Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 540543 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #3150 на: 29 Декември 2022, 16:52:20 pm »
Тогаш не земај толку голем, намести се на 1 метро од тој малку помалиот и ќе ти биде ист ефектот :)

Или још боље гледај на телефон, а телефонот постави го на 10цм од очите ;D

Јас со 50ка полудев, никогаш не сум заспивал толку, се као ај да одморам малку очи на реклами и у бонус.
Висината не ми е толку проблем ама ширината ме замара.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #3151 на: 29 Декември 2022, 17:28:53 pm »
Ај ќе си ги фалиме и препорачуваме своите, за да си ги оправдаме парите. :)

Твојот Андроид е 9 за тие пари шо значи оти е постар модел, а мојот е 11 (произведен 2022). Звукот на Xiaomi P1 не е баш фантастичен според многу ривјуа по нет, нема Dolby Atmos, а знам дека @dreamson е аудиофил и ќе го иритира тој момент. Ако веќе размислува за Андроид ТВ во мидрејнџ ценовен ранг, Филипсот е бестбај. Ако му се дава повеќе кеш за Андроид ТВ, се знае, Сони.

55 инча: https://tehnomarket.com.mk/product/29393140/philips-55pus800712-4k-android-tv-with-p5-processing-engine
58 инча: https://tehnomarket.com.mk/product/29393249/philips-58pus850712-4k-android-tv-with-p5-processing-engine

Ако не му е битен ОС, и мисли да вози андроид бокс тогаш нека ги има во предвид и LG, Samsung, HiSense, TCL.
Моментално е 11 андроид. А моделот е една година стар, како и сите други модели од другите марки.
Дали сеуште некој слуша звук преку телевизорот? Покрај толку саунд боксови не верувам дека на некој ке му биде пресуден звукот на телевизорот. А дека го фалам за да си ги оправдам парите, врска нема. Јас кога бирав тв немав ограничен буџет (психички бев ограничен да не е повеќе од 40 000) затоа што го зимав преку телеком, со поени и ситна доплата. Едино шаомиво и филипс со амбиент лајт нудеа повеќе во однос на другите марки до 40 000ден. Пресудно ми беше да е андроид 4к и hdr10+ и да 55". Ги споредив во живо филипсот и шаомито пуштени на мое 4к видео и имаше очигледна разлика во сликата. Не викам дека филипсот е лош но за мене шаомито има почиста слика. Преферирав добра слика и со шаомито го добив тоа.

Отсутен Sims

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #3152 на: 29 Декември 2022, 20:45:52 pm »
Моите дома имаат LG 55 и одличен е..
јас да сум искрена и не ми е толку нешто битна сликата, звукот.. Mи треба "нормален" тв, најголем 50'' заради просторот и то би било то, ништо специјално.
Кога купував бела техника во сетек ми го препорачаа овој модел, бил од нова серија.

https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10054_10055&product_id=50613&mfp=manufacturers%5B207%5D
27 999 беше тогаш на Black Friday

50'' e https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10054_10055&product_id=54165&mfp=manufacturers%5B207%5D
успут тука видов за тцл пофалби.. и не знам сеа што да земам

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3153 на: 30 Декември 2022, 11:39:57 am »
Може да дадете предлог за тв од 65 инчи до 35К?

Гледам некои модели ама не знам кој вреди најмногу за парите.

Некое искуство или некој дали го има овој модел од Hisense па да сподели некое инфо од прва рака?

https://www.neptun.mk/categories/televizori/HISENSE-65-A63-H

Секој предлог е добродојден.

И да нагласам, не ми е за играње игри на него, туку стандард гледање на филмови и нешто од јутуб.

кај овој, најголема енигма е Оперативен систем:VIDAA U5
стварно не знам на што личи и колку би имал поддршка во иднина

за нешто повеќе денари, има 60-ка LG на кој мислам дека ќе ти се свиѓа сликата или класа погоре 55-ка

во тој буџет, види ги двата подоле што ги имам предложено, мислам дека се одлични модели за парите и би требало да ги има и во 55-ка варијанта

Моите дома имаат LG 55 и одличен е..
јас да сум искрена и не ми е толку нешто битна сликата, звукот.. Mи треба "нормален" тв, најголем 50'' заради просторот и то би било то, ништо специјално.
Кога купував бела техника во сетек ми го препорачаа овој модел, бил од нова серија.

https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10054_10055&product_id=50613&mfp=manufacturers%5B207%5D
27 999 беше тогаш на Black Friday

50'' e https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10054_10055&product_id=54165&mfp=manufacturers%5B207%5D
успут тука видов за тцл пофалби.. и не знам сеа што да земам

види кој повеќе ќе те бендиса од LG-во и Philips-ов

LG може ќе има подобра слика, но Philips-от е Андроид, со вграден Dolby Vision и Dolby Atmos, може во моментов не ти прави разлика, но ќе ставиш некој стрим сервис, блуреј итн. ќе врзеш саундбар и разликата во целокупното искуство ќе биде евидентна

види ги и спореди ги двата, ако не можеш да се одлучиш, види кој има поголема гаранција

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 655
« Одговори #3154 на: 31 Декември 2022, 00:12:20 am »
И овде да пишам да не биде дека само прашувам, а не сум земал тв.

Земено Hisense 65A7GQ 65 инчи QLED со 2+3 години продолжена гаранција.

https://tehnomarket.com.mk/product/29393788/hisense-65a7gq-65-smart-ultra-hd-uled-televizor

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #3155 на: 31 Декември 2022, 05:15:02 am »
Е, супер... сега ќе ти требаат поголеми звучници, доминира во собата овој :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3156 на: 31 Декември 2022, 09:29:35 am »
Баш сподели за просечек корисник како е.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3157 на: 04 Јануари 2023, 21:18:50 pm »
Gley.mk искуство некој?

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1549
« Одговори #3158 на: 04 Јануари 2023, 22:06:13 pm »
Препорака за тв бох смарт - со јак wi fi фаќач на сигнал.
Mi Box S дали е добар ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3159 на: 05 Јануари 2023, 09:44:12 am »
Gley.mk искуство некој?

јас го имам, го ставив најмногу заради српските серии (Беса, Државен службеник...)
за 150 ден. месечно е повеќе од добро

претежно се екс-ју серии и филмови, има и наши
странски има со постар рок, Рамбо, Роки, Тотал рикол...секој петок мислам дека додаваат содржини и се начекува и по нешто поново

апликацијата за Андроид ТВ не е нешто најсјајна, слаба категоризација има, ама брка работа
снимката е ОК, мислам дека фул ХД се содржините (освен Жикина династија и други СФРЈ содржини), знае да подзасецне на 2-3 пати во тек на гледање

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #3160 на: 05 Јануари 2023, 09:55:21 am »
Gley.mk искуство некој?

јас го имам, го ставив најмногу заради српските серии (Беса, Државен службеник...)

странски има со постар рок, Рамбо, Роки, Тотал рикол...секој петок мислам дека додаваат содржини и се начекува и по нешто поново

апликацијата за Андроид ТВ не е нешто најсјајна, слаба категоризација има, ама брка работа
снимката е ОК, мислам дека фул ХД се содржините (освен Жикина династија и други СФРЈ содржини), знае да подзасецне на 2-3 пати во тек на гледање
Ха, жикина династија, мислам дека у секое време можам да ги гледам :)
Пред некој ден паднавме у муабет, боље ќе трујат народ со турски/мурски серии отколку да дадат некоја реприза од СФРЈ доба, како серијата Волшебното самарче, или па една верзија од филм за Илинденско востание која само еднаш ја видов, се сеќавам дека јако се испушкараа...

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #3161 на: 05 Јануари 2023, 10:17:06 am »
Препорака за тв бох смарт - со јак wi fi фаќач на сигнал.
Mi Box S дали е добар ?

Јас се думав пред 2 години каков ТВ бокс да купам и разгледував првично "No name" боксови, ама Зеро (мислам) ме предомисли за Ми бох С и зедов таков. Беше поскап од останатите што ги гледав, послаб во перформанси, но воошто не сум пишман. Интерфејсот е баш како Андроид ТВ, Netflix i Youtube работат супер. Најчесто за тоа го користам. Далечинското не е со инфраред и фаќа многу добро од било која локација, не треба да го насочуваш како од телевизориве. Исто така има и Google Assistant на далечинското кој функционира солидно. Шерувањето на видеа од YT си работи без никаков проблем.

Во однос на вифи сигналот не би знаел да споделам искуство оти ми стои одма до рутерот.

Се на се, екстра гаџет кој би го препорачал на секој кој сака да го опамети глупиот телевизор.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
« Одговори #3162 на: 05 Јануари 2023, 10:37:26 am »
Моментално Mi Stick 4K е мислам подобар избор него ли боксов. Понов модел е и има понов хардвер, плус доаѓа со Андроид 11.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3163 на: 06 Јануари 2023, 09:51:14 am »
Gley.mk искуство некој?

Фала ти.
Пошто дома имам 4г рутер од А1, малку ми е сомнително дали ќе го рани. Ама па и пробата не кошта многу :)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1549
« Одговори #3164 на: 22 Јануари 2023, 09:34:03 am »
Моментално Mi Stick 4K е мислам подобар избор него ли боксов. Понов модел е и има понов хардвер, плус доаѓа со Андроид 11.
Земав 4к стик.
Фала на препораката. - е тоа што нема порт ,но се снајдов со апп.
Сигналот е слаб , но ќе поместам рутерот.

Бонус земав и wireless рачка за да имаме сони плејстејшн :)
И спасив 15 илј.