Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 681907 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8418
  • Плинаш!!!
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #2805 на: 27 Ноември 2020, 12:16:36 pm »
Пробав измешано, зелениот е изгледа носечки, главен сигнал.
Се додека не го упарив зелен со зелен, тв ми кажуваше дека нема сигнал, односно плаво на плаво и црвено на црвено без зелениот(исклучен) немаше слика.

Зелено на зелено, плаво на црвено, црвено на плаво, добив неприродна боја на сликата, не можам да ја опишам, нешто као на документарците од втора светска што ги бојат оригиналните црно бели.
Еден е видео (обично е жолт) другите два (обично црвен и бел) се звук стерео моно.

Само зелениот да си го ставњл во видео влез ке има слика ама не и глас.

Симо е во право. Модовите на тв-то не се подесени како што треба.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Стануваше збор за компонент излези и влезови, не за бојата на каблите :)
Грешно сум разбрал...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #2806 на: 27 Ноември 2020, 12:20:03 pm »
Сите 3 се за видео, други посебни 2 за аудио.
Ако збориме за кабел со 3 пина, тогаш сигурно еден е видео два аудио. Барем кај мене на двд-то е така.

Отсутен mambo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #2807 на: 27 Ноември 2020, 22:56:56 pm »
Ако збориме за кабел со 3 пина, тогаш сигурно еден е видео два аудио. Барем кај мене на двд-то е така.

Лев и десен аудио сигнал (стерео) и жолтото е видео

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #2808 на: 27 Ноември 2020, 23:47:14 pm »
Така де...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2809 на: 29 Ноември 2020, 15:55:52 pm »

Лев и десен аудио сигнал (стерео) и жолтото е видео

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

5 пина се вкупно, од кои 2 за аудио

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #2810 на: 17 Јануари 2021, 13:23:16 pm »
Сакам да купам андроид бокс, но досега никогаш не сум користел. Буџет имам зацртано околу 3000 денари.

Дали е пожелно да биде со АндроидТВ и што ако не е?

Дали Ми бокс С е добар уред? Надминува буџет поприлично ама може да влези во игра ако некој продава половен.

Може да препорачате некој бокс (без разлика дали од овде или чајна) или да понудите доколку продавате.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6427
« Одговори #2811 на: 17 Јануари 2021, 13:52:50 pm »
За шо планираш да го користиш?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Silvester

• Редовен
« Одговори #2812 на: 17 Јануари 2021, 14:45:06 pm »
Па најмногу за Youtube, Netflix, Kodi и сл. Не знам за што друго би го користел?!

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2813 на: 17 Јануари 2021, 15:07:14 pm »
Nekoj da kaze kako da se gleda Arena sport na tv? Na telekabel sum i tamu ima samo sport klub. Pa da ne odam na Telekom samo za Arena sport ili drug sportski kanal ako imate za fudbal osobeno italijanska liga, kazete/preporacajte sto moze da se napravi  :) 

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6427
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #2814 на: 17 Јануари 2021, 15:07:19 pm »
Кинеските  немаат Chromecast i netfixot не е фулл хд, ама па имаш адон за коди  и таму ти е фул нетфликсот,  ако не ти е психички проблем таа работа земај кинез тотално бркаат работа, јас зедов еден од али како на power to the people, сум ептен задоволен за парите во 4/64 верзија, плус  на андтоид можиш да инсталираш се од апликации за разлика од андроид тв кај шо пола апликации нема да можип да ги инсталираш. Ако сакаш оригинал нетфликсот од апликација и chromecast најефтина и најдобра опција ти е шајомито,  ама кај нас се ненормални со цените скоро 5000 денари е, а и кинезите се ненормално скапи овај јас го нарачав
MKD 1,756.27  31%OFF | A95X F3 RGB Version Smart TV Box Android 9.0 Amlogic S905X3 TV Box 2.4G&5G Wifi Bluetooth 4.2 Google Player 8K Android TV Box
https://a.aliexpress.com/_mMNgUWV
Е скоро 5000 денари кај нас.
 За шо и да се решиш најарно е да си го нарачаш  од али да не плаќаш дупло кај нас.  Мене за 25 дена ми стигна.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
« Одговори #2815 на: 17 Јануари 2021, 15:16:06 pm »
Сакам да купам андроид бокс, но досега никогаш не сум користел. Буџет имам зацртано околу 3000 денари.

Дали е пожелно да биде со АндроидТВ и што ако не е?

Дали Ми бокс С е добар уред? Надминува буџет поприлично ама може да влези во игра ако некој продава половен.

Може да препорачате некој бокс (без разлика дали од овде или чајна) или да понудите доколку продавате.

Рече дека си зацртал 3000 денари, али моја најискрена препорака би била ако можеш да си дозволиш да го протегнеш буџетот и да си купиш нов Mi Box S. Мислам дека 4700 денари е во Mi Store. Сите други што се продаваат кај нас се играчки во споредба.

Јас имам Mi Box 3 веќе две години, не е исклучен од кога е ставен. 4К, нетфликс-метфликс, HBO, Јутуб, VLC за пуштање од мрежа, сите салтанати. Најискрена препорака.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401
« Одговори #2816 на: 17 Јануари 2021, 15:23:53 pm »
Малце му се 2гб рам.

Провери во темава дали е пишано за тој буџет или пиши пост брзо ќе ти одговорат.

https://forum.it.mk/threads/vodich-pri-kupuvanje-na-android-tv-box.68323/page-11#post-1267207

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
« Одговори #2817 на: 17 Јануари 2021, 15:38:24 pm »
Јас до сега не сум имал проблем со малку рам на мојот бокс. Игри не играм на него, така да тоа не ми прави разлика. За конзумирање содржини е одличен.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #2818 на: 17 Јануари 2021, 18:28:09 pm »
Nekoj da kaze kako da se gleda Arena sport na tv? Na telekabel sum i tamu ima samo sport klub. Pa da ne odam na Telekom samo za Arena sport ili drug sportski kanal ako imate za fudbal osobeno italijanska liga, kazete/preporacajte sto moze da se napravi  :) 

IPTV.

4000-6000 годишно ти е.

Отсутен Silvester

• Редовен
« Одговори #2819 на: 17 Јануари 2021, 18:57:58 pm »
@vladic3110 ова што ми го прати излегува 50 евра со 4/32 и со тоа подоброто далечинско. Големи се шансите ова да го порачам. Што е подобро, да биде со тоа жироскопското далечинско или со тастатура?

@zeroSignal верувам дека е добар Ми боксот плус има сертифициран Гугл. А и добри се општо Шаоми, користам таков мобилен моментално. Но засега многу ми е над (зацртаниот) буџет. Ако начекам некој да продава половно за разумна цена, би купил.

@DarthJe5us според тебе 2гб рам на Ми боксот се малку за Youtube, Netflix и слично или за играње игри мислеше?