Мислам дека и тој бараше совет за перење,и на крај си купи чистач на пареа за перење на моторот !
не барав совет за начинот на перење мотор,туку совет за од каде да купам пароперач,купив од техномаркет по препорака на еден наш член,благодарност до него,за да се испере добро мотор,не е потребно само вода,денешниве мотори се преполни со сензори и електроника,значи дека е неопходно да се направи добра припрема,да се изолираат сите електрични компоненти ,осигурачи,релеи,ECU,бомбини,разводни капи,кабли.............со алуминиумска фолија,потоа да се напрска моторот со средство за перење мотор со не нагризувачко дејство,такви има еден куп во козметиката за автомобили,потоа најдобро се пере со пароперач,го имам тоа видено и го имам работено како дел од Full detailing proces во Загреб во Meguiar’s центарот за обука,потоа се премачкува моторот со срдства за естетски сјај или со Ивазол,мене лично тоа не ме бендисува,да свети толку моторот како лампион,повејќе ме привлекува чист мотор со дискретно блага доза на сјај,исто како кокпит во автомобил,перење мотор со топла вода и Арис во автоперална не е мој стил и не го одобрувам во никој случај.............без навреда Roci,зборувам за profesional engine dressing, а за одмастување на моторот може да се примени техника на degreaser со по мое најдобриот degreaser моментално Spin за таа намена
http://www.youtube.com/watch?v=sGXMPtMtGs8&feature=related