Автор Тема: Gran Turismo 7 -  (Прочитано 343 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22420
Gran Turismo 7 -
« на: 27 Септември 2026, 20:11:03 pm »

и може да се отвори нова тема за GT7

Еве...за почеток убавата шпица со сe химната.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 780
    • ibiz.mk
Одг: Gran Turismo 7 -
« Одговори #1 на: 29 Септември 2026, 13:37:08 pm »
јас по грешка сум отворил тема во оглас  :-X

јас ја почнав на PS5 пред некој месец, така casual приквечер, ја играм на logitech g29 и 65" ТВ

за целосно искуство мора некој Playseat да се земе. ако се начека нешто по огласи, нови реално мин 20000 се

и следам Menu Book
Моментално ги завршив Menu Book 26 — Collection: Ford(Ford GT '06  :-*)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20901
« Одговори #2 на: 29 Септември 2026, 13:48:45 pm »
Боо, изглеа ќе треба да ја пуштам да прави едно чудо апдејти :)

Ако има интерес за онлајн дружба, ја у принцип можам после 22 часот.  Online-ID: papasmurf_DE
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #3 на: 30 Септември 2026, 15:42:11 pm »
Е вака...

Јас сум околу 750 саати gameplay до сега од Декември 2024та, по некое злато, сребро и повеќето бронза на сите missions, track experiences и сите дозволи, 70ка collector level и околу 40.000 милиони на сметка и не знам колку коли вкупно.

Во светски рамки ова се rookie numbers,ако не и помалце кога ќе видите какви тешки психопати има за играва низ светов (во позитивна смисла) покрај оние кои се натпреваруваат на GT7 првенството кое е во тек и кое го следам кога можам.

На контролер сум и се трудам да играм на ХАРД дур се трпи, во спротивно  мењам на НОРМАЛ пошто иде на нерви тоа што почнуваш последен (некогаш и 20ти), па после дур легне колата и стазата сум задоволен и со подиум на HХАРД. Од асистенции користам само braking zones ( мада се може и без нив) и ABS на WEAK.

Ми останаа за возење само уште Super Formula i Red Bull менито (последните 2) бидејќи extra менијата се пополнуваат со купување коли, а немам време да ги завршам затоа што не се баш најлесни и затоа што гледам да извозам 8 weekly challnges (5 редовни + 3 од Powerpacк) што се вкупно 1.6 милиони неделно за 9 трки (од релативно лесни, преку интересни и забавни, па до потешки).

Ви препорачувам стварно  да си го купите PowerPackot бидејќи трките се сериозно потешки, подобри, AI користи Sophy 3.0 верзија која е многу МНОГУ подобра во секој аспект на начинот на кој противниците се понашаат на стаза за разлика од оние во Menu books и форматот на трките е многу добро поставен со тоа што имаш 1 саат practice (може и skip), 10-15 минути квалификации и главна трка ( што значи од тебе зависи дали ќе почнеш последен или не, за разлика од Menu Books каде јал не јал, играш chasing simulator, a не driving.
Едино што мањка е што за овие трки ретко кога е потеребно tyre strategy освен на endurance трките кои варираат од 6 до 24 часа на Спа, Сузука, Нирбургринг и ЛеМан.

Се мислам да зимам PSVR2 со се PlayStation Pulse Elite слушалки али ме нервира што не е wireless (кај мене е се поврзано во дневна каде не смее кабелче да вири),а во самата игра има уште недостатоци кои треба да се исправат со некој нареден апдејт. Иначе визуелно изгледа гром и кој купил не зажалил...али еве и реално видевце и кои мани се исправање.

Еве и добри јутуб канали за играва (некои на воланче, некои на контролер) со добри совети ако заглавите некаде:

https://www.youtube.com/@Super_GT
https://www.youtube.com/@EERIEISSSS
https://www.youtube.com/@fossilfueled27
https://www.youtube.com/@Roflwaffle16
https://www.youtube.com/@Kireth

Само пазете да не се постари бидејќи се снимани за постара верзија на играта и да важат за последниов 1.71 update каде сменија многу работи со се физика и начин на кој гумите се понашаат од аспект на grip и потрошња....плус Хјундаи си платија да бидат најбрзи, али се надевам брзо ќе се смени тоа.

Искуство со онлајни трки, custom races немам НИКАКВО, а и за liveries сум дрво, али капа доле на сите што ги прават..најсериозно има прави уметници.

Како и да тука сум да помогнам на тие што знаат помалку и да барам совет од тие што знаат повеќе.

Ај и сликичка ќерка ми што ја скоцка за атер на предолгиов пост.
Монза weekly трката од прошла недела, World Touring cars 800.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4 на: 30 Септември 2026, 16:53:32 pm »
Јас пред некој ден тргнав да видам што пари се воланите...

Агресивно се предомислив у рок од пола секунда и си реков дека нема потреба нити финансиска смисла :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5 на: 30 Септември 2026, 17:02:14 pm »
Волан и риг кога ќе.ја омажам ќерка ми, па нејзината соба ќе ја претворам во man cave со се тегови, билјард, боксерска вреќа, шанкче, фрижидерче...ко што е ред.😁

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #6 на: 01 Октомври 2026, 09:58:39 am »
„Man cave“ у најава имам у една соба у подрум... Имам FHD проектор, ама сакам да земам 4К проектор и соодветно озвучување (у моментов имам само JBL Party Box), па евентуално и конзолата таму да оди.
Една од другите простории у подрум е „фитнес соба“, со татами душеци, боксерска вреќа, фитнес справи и слично. Уште да има кој да се нафати да вежба :D

Ама сепак, ко што видов, малтене најевтиниот од воланите кошта практично колку конзола, чинам дека не би се нафаќал на такво нешто. Нити играм толку игри со возење, без разлика дали е ГТ7 или друго нешто, за да уопште си ја оправдам високата цена на воланот. Седиште и симулаторски чуда, нема теорија.
Кратко се мислев за PS VR2, ама и тоа е ѓаол ипол, а не можам реалистично да си ја оправдам инвестицијата. Нема многу содржини за VR, а и тие што ги има, не ми се нешто привлечни.

Вчера ГТ7 направи апдејт од 2 и кусур гига, па поиграв малце после дооооооолго време. Можда глупо прашање, ама пошто играта ја имам на дискови за РЅ4 (инстал диск + плеј диск), дали може да се апдејта на верзија за РЅ5?

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4742
« Одговори #7 на: 01 Октомври 2026, 10:34:28 am »
@velestrumf ако си гледал веќе 4К проектори, те молам сподели листа ако имаш на потесен избор, веројатно и јас во скоро време ќе правам соба за играње и филмови :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45264
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 01 Октомври 2026, 10:34:52 am »
Волан и риг кога ќе.ја омажам ќерка ми, па нејзината соба ќе ја претворам во man cave со се тегови, билјард, боксерска вреќа, шанкче, фрижидерче...ко што е ред.😁

Не збори пред рука, домазет да не ти дое некој :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #9 на: 01 Октомври 2026, 11:33:47 am »

Вчера ГТ7 направи апдејт од 2 и кусур гига, па поиграв малце после дооооооолго време. Можда глупо прашање, ама пошто играта ја имам на дискови за РЅ4 (инстал диск + плеј диск), дали може да се апдејта на верзија за РЅ5?

Читам дека може ако имаш PS5 конзола...само што се плаќа нешто ситно за апгрејд за PS5 верзијата на GT7 (подобра графика, побрз loading screen).
Откако ќе платиш, со PS4 дискот во конзола играта (кој ти е доказ дека си ја купил играта) би требало да тераат сите апдејти како да си ја купил играта на PS5 диск.

Пред било што, провери која верзија ја имаш моментално после вчерашните апдејти.
Последниот апдејт е 1.71.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #10 на: 01 Октомври 2026, 11:34:47 am »

Не збори пред рука, домазет да не ти дое некој :D

Спремна е гаражата и за домазет.
Само треба некој резервни делови да растргам, али за полски кревет и нужник има место.
За вода, ќе мора од чешма надвор, ама блиску му е.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6715
« Одговори #11 на: 01 Октомври 2026, 13:31:42 pm »
Мене gameplay ми е 904 часа и кредити некаде околу 50мил. Освем онлајн на Sport ништо друго не играм, одамна ми пројде меракот за некакви weekly challenges, целата прича е у спорт да се такмичиш со вистински луѓе. Кој сака онлајн бујрум ако сме пријатели може и турнир само за нас да направиме

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12 на: 01 Октомври 2026, 13:35:57 pm »
Aко си со 100% на офлајн делот од играта, прашањето ми е дали difficulty сетингот влијае на chilli трките?

Некои викаат да, некои викаат не.
На некои стази ко да нема разлика.
На други (Suzuka Gr3) ко да има.