Автор Тема: Купување на Цитроен Ц3 2011-2015 или друга кола во таа класа (услужен оглас)  (Прочитано 380 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2939
Дечки член на семејството (дедо ми, на сопругата татко  :))  е заинтересиран и бара да купи, пред се Цитроен Ц3 2011-2015 или евентуално друг модел во таа класа, во ценовен ранг до 4500 евра +- некоја стотка.

Битно да е што понова, со пристојна км и сервисна историја колку да се види дали е одржувана колата во некоја нормала.

За градска кола јас му сугерирам да бара бензинец, мада не е исклучена можноста да се види и некое дизелче 1,4 или 1,6 хди.

Од бензинците мене најинтересен ми е обичниот бензинец 1,4 со 54 KW (73 КС), од аспект на одржување, а ми треба ваше мислење за малку посилните верзии VTI (ги има со 1.0, 1,2, 1.4,1.6) дали се проблематични за одржување (прочитав дека некои верзии трошат масло, се растегнува ланецот).

Гледав по огласи што се нуди ама пред да почне потрагата и по плацеви (претпоставувам каква голгота ќе биде), може на некој од вас ќе му налета некоја кола од познаник со проверена историја или стварно добар плац што продава посаглам коли.

Можеби би се погледнала и некоја Ибица, Хјундаи и20, па и Поло (мада потешко во тој буџет), во случај во моментот да нема добра понуда за Ц3-ка.
« Последно менување: 07 Септември 2026, 09:19:44 am Filip MK »
Своерачен потпис ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18189
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Одете направете муабет со чоеков, најдете се на средина меѓу 4500 и 5200 ако не ја продал колата:

https://forum.carclub.mk/index.php/topic,27763.0.html

А од тие Цитроени само тој стариот 1.4 75 коња би го зел, сите други бензинци во соработка со BMW би ги заобиколил.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Filip MK

• Редовен
И мене ми се шубе тие VTI варијанти на Цитроен.

А за Полото мала иронија, сега вози Поло 1999 година со иста боја  :), изгледа прво ќе проба да смени, ако се најде нешто, ако не, ќе видиме
Своерачен потпис ;)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6107
Пунто ево 2011 1.3 дизел да му шитнам 😁

Sent from my 2209116AG using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
Јас ќе му го шитнев моето, ако е постаро, ама Фиат не е во игра  :).
Своерачен потпис ;)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1506
ај види дали ќе фати око - доколку да, пиши ми пп, ќе направиме муабет

https://reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=5805695
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен nikola98

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • The best or nothing.
Пиши му на @t0m1cA . Он продава француски возила.   :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
ај види дали ќе фати око - доколку да, пиши ми пп, ќе направиме муабет

https://reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=5805695

Не напоменав, треба да биде со 4/5 врати, фала за предлогот
Своерачен потпис ;)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4123
Јас го имам вти то со 120 кс,еве веке 5 години јас проблем сум немал со него…Реално возено е со газење на секое второ тргнување.До сеа околу мотор имам сменето само бомбини и свекици.Сервис на 10000 км со тотал 5/40
Ланче немам сменето до сега ама не ни слушам дека има некој проблем со ланецот

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3846
За тој ценовен ранг најдобра куповина е рено клио 1,5 со 5врати. Карши кулите имаше едно паркирано помини види.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.