Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 497358 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6491
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #3225 на: 27 Април 2023, 07:07:24 am »
Што знам шо да речам, вчера баш проверив, примарен и секундарен превод, и регион, сите 4 работи Macedonian одбрав, а и така е и пишан рачно ко ќе го местам.
Е сега уште системскиот јазик Македонски да го наместам и да се отепам.  ;D

Имаше на некоја програма и Хрватски превод, па треба да пробам тој да го наместам да видам дали ќе фати сетингот, немам седнато многу пред телевизор да пробувам опции.
Да исцрпам се, па јавување ќе биди крајно, да не ме срами некое чупиште таму за некоја ситница шо сум ја пропуштил, ебати мажот да речи.  :-X

Отсутен Makaveev

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #3226 на: 27 Април 2023, 13:41:15 pm »
Дечки, здраво
https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-43-NANO-763-QA

Имам ваков тв, и никако не можам да го врзам на wifi, вика проблем со конекцијата. Ресетирав се и ништо. Пробав со hotspot од телефон - функционира се, ама со домашниот интернет неќе. Од А1 е пакетот интернет телевизија.
Башка и некои програми не ги дава, вика - No CI module.
Ги контактирав А1, викаат не биле надлежни за тоа.. според нивните податоци интернетот е стабилен и телевизија има.

Некој со ваква мака, да ми посочи што да направам?
Ве поздравувам

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #3227 на: 27 Април 2023, 14:32:05 pm »
И надворешна антена, ама логаритамска, и сврти ја накај Водно, другите предаватели се слаби.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5623
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #3228 на: 27 Април 2023, 14:42:34 pm »
Тоа со Ci module е дека не ти се во пакетот тие програми.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Makaveev

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #3229 на: 27 Април 2023, 16:37:27 pm »
Не бе другар, тие се програмите - од пакетот се. Зборам за тв24, fox итн итн..
А со интернетот, се конектира на мрежата ама вика no signal on server.
од рутер до DNS има x

не знам кај ја грешам работата...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5691
« Одговори #3230 на: 27 Април 2023, 16:56:30 pm »
Ve citam so ova prevodive i proslata nedela koga bev u veles dedovo go ima istiot problem so telekabel.
Bese na telekom si funkcionirase sve super se prefrli na telekabel i nema prevod na kanalite. Probav nesto da cepkam nebivase.
Dajte kazete sto da mu smenam naredna nedela koga kje odam da neme gnjavi povekje.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #3231 на: 27 Април 2023, 17:22:24 pm »
Ve citam so ova prevodive i proslata nedela koga bev u veles dedovo go ima istiot problem so telekabel.
Bese na telekom si funkcionirase sve super se prefrli na telekabel i nema prevod na kanalite. Probav nesto da cepkam nebivase.
Dajte kazete sto da mu smenam naredna nedela koga kje odam da neme gnjavi povekje.

Телекабел има повеќе опции за превод на каналите, треба да најдеш на телевизорот каде се бира превод и од таму ќе му смениш. Некои телевизори не памтат кој си го одбрал па ќе треба и да научи како да си бира превод.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5691
« Одговори #3232 на: 27 Април 2023, 18:49:17 pm »

Телекабел има повеќе опции за превод на каналите, треба да најдеш на телевизорот каде се бира превод и од таму ќе му смениш. Некои телевизори не памтат кој си го одбрал па ќе треба и да научи како да си бира превод.
Najdovme kade e prevodot kje go namestime ama koga kje smenis kanal ili ugasis tv naredno vrakjanje prevodot go nema. Edino funkcionira toa sto vo momentot go gledas da namestis racno prevod pa smeni drug kanal pak racno da smenis i taka vo krug sto mi deluva blesavo da se zaebavas na sekoj kanal sto sakas da go gleas da moras racno prevod da mestis.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #3233 на: 27 Април 2023, 20:08:39 pm »
Избриши сите мрежи што си се логирал. Исклучи го од струја. Почекај 20 мин. Пробај пак.

Пробај со лан кабел.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6491
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3234 на: 28 Април 2023, 07:21:41 am »
Башка и некои програми не ги дава, вика - No CI module.

Да не не ти е катричката до крај внесена?
Ко го местев новиот телевизор така и мене ми вадеше, ама не сум ја пикнал до крај, тешко влегуваше ама влезе.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1800
« Одговори #3235 на: 28 Април 2023, 09:17:11 am »

Najdovme kade e prevodot kje go namestime ama koga kje smenis kanal ili ugasis tv naredno vrakjanje prevodot go nema. Edino funkcionira toa sto vo momentot go gledas da namestis racno prevod pa smeni drug kanal pak racno da smenis i taka vo krug sto mi deluva blesavo da se zaebavas na sekoj kanal sto sakas da go gleas da moras racno prevod da mestis.

И јас го имам истиот проблем, пишував пред некој месец за ова. Не успеав да најдам решение, освен на секое пуштање да си барам превод повторно. Единствено не се јавив во Телекабел да прашам дали има решение. Ако случајно се јавиш може да пишиш овде што ти рекле.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #3236 на: 28 Мај 2023, 21:42:29 pm »
Да не отварам нова тема да прашам мислење за купување на нов телевизор. До сега користев Сони Андроид телевизор и бев доста задоволен, сега разгледувам опции за нов и се мислам дали да одам пак со Сони или TCL со QLED и Андроид. Имам еден спореден TCL исто со андроид но LED панел и немам замерки за работата но сликата значително се разликува од Сонито. Незнам QLED како се со квалитет и издржливост баш кај TCL.
Големината е 55 инчи.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 707
« Одговори #3237 на: 28 Мај 2023, 21:48:16 pm »
Да не отварам нова тема да прашам мислење за купување на нов телевизор. До сега користев Сони Андроид телевизор и бев доста задоволен, сега разгледувам опции за нов и се мислам дали да одам пак со Сони или TCL со QLED и Андроид. Имам еден спореден TCL исто со андроид но LED панел и немам замерки за работата но сликата значително се разликува од Сонито. Незнам QLED како се со квалитет и издржливост баш кај TCL.
Големината е 55 инчи.

Samo soni, ne se zaebavaj so tcl :)

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
« Одговори #3238 на: 28 Мај 2023, 22:13:19 pm »
Големината е 55 инчи.

Vidi go hisense u7hq

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #3239 на: 29 Мај 2023, 00:13:29 am »
Големината е 55 инчи.

Пред 3 месеца земав Сони телевизор (65" фул ареј), по многу размислување, ем консултација со @marjanot и согласно досегашните искуства, можам само најтопло да го препорачам.

Стариот Самсунг (49" закривен) уште се тера без мака, така да, би препорачал и Самсунг.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.