Автор Тема: Одмрснување на кокпитот  (Прочитано 13369 пати)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
Одг: Одмрснување на кокпитот
« Одговори #15 на: 29 Декември 2011, 15:54:03 pm »
додека е отворена темата и јас да прашам .... кога лепев фолија (лента) на шофершајбната , самата фолија што течеше вода (лепак) ми остави флеки на сал таблата , пробав со разни средства за внатрешност али ни едно од нив не ја ичисти ... совет ? не сум пробал уште со крпче и сапун за раце ....

Со влажни не сака ?

не... имам едно за шалтабла во моментот е мрсно не се познава кога ќе се исуши пак флеките на виделина ...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #16 на: 25 Јануари 2012, 15:46:47 pm »
Јас имам лошо искуство со средства за чистење (Cilit Bang мислам се викаше) со благ раствор ја поминав шалт таблата и сите пластики со сунгерче и стварно стакло ја направи. Следниот ден влегувам во кола што да видам сите пластики како исушени да беа избледени па после мачкав разноразни работи за да ја вратам малце во нормала, од тогаш никакво средство што не е за таа намена не сум користел.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #17 на: 25 Јануари 2012, 16:43:25 pm »
Прво го прочитав: Clit Bang...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #18 на: 25 Јануари 2012, 16:58:58 pm »
хахахах еј поштено ме изнасмеа сега :))

EDIT zeroSignal: И тука..
« Последно менување: 25 Јануари 2012, 17:03:50 pm zeroSignal »
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #19 на: 27 Јануари 2012, 09:57:37 am »
Ај и јас една паметна,во секоја подобро снабдена продавница за PC ,има разни средства за чистење на тастатури,монитори,комјутери........ги има во кутија како влажни марамчина,и спрејови ,убиствена комбинација која јас ја користам е оваа AJAX е неприкосновен за одмастување стаклени површини,стакла и шофершајбни на пример,и тоа само овој плавиот,останатѕите средства се број еден за чистење на кокпит,се многу скапички ама си ја оправдуваат цената,јас лично не смеам на муштериите да им одработам нешто со средства од Home made продукција,затоа не знам што поефтина варијанта да ви препорачам,лично јас секогаш сакам кокпитот после секое хемиско чистење да изгледа како нов со мат ефект и блага доза на сјај,за мирис на кокпитот после чистење со овие средства користам млеко од fra ber,тоа и дава на шалт таблата мала доза на сјај и преубав мирис.

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3820
« Одговори #20 на: 27 Јануари 2012, 14:23:00 pm »
Ај и јас една паметна,во секоја подобро снабдена продавница за PC ,има разни средства за чистење на тастатури,монитори,комјутери........ги има во кутија како влажни марамчина,и спрејови ,убиствена комбинација која јас ја користам е оваа AJAX е неприкосновен за одмастување стаклени површини,стакла и шофершајбни на пример,и тоа само овој плавиот,останатѕите средства се број еден за чистење на кокпит,се многу скапички ама си ја оправдуваат цената,јас лично не смеам на муштериите да им одработам нешто со средства од Home made продукција,затоа не знам што поефтина варијанта да ви препорачам,лично јас секогаш сакам кокпитот после секое хемиско чистење да изгледа како нов со мат ефект и блага доза на сјај,за мирис на кокпитот после чистење со овие средства користам млеко од fra ber,тоа и дава на шалт таблата мала доза на сјај и преубав мирис.

Te-En sto mislis tvoja preporaka za perenje na motor, tvoe mislenje i iskustvo, preporaclivo, nepreporaclivo, sredstva koj bi trebalo da se koristat, dali treba da se napravi konzervacija na nekoj mesta  vo motorot od voda, i dokolku bi trebalo koj mesta se tie????

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #21 на: 27 Јануари 2012, 16:36:28 pm »
Мислам дека и тој бараше совет за перење,и на крај си купи чистач на пареа за перење на моторот !
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #22 на: 27 Јануари 2012, 18:13:24 pm »
za perenje motor famin ili aris,nisto drugo i so cetka ke istrjas malce kaj sto e po zamasteno i ke mu udris vapot rezultati imas po moite temi nekolku motori do sea taka sum perel :)

Присутен Roci

• Сениор
« Одговори #23 на: 27 Јануари 2012, 19:56:16 pm »
za perenje motor famin ili aris,nisto drugo i so cetka ke istrjas malce kaj sto e po zamasteno i ke mu udris vapot rezultati imas po moite temi nekolku motori do sea taka sum perel :)
de daj linkce

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #24 на: 27 Јануари 2012, 23:09:35 pm »
Мислам дека и тој бараше совет за перење,и на крај си купи чистач на пареа за перење на моторот !
не барав совет за начинот на перење мотор,туку совет за од каде да купам пароперач,купив од техномаркет по препорака на еден наш член,благодарност до него,за да се испере добро мотор,не е потребно само вода,денешниве мотори се преполни со сензори и електроника,значи дека е неопходно да се направи добра припрема,да се изолираат сите електрични компоненти ,осигурачи,релеи,ECU,бомбини,разводни капи,кабли.............со алуминиумска фолија,потоа да се напрска моторот со средство за перење мотор со не нагризувачко дејство,такви има еден куп во козметиката за автомобили,потоа најдобро се пере со пароперач,го имам тоа видено и го имам работено како дел од Full detailing proces во Загреб во Meguiar’s центарот за обука,потоа се премачкува моторот со срдства за естетски сјај или со Ивазол,мене лично тоа не ме бендисува,да свети толку моторот како лампион,повејќе ме привлекува чист мотор со дискретно блага доза на сјај,исто како кокпит во автомобил,перење мотор со топла вода и Арис во автоперална не е мој стил и не го одобрувам во никој случај.............без навреда Roci,зборувам за profesional engine dressing, а за одмастување на моторот може да се примени техника на degreaser со по мое најдобриот degreaser моментално Spin за таа намена  :) http://www.youtube.com/watch?v=sGXMPtMtGs8&feature=related
« Последно менување: 27 Јануари 2012, 23:19:54 pm TE-EN »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #25 на: 28 Јануари 2012, 00:34:32 am »
Нема проблем, ТЕ-ЕN, што можи да се поможи. ;)

Присутен Roci

• Сениор
« Одговори #26 на: 28 Јануари 2012, 02:09:29 am »
не барав совет за начинот на перење мотор,туку совет за од каде да купам пароперач,купив од техномаркет по препорака на еден наш член,благодарност до него,за да се испере добро мотор,не е потребно само вода,денешниве мотори се преполни со сензори и електроника,значи дека е неопходно да се направи добра припрема,да се изолираат сите електрични компоненти ,осигурачи,релеи,ECU,бомбини,разводни капи,кабли.............со алуминиумска фолија,потоа да се напрска моторот со средство за перење мотор со не нагризувачко дејство,такви има еден куп во козметиката за автомобили,потоа најдобро се пере со пароперач,го имам тоа видено и го имам работено како дел од Full detailing proces во Загреб во Meguiar’s центарот за обука,потоа се премачкува моторот со срдства за естетски сјај или со Ивазол,мене лично тоа не ме бендисува,да свети толку моторот како лампион,повејќе ме привлекува чист мотор со дискретно блага доза на сјај,исто како кокпит во автомобил,перење мотор со топла вода и Арис во автоперална не е мој стил и не го одобрувам во никој случај.............без навреда Roci,зборувам за profesional engine dressing, а за одмастување на моторот може да се примени техника на degreaser со по мое најдобриот degreaser моментално Spin за таа намена  :) http://www.youtube.com/watch?v=sGXMPtMtGs8&feature=related
I kako si zadovolen od ovoj proizvod http://technomarket.com.mk/products/09069655/palson-nilo-cleaner-30483 ti vrsi li rabota ili slab e za profesionalna upotreba?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #27 на: 28 Јануари 2012, 10:36:53 am »
не барав совет за начинот на перење мотор,туку совет за од каде да купам пароперач,купив од техномаркет по препорака на еден наш член,благодарност до него,за да се испере добро мотор,не е потребно само вода,денешниве мотори се преполни со сензори и електроника,значи дека е неопходно да се направи добра припрема,да се изолираат сите електрични компоненти ,осигурачи,релеи,ECU,бомбини,разводни капи,кабли.............со алуминиумска фолија,потоа да се напрска моторот со средство за перење мотор со не нагризувачко дејство,такви има еден куп во козметиката за автомобили,потоа најдобро се пере со пароперач,го имам тоа видено и го имам работено како дел од Full detailing proces во Загреб во Meguiar’s центарот за обука,потоа се премачкува моторот со срдства за естетски сјај или со Ивазол,мене лично тоа не ме бендисува,да свети толку моторот како лампион,повејќе ме привлекува чист мотор со дискретно блага доза на сјај,исто како кокпит во автомобил,перење мотор со топла вода и Арис во автоперална не е мој стил и не го одобрувам во никој случај.............без навреда Roci,зборувам за profesional engine dressing, а за одмастување на моторот може да се примени техника на degreaser со по мое најдобриот degreaser моментално Spin за таа намена  :) http://www.youtube.com/watch?v=sGXMPtMtGs8&feature=related
I kako si zadovolen od ovoj proizvod http://technomarket.com.mk/products/09069655/palson-nilo-cleaner-30483 ti vrsi li rabota ili slab e za profesionalna upotreba?
феноменален е на мое пријатно изненадување,130оС и 3 бари притисок,тоа е повеќе од одлично,го користам само кај јако запустеи и валкани пластични површини и кожа,моторот од колата си го чистам,сега е многу ладо,на пролет ќе го исчистам моторот и ќе постирам слики,уште еднаш благодарност за линкот,го зедов со попуст од 20% на таа цена од 1799ден. еве нешто слично,само што овој го пере со средство под притисок не со пареа,ама доста интересно линкче,го има овој производ кај застапникот на фра бер во Скопје http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-mQPK44e-6g#!
« Последно менување: 28 Јануари 2012, 11:05:42 am TE-EN »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #28 на: 21 Февруари 2012, 12:24:31 pm »

Присутен Roci

• Сениор
« Одговори #29 на: 21 Февруари 2012, 14:23:32 pm »