Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 508738 пати)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1455 на: 10 Март 2015, 22:04:25 pm »
Луѓе. Да не уклучувате HDMI на уклучен телевизор?
Многу е опасно тоа!!!!
HDMI контактите директно влегуваат во видео процесорот. Нема никаква заштита!!!!
Микронско електростатичко празнење го рика влезот од HDMI-ито, тоа да ви е јасно и тоа у најдобар случај. У најлош се случува да рикне цел процесор и да треба да се менува матична плоча, односно процесорска.

Внимавајте, нека не ве мрзи да го исклучите телевизорот и уредот кој го поврзувате на момент додека да ги конектирате каблите!

После поправката на Sony-то по вторпат во VideoData ми посочија дека HDMI портот го предизвикал проблемот по што е извршена поправка на матичната плоча. Колку и дали е вистина незнам, ама муабетов на Сале не е за џабе. Фала ти Сале, а другите бидете претпазливи. ;)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #1456 на: 17 Март 2015, 12:39:16 pm »
Дечки ај ако можете помош малку.
Кај татко ми у спална има едно Vivax телевизорче, далечинското престана да работи и не функционира ниедно копче (сменети се нови батерии, отворено и исчистено внатре). Пред некој ден божем чепкав на секое четврто стискање на едно копче на екранот ми покажуваше црвено катанче со четири цртки, ама ни број ни буква не се пишува, барав по нетов ама ништо не најдов.
Иначе далечинското е оригинално од самиот телевизор, не е универзално. Чаре некое?
Фала.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1457 на: 17 Март 2015, 12:58:51 pm »
Кога ти е скроз исклучен, притисни го прекидачот за палење на телевизорот и држи го 10 секунди - види дали ќе се уклучи. Дали се пали кога е во стендбај (свети црвена лед на поликумот) со притискање на тастерот за ап или даун на каналите?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6191
  • 69
« Одговори #1458 на: 17 Март 2015, 13:13:22 pm »
Најди го упатството од телевизорот.
Се си е убаво објаснето.
Катанчето значи дека телевизорот е во некој мод кога далечинското не се прифаќа, најчесто заштита кога се остава ноќе по продавници на некој канал, па досетливите минувачи да не пуштаат порки, што беше случај на времето.
100% сум сигурен дека има некоја таква заебанција.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #1459 на: 17 Март 2015, 13:47:44 pm »
Кога ти е скроз исклучен, притисни го прекидачот за палење на телевизорот и држи го 10 секунди - види дали ќе се уклучи. Дали се пали кога е во стендбај (свети црвена лед на поликумот) со притискање на тастерот за ап или даун на каналите?
Само на прекидачот моментално се уклучува и исклучува, не се става во стендбај него пали-гаси. Тастерите за програми, глас и мени функционираат на телевизорот.
@Sale, на жалост го немам упатството, го барав и на нивната страна но не го најдов. И мене ми се врти во глава дека бара некој код дали за далечинското дали за она што ти го кажа дека е во некој си мод...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1460 на: 17 Март 2015, 14:01:47 pm »
Проблемот ти е во далечинското. За да знаеш дали зрачи и дека имаш проблем со тој „кодот“, уклучи ја камерата од мобилниот и посматрај ја лед-от од предната страна на даљинското додека притискаш дугме дали трепка. Ако трепка, даљинското ти е ок-барај упатство на нет!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #1461 на: 27 Март 2015, 12:52:52 pm »
Пробав се и сешто, на крај телевизорот заврши на сервис. Денес го земавме и сервисерот ми рече дека цел софтвер се заебал така да направил/ставил нов колку што го разбрав.Поправката чинеше 700мкд, телевизорот е пуштен и работи најнормално. Стариот нека гледа сега TV1000 во доцните часови на мира. Сите среќни весели :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #1462 на: 30 Март 2015, 21:03:37 pm »
Кој најефтин IPS телевизор би го препорачале кој е 50 инчи најмалку?

Јас колку што имаат обележја овој го видов http://www.technomarket.com.mk/products/09135857/lg-47lb650v ама несакам LG телевизори, a и мал е.

Вака нешто е океј: http://set.com.mk/index.php?route=product/product&filter_name=ips&sort=p.price&order=DESC&product_id=67433

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7084

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1464 на: 31 Март 2015, 22:41:11 pm »
Треба да купувам некое 40 инчно телевизорче, веќе имам еден ваков:
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=40196&i=93&l=MK&q=lps450&SupplierArticleID=&Action=

Во принцип сум задоволен за парите е супер се функционира како што треба а најбитно од се со картица за дигитална брзо ги менува програмите. Да земам уште еден ваков или нешто понудете во тој ценовен ранг

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1465 на: 20 Април 2015, 00:12:14 am »
Гледам никој не ми пишал мада во меѓувреме разгледував и ме интерсира ваше мислење, значи гледав обични 40 инчни тв-а и од тоа што видов во цена околу 20 000ден ми западнаа во око следниве:
1. TCL кинески бренд ок слика
2. Грундинг ми падна во очи дека е 200 херци и има топ слика ама па прочитав дека грундингот е всушност беко и се склапа во турција. исто ми сметаше што има само бела варијанта....
3. Филипс, вака ок изгледа продавачиве викаат дека е бавен на менување на канали
4. Тошиба исто така 200 херци
Кој од брендовиве е вака по ценава best buy во однос на тоа што го добиваш. Немам искуство колку се кварливи погорниве марки

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #1466 на: 20 Април 2015, 00:16:26 am »
Сакам ваква 98ца.

http://www.lg.com/us/tvs/lg-98UB9800-led-tv

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43952
  • Il Moderatore
« Одговори #1467 на: 20 Април 2015, 00:31:04 am »
Ај за 2-3 години. Таман ќе ми се уклопи во дневна.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1468 на: 20 Април 2015, 00:46:17 am »
Сакам ваква 98ца.

значииииии..... продади станот и купи си телевизор ебате... ценава е боли глава. 40.000 долари... за тие пари, акции во синеплекс ке си купам, беспари до крај на живот сите филмови во кино ке ги гледам и тоа минимум 3-6 месеци пред било кој да може да добие саглам снимка за да може на тој 4К телевизор да ја гледа... ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1469 на: 21 Април 2015, 00:56:55 am »
Сакам ваква 98ца.

значииииии..... продади станот и купи си телевизор ебате... ценава е боли глава. 40.000 долари... за тие пари, акции во синеплекс ке си купам, беспари до крај на живот сите филмови во кино ке ги гледам и тоа минимум 3-6 месеци пред било кој да може да добие саглам снимка за да може на тој 4К телевизор да ја гледа... ;D ;D

Какво кино какве пичке материне, саглам тв и да уживаш во совршеното видео