Edno drugarce sto raboti vo AMC mi predlozi slednava kombinacija,
da si zemam LED sto ne e smart, i on za 5000den ke mi sredi mini PC so instalirana Kodi aplikacija ili platforma so koja moze streamovi, serii i se ostanato da se gleda.
Istata moze i na laptop da se instalira pa so HDMI da se povrzi na TV, ali od stekaj odstekaj kabli preku takvo mi e, so mini PC e poprakticno.
E sega dali e podobro taa varijanta ili da se kupi smart TV so vgradeno wi fi i ostanati trakatanci.
Razlikata vo cena e ista.
Jas go bendisam Samsung j5100H 40ka, i go imam za 21k preku Dimitar ili 22k vo Krusell.
A takov TV so Smart e minimum 27k.
Sto mislite?
Jas kako sto sum cul Smartot i ne brka mnogu mnogu rabota.
A so mini PCto istite featuri ke gi dobijam, WIFI, You Tube itn.
Мој искрен совет е да си земеш СМАРТ ТВ.
Веќе една година го користам и сум презадоволен, се работи за LG со постариот OS, не новиот Web OS. Се работи феноменално, компјутерот го палам само да служи како сервер за филмови.
HTPC или мини ПЦ кој е врзан за ТВ користев 4 години и прв пат сега ми стана апсолутно вишок и решив да го продадам. Од кога го имам телевизорот буквално не сум го упалил. Многу поелегантно решение е СМАРТ ТВ, не ти треба ни маус ни тастатура, целата навигација иде преку даљинско, можеш директно да стримаш се од телефон или таблет или ПЦ, без врзување на кабли и остало. За ова е потребно да има Mediacast во самиот телевизор, ама мислам дека сите нови СМАРТ го имаат ова. Второ имаш за LG апликација за IPTV преку компјутер само на веб ги апдејтуваш листите и функционира одлично.
Така да колку и да звучи добро да имаш ПЦ врзано за ТВ во денешно време станува апсолутно непотребно.