart-3d-tv
http://www.samsung.com/fr/consumer/tv-audio-video/tv/tv-led/UE46F6400AWXZF
Имам LG 32 LS 570S, ќе оди во спалната, одличен телевизор, Samsung не сум имал, дали да си останам на Елки или да менувам за дневната?
« Последно менување: 08 Мај 2014, 19:16:21 pm doktor »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #1132 на: 08 Мај 2014, 20:29:27 pm »
Zemen Panasonic TX-L55ET60E, se nadevam ne zgresiv. Dosta po losh interfejs od Samsungot no toa e toa. F6800 nemase pa go zemav sledniot po cena :)  Sale so mislis za ovoj?

Си направил добар избор :)
Можеби процесорот е буџет серија, но секако не е лош. Ке дадеш коментар по некое време користење. Иначе е опремен со Mediatek(Mstar) -> 5590 (900-1000 MHz?), и 55 инчниот екран е IPS, произведен од LGDisplays. Дисплеј панелот е 600 Hz Back Light Scanning (6 block), но реално телевизорот е 50 Hz. Toa верувам дека нема да го приметуваш.
Него опремен е и со 3Д, пасивен мод. Медиа плеерот кој е вграден во него подржува: AVCHD 3D/Progressive,
SD-VIDEO/AVI/MKV/
WMV/MP4/M4v/FLV/
3GPP/VRO/VOB/TS/
PS,MP3/AAC/WMA Pro/FLAC/WAV,
JPEG/MPO.

Како и што од него ке се покаже, ке кажеш сам.
Има вградено и Wi-Fi, a како се тоа функционира ке ни доловиш ти. Нормално и квалитетот на сликата...
Првите неколку дена пуштај го на различни канали, намали му го контрастот на пола, убија сликата. И покрај тоа што не е плазма, би ти препорачал неколку дена, барем една недела да го погледаш така. Можеш да го пуштиш да работи и во еко мод...
После тоа фино лепо ке си ја подесиш сликата. Чак што више за твојот модел можеш да најдеш и advanced settings, ако сакаш да добиеш максимум од него. IPS панелите ке ти пружат уживање во боите за разлика од панелот кој го поседува Самсунгот.
:)
Создравје да си го гледаш и долго да те служи.

Мислење за LG 47 LA 640S vs Samsung UE 46 F6400? Или предлог, до 42000?
http://www.lg.com/rs/televizori/lg-47LA640S-smart-3d-tv
http://www.samsung.com/fr/consumer/tv-audio-video/tv/tv-led/UE46F6400AWXZF
Имам LG 32 LS 570S, ќе оди во спалната, одличен телевизор, Samsung не сум имал, дали да си останам на Елки или да менувам за дневната?

LG-то е ок модел. Не ги гледав кои опции ги има, но гледам дека има 8-битен IPS панел кој е производство на LGD. Така да во поглед на квалитетот на сликата не би имал проблем.
Samsung-от има дуал кор процесор, би требало да го тера добро менито и апликациите.
Има 200 херцен беклајт рифреш, значително послаб од оној кај ЛГ-то, и е реално 50 херци.
Панелот е најверојатно производство на AUO, бидејќи мислам дека Fujitsu повеќе не ги произведува, а он е тој што ги има исфрлено како негов производ.
Инаку се работи за PSA панел со ознака:
CY-HF460CSLV1H
CY-HF400CSLV1H

Повеќе за оваа технологија на следниот сајт:
http://electroiq.com/blog/2009/01/lcd-manufacturing-technologies-target-increasing-transmission-to-reduce-panel-costs/

6-ка серија на Самсунг е средна класа, погоре има објаснување за и околу моделите.
Подобро полошо нема, единствено како ви се допаѓа сликата.

Многу пати сум кажал, еве уште еднаш:
IPS панелите се одликуваат со реални бои, одличен агол на гледање, но послабо ниво на црно.
VA панелите се одликуваат со подобро ниво на црно, јаки и нереални бои, лош агол на гледање и подобар контраст.
« Последно менување: 08 Мај 2014, 21:02:25 pm SaleSk »
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви тр&
« Одговори #1133 на: 17 Мај 2014, 16:26:21 pm »
    So mislite za quart televizori.Ima eden na flaer od amc i go davaat 39 inci za 14990.Me interesira trajnosta.
Treba da e pristojno traen i da ima daljinsko.Napredna tehnika ne e potrebna.
i jas ke prasav za nego, za na rabota ke mi e... u AMC ima nekoj da preporacate so slicna cena nesto podobar??

Go kupiv.Slikata srca.Sega za sega prezadovolen.Kolku mu  e dzvezdata ke vidime so tekot na vremeto.

Televizorot si go koristam kako ekran, vo Auto Cad rabotam i odlicen si e ...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1134 на: 17 Мај 2014, 16:47:44 pm »
Овој е 39 инчи на сликава?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви тр&
« Одговори #1135 на: 17 Мај 2014, 16:53:30 pm »
da , od minatiot flaer na AMC 39" quart ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1136 на: 17 Мај 2014, 17:13:12 pm »
Кога сте кај 39 инчни ЛЦД-а, брат ми пред скоро зема оваков:
http://set.com.mk/Tv-Audio-Video/%D0%A2V%27s/BLAUPUNKT-BLA39-210-39-FULL-HD-3D-EDGE-LED67038

Ми се виде релативно ОК, од аспект на контрастот и сликата. „Релативно ОК„ посебно од аспект на цената (и можностите). Баш ќе видам каква слика има од РС, кога ќе го спои преку HDMI.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #1137 на: 31 Мај 2014, 22:20:00 pm »
ми треба помош ако некој имал некое вакво искуство. Се работи за ЛГ ЛЕД 42 4500, денеска го вклучувам ми пишува Нема Сигнал, не ја препознава антената. Го ресетирав и пак исто.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1138 на: 01 Јуни 2014, 00:54:05 am »
Каква антена си поврзал?

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #1139 на: 01 Јуни 2014, 12:35:02 pm »
поврзан е на кабловска, до некни се си беше ок, и од следниот ден нема сигнал и ко ги скенира пак не наоѓа ништо, со истио кабел на др ТВ се е ок.