Автор Тема: Passat Variant B8 1.4TSI 150HP ACT  (Прочитано 1756 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18191
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Одг: Passat Variant B8 1.4TSI 150HP ACT
« Одговори #30 на: 26 Август 2026, 13:54:15 pm »
Види го ти Викса програмер ;D браво, само така треба со ретардираните производители кои наплаќаат стотици/илјадници евра за две линии код.

П.С. Свака част како собира 470 кила бостан плус вагата! ;D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7429
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #31 на: 26 Август 2026, 14:27:30 pm »
ЕДИТ бриши, грешно прочитав шо имаш шо немаш.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6711
« Одговори #32 на: 26 Август 2026, 14:58:01 pm »
По долго истражување и читање/учење за медиа уредот во колата успеав да го отклучам Android Auto и Carplay на уред што воопшто не порджува такво нешто.

Head unit 3Q0035819b Delphi

Постапката е следна:
- Менување на одредени кодирања преку VCDS (кабел од али со кракнат софтвер)
- Crossflash на firmware од друг уред, фабрички STD2 инсталирана STD2Plus верзија со модифицирање систамски фајлови (metainfo2).
- Пач на софтверот со скрипта (Congo&Duke patch)
- Активација преку VCDS на AA и Carplay и можност за повикување на Gemini преку копчето на волан за Voice.

тестиран до сега на неколку релации од над 1 час без крашови и багови :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Кажи подетално што како треба да направам и набавам? Мислам дека е истиот мултимедиа зошто доле лево имам мјут копче наместо voice и после контактирање на многу фирми ми рекоа нема шанси карплеј/андроид ауто зошто треба да се менува и хардверот што е кај совозачката фиока каде што се ставаат цдиња.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2858
« Одговори #33 на: 26 Август 2026, 15:21:24 pm »
Со здравје да ја возиш, супер ќе те служи.
Имам најнова и истестирана верзија VCDS ако ти треба за нешто дополнително да активираш, free of charge секако :)
Мене ми треба да ми се отклучат некои опции на B8 со VCDS.Пиши ми порака со контакт ако може.

Отсутен Vixa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 95
« Одговори #34 на: 26 Август 2026, 15:34:18 pm »
@vlatko.klp Провери која верзија ти е уредот со држење на Мени копчето 5 секунди, ќе ти излезат неколку полиња ќе најдеш која е твојата единица.

@godofspeed ќе ти пишам порака во случај да не средиш со @Fizzbuzz  :)

@MartinAlfista греота е што се е скриено во софтверот на коливе и луѓе што не разбираат никогаш нема да знаат дека може да се отклучат тие опции како на пример тие пред мене што ја имале колата :D

Јас дека имав постара кола долго време не знаев дека треба да се кодира акумулатор кога ќе смениш, среќа проверував по интернет и испадна дека е задолжително затоа што ако не и кажеш на колата дека има нов акумулатор ќе го преполнува новиот затоа што стариот прикажувал послаба волтажа. Колата компензира со overcharge и може да го рикне новиот многу порано (1 година да речеме).

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6711
« Одговори #35 на: 26 Август 2026, 19:03:59 pm »
@Vixa изволте

Отсутен Vixa

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 26 Август 2026, 21:49:29 pm »
Баш ми е жал , за овој уред нема комбинација со која може да де отклучи AndroidAuto. Нов уред е решението, можеш да најдеш по плацовите за 150-200 еур + поголем екран стаклен 8 инч 100еур.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34556
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #37 на: 27 Август 2026, 07:42:38 am »
Јас дека имав постара кола долго време не знаев дека треба да се кодира акумулатор кога ќе смениш, среќа проверував по интернет и испадна дека е задолжително затоа што ако не и кажеш на колата дека има нов акумулатор ќе го преполнува новиот затоа што стариот прикажувал послаба волтажа. Колата компензира со overcharge и може да го рикне новиот многу порано (1 година да речеме).

Ако не се лажам не е до акумулаторот, туку е до BMS модулот (battery monitoring sensor), треба да се стави во мод на учење и после 3 часовно учење (кај Форд) ќе се прилагоди на новиот акумулатор.

Отсутен Vixa

• Јуниор
  • **
« Одговори #38 на: 27 Август 2026, 12:36:33 pm »
Да точно , не се кодира самиот акумулатор можеби лошо се изразив.