Автор Тема: CARclub Тест: Skoda Superb 2.0 TDI 4x4 Sportline  (Прочитано 1653 пати)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2566
Одг: CARclub Тест: Skoda Superb 2.0 TDI 4x4 Sportline
« Одговори #15 на: 30 Јули 2026, 16:46:22 pm »
Од тоа што сум видел Октавии и Суперби во живо, на тие коли воопшто не им треба караван за регуларна употреба

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18141
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #16 на: 30 Јули 2026, 17:40:12 pm »
Vo momentov favoriti mi se

Ictavia Combi 2.0TSI ili TDI mi e dilemata
Kuga Hybrid
Corola SportTourer Hybrid

Malce off topic

Suberbot mi e idealen izbor vo motorizacijata od Testov samo Karavan ama premnogu pari za kola mi e toa

Во 2026та година кога некој ти нуди 2.0 дизел мотор со фабричка гаранција - купувај и не прашувај. Особено што ти тегнеш камп приколка, активност која со 2.0 бензин ќе те банкротира.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55318
  • Махер
« Одговори #17 на: 30 Јули 2026, 21:09:55 pm »
Од тоа што сум видел Октавии и Суперби во живо, на тие коли воопшто не им треба караван за регуларна употреба
Кој вика дека ќе се користи за нормална употреба. За нормална употреба постои Купра Форментор. Ова е веќе за максимизирање простор, а кога максимизираш простор бенефит е да имаш караван. Дури би рекол дека можеби А4 олроуд 2.0тди 204 е пологичен избор од супербе.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15240
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #18 на: 30 Јули 2026, 21:48:47 pm »
А4 е 3х помало од СуперБ.Клаустрофобично е в натре од шо е мало.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4695
« Одговори #19 на: 30 Јули 2026, 21:59:22 pm »
Тоа А6ката е помала од супербот, А4ката со Скала може да се споредува :)
Супербот седан мене ми изгледа многу поубаво отколку SW варијантата, а гепек има повеќе од доволно за мои потреби.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3943
« Одговори #20 на: 30 Јули 2026, 22:23:09 pm »
К О Л И Ш Т Е

Ја меркам седан за следна, ама отом потом.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5801
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #21 на: 30 Јули 2026, 23:15:09 pm »
Dosta e tesno vnatre.
Супербот седан мене ми изгледа многу поубаво отколку SW варијантата, а гепек има повеќе од доволно за мои потреби.
A6 e pogolema, redosled po dolzina A6, Arteon, A5 i Superb se isti dimenzii.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4226
« Одговори #22 на: 31 Јули 2026, 08:48:00 am »
К О Л И Ш Т Е

Ја меркам седан за следна, ама отом потом.

Решивме за тебе што ќе е следно, не си дозволувај да се дистрактираш веќе. Насочи си ја мислата на друго, решено е тоа.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #23 на: 31 Јули 2026, 08:52:24 am »
Dosta e tesno vnatre.

Супербот има 20% поголем багажник.

Суперб има ненормално голем багажник, не знам како е можно тоа. Во Шпанија во Убер Суперб собра 3 џамбо куфери еден до друг, имаше место за уште еден помал куфер и неколку торбици. Ги надминува законите на физиката тоа чудо.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #24 на: 31 Јули 2026, 08:54:26 am »
Кој вика дека ќе се користи за нормална употреба. За нормална употреба постои Купра Форментор. Ова е веќе за максимизирање простор, а кога максимизираш простор бенефит е да имаш караван. Дури би рекол дека можеби А4 олроуд 2.0тди 204 е пологичен избор од супербе.

Караванот Октавија нуди само 40 литри поголем багажник од седанот, а седанот е секако со хечбек врата и многу пристаплив, и изгледа многу поубаво.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #25 на: 31 Јули 2026, 09:28:52 am »
Dosta e tesno vnatre.

Супербот има 20% поголем багажник.

Суперб има ненормално голем багажник, не знам како е можно тоа. Во Шпанија во Убер Суперб собра 3 џамбо куфери еден до друг, имаше место за уште еден помал куфер и неколку торбици. Ги надминува законите на физиката тоа чудо.
Не го мерев багажникот, можеби е поголем кај Супербот за разлика од А6ката (претпоследниот модел). Ама внатре е друга приказна. Супербот е значително покомотен, покомфорен, осетно повеќе простор има за возачот, во А6ката се осеќав како да седам во коритце. За простор за патниците позади нема споредба, околу 10 цм повеќе простор за нозе, измерено :) Ако си висок над 190 цм, и веќе децата се над 7-8 години, Супербот е подобар избор во однос на простор. Во однос на луксуз, тука нема споредба, А6ката е класи над Супербот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55318
  • Махер
« Одговори #26 на: 31 Јули 2026, 09:35:32 am »

Караванот Октавија нуди само 40 литри поголем багажник од седанот, а седанот е секако со хечбек врата и многу пристаплив, и изгледа многу поубаво.
Ех па ти, јас докотрати имам на темава. Не ми е толку страна работа. Секако дека 5 врати е ненормален бенефит.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15240
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #27 на: 31 Јули 2026, 09:38:16 am »
Шкода е кола на метро и има неверојатно многу простор.Сигурно им се лажни официјалните бројки за должина и ширина,сепак се ФауВе школа,мора да се излажи за нешто. ;D
Е сеа освен премногу простор друго нема што да понуди.Тоа е наполитанка.
Кој би искеширал 50К за тоа,да ми је знати. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #28 на: 31 Јули 2026, 09:43:05 am »
Која нова кола вреди за парите за кои се продава по салони? Јас не сум видел таква, како купувач. Продавачите сигурно не го делат моето мислење.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4226
« Одговори #29 на: 31 Јули 2026, 09:45:02 am »
Имам седено неколку пати во новиов Суперб, седев и во најјопремена верзија во Шкода салонот и стварно секоја пофалба за колава, особено за седиштата со ладење и масажа кој изгледаат многу добро и се баш комфорни.

Простор исто така има превише, што е супер, а и 4Х4 погонот е обавезен за 400нм и 200кс во кола со напречно поставен мотор, инаку верувам дека само со преден погон на толку долга кола и НМ прават да пролизгуваат погонските тркала при секое нагло тргање и при било какво малце по ентузијастичко возење.

Единствена негативна работа која што ја приметив кај новиов Суперб е лошиот квалитет на централната конзола. Според мене централната конзола е многу ниско поставена, е тесна, и е изработена од криминално лоша пластика која што не соодејствува со остатокот од колата.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA