Автор Тема: Gran Turismo 7 -  (Прочитано 201 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22414
Gran Turismo 7 -
« на: 27 Септември 2026, 20:11:03 pm »

и може да се отвори нова тема за GT7

Еве...за почеток убавата шпица со сe химната.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 780
    • ibiz.mk
Одг: Gran Turismo 7 -
« Одговори #1 на: 29 Септември 2026, 13:37:08 pm »
јас по грешка сум отворил тема во оглас  :-X

јас ја почнав на PS5 пред некој месец, така casual приквечер, ја играм на logitech g29 и 65" ТВ

за целосно искуство мора некој Playseat да се земе. ако се начека нешто по огласи, нови реално мин 20000 се

и следам Menu Book
Моментално ги завршив Menu Book 26 — Collection: Ford(Ford GT '06  :-*)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20900
« Одговори #2 на: 29 Септември 2026, 13:48:45 pm »
Боо, изглеа ќе треба да ја пуштам да прави едно чудо апдејти :)

Ако има интерес за онлајн дружба, ја у принцип можам после 22 часот.  Online-ID: papasmurf_DE
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #3 на: денес во 15:42:11 »
Е вака...

Јас сум околу 750 саати gameplay до сега од Декември 2024та, по некое злато, сребро и повеќето бронза на сите missions, track experiences и сите дозволи, 70ка collector level и околу 40.000 милиони на сметка и не знам колку коли вкупно.

Во светски рамки ова се rookie numbers,ако не и помалце кога ќе видите какви тешки психопати има за играва низ светов (во позитивна смисла) покрај оние кои се натпреваруваат на GT7 првенството кое е во тек и кое го следам кога можам.

На контролер сум и се трудам да играм на ХАРД дур се трпи, во спротивно  мењам на НОРМАЛ пошто иде на нерви тоа што почнуваш последен (некогаш и 20ти), па после дур легне колата и стазата сум задоволен и со подиум на HХАРД. Од асистенции користам само braking zones ( мада се може и без нив) и ABS на WEAK.

Ми останаа за возење само уште Super Formula i Red Bull менито (последните 2) бидејќи extra менијата се пополнуваат со купување коли, а немам време да ги завршам затоа што не се баш најлесни и затоа што гледам да извозам 8 weekly challnges (5 редовни + 3 од Powerpacк) што се вкупно 1.6 милиони неделно за 9 трки (од релативно лесни, преку интересни и забавни, па до потешки).

Ви препорачувам стварно  да си го купите PowerPackot бидејќи трките се сериозно потешки, подобри, AI користи Sophy 3.0 верзија која е многу МНОГУ подобра во секој аспект на начинот на кој противниците се понашаат на стаза за разлика од оние во Menu books и форматот на трките е многу добро поставен со тоа што имаш 1 саат practice (може и skip), 10-15 минути квалификации и главна трка ( што значи од тебе зависи дали ќе почнеш последен или не, за разлика од Menu Books каде јал не јал, играш chasing simulator, a не driving.
Едино што мањка е што за овие трки ретко кога е потеребно tyre strategy освен на endurance трките кои варираат од 6 до 24 часа на Спа, Сузука, Нирбургринг и ЛеМан.

Се мислам да зимам PSVR2 со се PlayStation Pulse Elite слушалки али ме нервира што не е wireless (кај мене е се поврзано во дневна каде не смее кабелче да вири),а во самата игра има уште недостатоци кои треба да се исправат со некој нареден апдејт. Иначе визуелно изгледа гром и кој купил не зажалил...али еве и реално видевце и кои мани се исправање.

Еве и добри јутуб канали за играва (некои на воланче, некои на контролер) со добри совети ако заглавите некаде:

https://www.youtube.com/@Super_GT
https://www.youtube.com/@EERIEISSSS
https://www.youtube.com/@fossilfueled27
https://www.youtube.com/@Roflwaffle16
https://www.youtube.com/@Kireth

Само пазете да не се постари бидејќи се снимани за постара верзија на играта и да важат за последниов 1.71 update каде сменија многу работи со се физика и начин на кој гумите се понашаат од аспект на grip и потрошња....плус Хјундаи си платија да бидат најбрзи, али се надевам брзо ќе се смени тоа.

Искуство со онлајни трки, custom races немам НИКАКВО, а и за liveries сум дрво, али капа доле на сите што ги прават..најсериозно има прави уметници.

Како и да тука сум да помогнам на тие што знаат помалку и да барам совет од тие што знаат повеќе.

Ај и сликичка ќерка ми што ја скоцка за атер на предолгиов пост.
Монза weekly трката од прошла недела, World Touring cars 800.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20900
« Одговори #4 на: денес во 16:53:32 »
Јас пред некој ден тргнав да видам што пари се воланите...

Агресивно се предомислив у рок од пола секунда и си реков дека нема потреба нити финансиска смисла :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5 на: денес во 17:02:14 »
Волан и риг кога ќе.ја омажам ќерка ми, па нејзината соба ќе ја претворам во man cave со се тегови, билјард, боксерска вреќа, шанкче, фрижидерче...ко што е ред.😁