Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 681741 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2550 на: 09 Април 2020, 21:25:32 pm »
Остај ти тоа. Или, види го стандардот и зголеми ја броката за 30%. ;D

Уште малку и ќе оќориме скрос, па ќе се изгубат таблетите како посебни уреди и ќе купуваме ташни за мобилните.

Впродавница 32“ телевизор изгледа како 13ка монитор.

И да не заборавиме дека 32-инчен телевизор пред неколку години имаше и по 2-3 инча рамка од секоја страна. Сега во простор од 37 инча комотно собира 45-ка. :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2551 на: 09 Април 2020, 22:35:36 pm »
За жените да не им дозволат на мажите да си купат соодветно-димензиониран телевизор.

Прво телевизор па намештај. Ја не знам како обратно работат луѓево.. :D
Телевизор ДЕНЕС може да е ок, ама за 5 години да е микронски. Затоа треба малку да се води сметка уште веднаш да се остава место за многу поголем телевизор во иднина. Имено ако земеш сега 55инчи и напикаш глупости наоколу ќе немаш место за 82 инчните кои ќе се живо џабе во 2030та година.

До 2030та ќе искречиш 2 пати минимум, со тоа и можност друг распоред да направиш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #2552 на: 10 Април 2020, 07:56:15 am »
Остај ти тоа. Или, види го стандардот и зголеми ја броката за 30%. ;D

Уште малку и ќе оќориме скрос, па ќе се изгубат таблетите како посебни уреди и ќе купуваме ташни за мобилните.

Впродавница 32“ телевизор изгледа како 13ка монитор.

И да не заборавиме дека 32-инчен телевизор пред неколку години имаше и по 2-3 инча рамка од секоја страна. Сега во простор од 37 инча комотно собира 45-ка. :D
Замисли да пратевме стандард уште ќе бевме со 55цм телевизор, а не со 55цм.

Пред 10 години да си имал 150цм ТВ ќе ти речеа дека на 11 метри треба да го гледаш.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1573
« Одговори #2553 на: 11 Април 2020, 16:31:53 pm »
Предлозите се супер , само што ТВ не е за кај мене. Туку треба да се земе 50"(од кај мене дома) и да се стави на наведеното место .
А јас да земам понов , подобар и поголем за кај мене :))

Ова карантинот направи да имам време да измерам поубаво и димензијата најдоле на ќошевите(од стакленото) е 109. Како се мери погоре се намалува 1см.
Мислам дека ќе биде...за 1 см...
Ќе го ставам :D

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
« Одговори #2555 на: 11 Април 2020, 19:31:58 pm »
Добри цени, ваљда. Вториов е со изненадувачки попуст.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #2556 на: 11 Април 2020, 19:52:24 pm »
Добри цени, ваљда. Вториов е со изненадувачки попуст.
И мене ми заличе, ама не е Олед емисионен туку Кулед трансмисионен (како лед/лцд)

Си реков Олед 55ка јака за 47 банки...

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2097
« Одговори #2557 на: 12 Април 2020, 10:33:13 am »
Da ne listam nagore mislenje, prasanje za poiskusnite.. ima li golema razlika izmegu samsung 7ma gen, 8ma gen ili qled?
Razmisluvam za 55ka za vo dnevna.. gledam cenite za 7ma se naoga za 27k 8ma za 40k i qled q60 za 49-50k ... vredi li da se plaka duplo ili nema da osetam golema razlika i so UHD 7ma generacija?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Од мое искуство, пред 3 години купив Самсунг 6400 серија, а лани за дедото земавме 7100 серија. Сепак мојот е со подобра слика и значително побрз софтвер, затоа што и втората бројка од серијата има влијание на карактеристиките.
Не би можел стручно да објаснам, но кога го купував мојот гледав и за 25-6 илјади 6100 Самсунг. Според ривјуа имаше голема разлика во backlit на екранот, со што 6400 повеќе личи на qled и поради тоа има разлика во квалитетот на сликата.
За жените да не им дозволат на мажите да си купат соодветно-димензиониран телевизор.

Кога почнав да средувам дома прво купив телевизор па после се правеше распоредот, за мебел ич да не правиме муабет :)

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #2558 на: 12 Април 2020, 20:24:05 pm »
Da ne listam nagore mislenje, prasanje za poiskusnite.. ima li golema razlika izmegu samsung 7ma gen, 8ma gen ili qled?
Razmisluvam za 55ka za vo dnevna.. gledam cenite za 7ma se naoga za 27k 8ma za 40k i qled q60 za 49-50k ... vredi li da se plaka duplo ili nema da osetam golema razlika i so UHD 7ma generacija?

Од мое искуство, пред 3 години купив Самсунг 6400 серија, а лани за дедото земавме 7100 серија. Сепак мојот е со подобра слика и значително побрз софтвер, затоа што и втората бројка од серијата има влијание на карактеристиките.
Не би можел стручно да објаснам, но кога го купував мојот гледав и за 25-6 илјади 6100 Самсунг. Според ривјуа имаше голема разлика во backlit на екранот, со што 6400 повеќе личи на qled и поради тоа има разлика во квалитетот на сликата.

Кога почнав да средувам дома прво купив телевизор па после се правеше распоредот, за мебел ич да не правиме муабет :)

Дома го имам 6400 ама 43ка и е купен пред 5 години негде и освен што е спор на отварање јутуб и нетфликс друга замерка немам.. гарантирам дека има подобра слика од многу понови модели.. е сега сакам да де подновам со 55ка за дома а 43ката 6400 да го дадам на стариот..  КјуЛедот некако ми е скап гледав 7402 мислам дека беше моделот достојна замена изгледа за 33к и тоа за 55ка... 
така да тој може да падна за избор уште со некој корона онлајн попуст да пуштат нептун,сетек али техномаркет :)

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2097
« Одговори #2559 на: 12 Април 2020, 23:22:32 pm »

Дома го имам 6400 ама 43ка и е купен пред 5 години негде и освен што е спор на отварање јутуб и нетфликс друга замерка немам.. гарантирам дека има подобра слика од многу понови модели.. е сега сакам да де подновам со 55ка за дома а 43ката 6400 да го дадам на стариот..  КјуЛедот некако ми е скап гледав 7402 мислам дека беше моделот достојна замена изгледа за 33к и тоа за 55ка... 
така да тој може да падна за избор уште со некој корона онлајн попуст да пуштат нептун,сетек али техномаркет :)

6402 e точно кај мене и воопшто не би можел да се пожалам за брзината на отварање на YouTube особено во споредба со 7ххх и со еден постар LG што е во фамилија, е тоа е отров :) Netflix не гледам и не би можел да кажам.

Како и да е, 33к за 55" 7402 е екстра понуда, со здравје да си го гледаш :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2560 на: 27 Април 2020, 17:15:52 pm »
Konecno regalot sreden i padna odluka za televizor philips serija 7304.
E sea edno me maci
50 inci e so VA panel a 55 inci e so IPS panel. Sovet sto e poarno dali ima nekakva razlika vo slika,kontrast,boi ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #2561 на: 27 Април 2020, 17:18:49 pm »
IPS, да.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2562 на: 27 Април 2020, 17:31:31 pm »
VA не е лош панел, не го мешајте со TN!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2563 на: 27 Април 2020, 17:44:36 pm »
Dobro razlikata sto e ?
Batalete goleminata na tv bitna mi e razlikata vo slikata za obicen smrtnik. Mi rekoa deka VA panelot ima mnogu podobar kontrast nego IPS zatoa i prasuvam za obicen smrtnik dali bi se primetila razlika osven sto edniot kje bide 50 drugiot 55 inch. Dali so golo oko za normalna upotreba ima razlika.
https://www.google.com/search?q=philips+50pus7304+ips+test&oq=philips+&aqs=chrome.1.69i59l3j69i60l2.4371j0j7&client=ms-android-xiaomi&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2564 на: 27 Април 2020, 17:48:50 pm »
А неможеш да ги видиш едно до друго!?