Автор Тема: Возачка дозвола на 16 години  (Прочитано 28728 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Возачка дозвола на 16 години
« Одговори #45 на: 25 Ноември 2012, 15:58:59 pm »

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #46 на: 25 Ноември 2012, 17:09:41 pm »
Ај да ве прашам нешто сега :)
Правам 18 во Мај.
Ако положам сега до мај ќе можам да возам до 8 и во својата општина, па кога ќе напраам 18 ќе можам да возам секаде само до 11 саат или не е така ???

Ќе рече некој абе почекај си 5 месеци да не се замараш ама јас ги бројам деновиве до полагање ич не ми се чека ;D

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #47 на: 25 Ноември 2012, 17:53:46 pm »
Јас би ти препорачал да почекаш. Полагањето за малолетници ќе е поскапо 40% , а во јануари гарант нема да можеш да почнеш заради временски услови така да исто ќе ти се фати... Според мене комисијата ќе е по строга за малолетници. Иначе да до мај ќе моеш до 8 во својата општина а после тоа до 11 каде било. Јас да сум на твое место би почнал да зиам часови во март и коа ќе напуниш 18 одма да уплатиш тестови.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #48 на: 25 Ноември 2012, 19:07:13 pm »
И јас исто се сложувам со тоа да си почекаш бидејки пишува во новинаркиот текст дека обуката ке има 30% повеке часови обука, и како шти ти кажа SirPsyhoSexy ке биде и поскапо плакањето во автошколите. За 5 месеци, стрпи се, а јануари, а мај, ете ги. Ја 1 година прескокнав, наместо на 18, на 19 полагав па ништо не ми се случи иако имав голема желба уште на 18  ;)

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #49 на: 25 Ноември 2012, 19:16:34 pm »
Во право сте. Во февруари да почнам сигурно преку месец ипол ќе трае полагањево ради времето снег едно др. и ќе ме фати април, а јас планирам април да почнам да земам часови за до мај да положам.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #50 на: 26 Ноември 2012, 00:23:05 am »
Јас би ти препорачал да почекаш. Полагањето за малолетници ќе е поскапо 40% , а во јануари гарант нема да можеш да почнеш заради временски услови така да исто ќе ти се фати... Според мене комисијата ќе е по строга за малолетници. Иначе да до мај ќе моеш до 8 во својата општина а после тоа до 11 каде било. Јас да сум на твое место би почнал да зиам часови во март и коа ќе напуниш 18 одма да уплатиш тестови.

се точно, со тоа што не е до 11 туку до 10...

а кога сме кај зимањето возачки... јас мојата ја зедов на 21 година... без возачка ја поминав цела македонија и пола балкан, а возам од своја 13-та година самостојно... ама други времиња беа тоа... зедов возачка пошто ЕПТЕН морав за во странство кога идам... ииииии.. таксиста бев без возачка :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #51 на: 26 Ноември 2012, 09:09:29 am »
Фило како ти се чекаше до 19? ;D

Јас на 17 ипол часовите ги земав и на 18 год и 5-6 дена положив.

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #52 на: 26 Ноември 2012, 11:23:29 am »
А дали може да уплатам градска или тестови пред 18 ??
Другар ми вика мора 18 да се има па да можеш да полагаш?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #53 на: 26 Ноември 2012, 11:31:39 am »
Кога полагав јас пред 10 години, правилото беше дека можеш да учиш да возиш и ако немаш 18, ама за да полагаш било што, мораше да имаш 18 години.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #54 на: 26 Ноември 2012, 11:34:34 am »
Е па и ова е малтене исто, само место инструктор да те учи, татко ти ќе ти ја врзе една коа ќе го акнеш ивичњакот со задно тркало.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #55 на: 26 Ноември 2012, 12:09:05 pm »

Неможеш  да уплатиш. Јас летоска полагав и сабајлето кога напунив 18 чекав у 7 ипол сабајле пред амс да отворат и одма пријавив тестови. Дента кога положив тестови пријавив полигон и градска за во ист ден.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #56 на: 26 Ноември 2012, 13:16:20 pm »

Неможеш  да уплатиш. Јас летоска полагав и сабајлето кога напунив 18 чекав у 7 ипол сабајле пред амс да отворат и одма пријавив тестови. Дента кога положив тестови пријавив полигон и градска за во ист ден.

Другар сега уплати со неполни 18 години.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #57 на: 26 Ноември 2012, 14:07:47 pm »
Ако има врски може.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #58 на: 26 Ноември 2012, 14:25:53 pm »
Е па и ова е малтене исто, само место инструктор да те учи, татко ти ќе ти ја врзе една коа ќе го акнеш ивичњакот со задно тркало.
Какви татковци има, ќе каже ај сине уживај ќе ти купам утре нова.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #59 на: 26 Ноември 2012, 14:56:05 pm »
тој татко не се замара да учи со син му, ќе му каже „ај сине, еве ти пари за инструктор... бркај работа, не ме замарај.“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.