Автор Тема: Одмрснување на кокпитот  (Прочитано 13256 пати)

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
Одмрснување на кокпитот
« на: 28 Декември 2011, 09:39:49 am »
Дали има некое средство за одмрснување на кокпитот, пред некој ден кога ја земав колата од перална, заборавив да им кажам да пребришат прашина само од внатре, ја премачкале колата од внатре со нешто мрсно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
Одг: Одмрснување на кокпитот
« Одговори #1 на: 28 Декември 2011, 09:47:43 am »
Само благ раствор на детерѓент, и сунѓерче, и после тоа Sonax cockpit cleaner mat effect :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
« Одговори #2 на: 28 Декември 2011, 09:56:44 am »
Најубаво да пребришеш неколку пати со влажна еленска...Ке се одмрси самата...Ако ставаш прашаци и слично, недај боже како за беља не ти влезе измеѓу некој од тастерите, ча ке почне да чкрипи или уште полошо ако натопиш некој контакт итн...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #3 на: 28 Декември 2011, 10:54:07 am »
сум читал на странски форуми дека користат вински оцет за одмрснување, ама не сум имал проблем со мрснотија и не сум пробал, така да не можам со сигурност да ти тврдам дека функционира

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
« Одговори #4 на: 28 Декември 2011, 12:43:31 pm »
Благодарам за советите.

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #5 на: 28 Декември 2011, 12:58:49 pm »
додека е отворена темата и јас да прашам .... кога лепев фолија (лента) на шофершајбната , самата фолија што течеше вода (лепак) ми остави флеки на сал таблата , пробав со разни средства за внатрешност али ни едно од нив не ја ичисти ... совет ? не сум пробал уште со крпче и сапун за раце ....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6 на: 29 Декември 2011, 03:13:45 am »
Немој само со Вински Оцет. Ако мора да е оцет земи јаболков у спротивно после ќе отвориш тема за одмирисување на кокпит ;D

Ја се слагам со методот на Сале.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
« Одговори #7 на: 29 Декември 2011, 10:44:57 am »
Со сириште, значи вода од сирење :) Со ова најдобро е да се очистат платнените патосници, тапацири на вратите и седиштата :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 29 Декември 2011, 10:54:17 am »
Со сириште, значи вода од сирење :) Со ова најдобро е да се очистат платнените патосници, тапацири на вратите и седиштата :)

Ahahahaha :D :D :D И колата ќе ти биде со Everlasting Scent :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3817
« Одговори #9 на: 29 Декември 2011, 11:10:46 am »
Ne be kakov siriste voda moda...se znae ke si kupis kvalitetno sredstvo za cistenje na sal tabli, tapaciri i vnatresnost na avtomobil!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14337
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10 на: 29 Декември 2011, 11:11:33 am »
Хахаххахаха,ме потсети,пред едно 6-7 години,кога ја градевме куќата,мајка ми ни носеше ручек,и нешто телешко јагнешко манџуле,и се истурило по тепихот од колата.....лелелелеллеле кое перење му го удрив,џабе,ко ке влезев внатре(посебно лето,од жешкото), ексик сега ми се  враќа РЕА-та ....бљак ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #11 на: 29 Декември 2011, 12:13:02 pm »

Најубаво земи канта од сирење полна со пресол и истури го у кола, какво мрсно какви бакрачи...!

Абе не го заебавахте човекот, немој да си стаил такво нешто...човек од велес колата ја продаде заради тоа!

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #12 на: 29 Декември 2011, 13:58:52 pm »
кисел меџик го чисти сирењакот, на брат ми му се истури канта сирење у гепек, под теписони отиде до напред до педалите, човеков го исчисти без проблем само во лето беше и брзо се исуши, веќе 2-3години ни мириса ни ништо.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #13 на: 29 Декември 2011, 15:40:40 pm »
zemi iscedi limun i so sokot prebrisi sve ke izvadis

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #14 на: 29 Декември 2011, 15:41:11 pm »
додека е отворена темата и јас да прашам .... кога лепев фолија (лента) на шофершајбната , самата фолија што течеше вода (лепак) ми остави флеки на сал таблата , пробав со разни средства за внатрешност али ни едно од нив не ја ичисти ... совет ? не сум пробал уште со крпче и сапун за раце ....

Со влажни не сака ?