Автор Тема: Нови горива во Макпетрол  (Прочитано 53228 пати)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
Одг: Нови горива во Макпетрол
« Одговори #120 на: 31 Декември 2011, 11:22:25 am »
Синоќа бев да ставам гориво демек од новото на макпетрол,ама ме разочараа,немало уште од новиот дизел,чекале да се истроши старото гориво па после нова година ке имало.Го прашав пумпашот има ли некоја разлика ,ми рече дека од бензинот имале позитивни резултати,по кажување на муштериите.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #121 на: 31 Декември 2011, 11:42:58 am »
Јас ставив од ултра100 и осетно повеќе ми го троши. Плус литро, но ќе вршам уште една проба да видам да не е ради тепературивие и новогодишнава гужва.
За перформаните не би можел да кажам дали се подобренине сум пробал асално.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #122 на: 31 Декември 2011, 12:24:52 pm »
Со 100ката има мала разлика во моќта на колата...по жива ми е некако што ми се допаѓа, за потрошувачка не би можел да кажам зашто немам обрнато внимание...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #123 на: 31 Декември 2011, 12:45:40 pm »
Jас вчера ставив улта 100, и не осеќам некоја разлика во идење... само изгледа за малце побрзо го троши бензинот...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #124 на: 31 Декември 2011, 17:34:15 pm »
Jас вчера ставив улта 100, и не осеќам некоја разлика во идење... само изгледа за малце побрзо го троши бензинот...
Abe stavajte si na Lukoil Ekto novoto gorivo i zaebete Makpetrol :D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #125 на: 31 Декември 2011, 18:04:48 pm »
Денес е стаено гориво за 2500 ден. од мак петрол па да видиме како ќе се понаша...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #126 на: 01 Јануари 2012, 17:01:53 pm »
Со 100ката има мала разлика во моќта на колата...по жива ми е некако што ми се допаѓа, за потрошувачка не би можел да кажам зашто немам обрнато внимание...

Jas mislam deka film si prais osven ako ne vozis  Imreza WRX

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #127 на: 01 Јануари 2012, 17:21:12 pm »

Jas mislam deka film si prais osven ako ne vozis  Imreza WRX

Негово мислење,негова констатација,а ти му кажуваш нема шанси,си пробал,си видел или контра да се оде на се и сешто.Како бе така се мешате во секој лаф,само да се каже нешто.
Ако горивото вистина е подобро од предходното,ако има некој октан повеќе значи имаме поконтролирано детонирање,а со тоа и подобри перформанси,а тие перформанси и на фиќо ќе се покажат.Така да дека некој се филма тоа си ти.....По твојот муабет испаѓа дека ти ни ја возеш ни ја користиш неговата кола,ама знаеш дека нема шанси да има разлика.Па како што гледам на повеќето од тие што пробале од новото гориво кажуваат дека се осеќа пожива,значи сите се филмат?
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #128 на: 01 Јануари 2012, 18:17:55 pm »
дизелот е истиот лепенката на пумпата е различна ;D барем засега.

Да не мислите дека го смениле одма горивото??

+1

Како што кажа велештрумф "Лукоил ги искина со ЕКТО горивата..." па мораа и они да измислат сличен маркетиншки трик. Порано работев во печатница па убаво знам колку 'оригинални' производи има на нашиот пазар, од сокови, сјаеви па до уље, адитиви и слично...
Која е логиката да ти дадат екстра поквалитетно гориво за иста цена.

Инаку имам пробувано од ЕКТО полн резервоар (55литра од 60) не да ставам 500ден. па да правам споредби.
Осетив разлика само во работењето на моторот порамномерно посмирено некако работи.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #129 на: 01 Јануари 2012, 18:23:12 pm »
повеќето од тие што пробале од новото гориво кажуваат дека се осеќа пожива,значи сите се филмат?
Јас не би кажал дека колата ми е пожива дури и да ја осеќам така после промена на гориво. Драпај си мадињата е тој муабет, колку да се пише нешто. Бројот на октаните нема врска со живоста на колата. Ама ако, нека се случуваат циркуси, ќе биде интересно.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #130 на: 01 Јануари 2012, 19:28:00 pm »
Прво не пишувам колку само да пишам туку пишувам што приметувам...ако приметам дека е пожива ќе пишам дека е пожива може некој нема да прифати ама искрено баш ме брига дали нема да прифати нити добивам нешто ако некој прифати или не...муабетот е дали има разлика јас кажав дека кај мене приметив мала, а дали возам импреза или трактор не е битно...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #131 на: 01 Јануари 2012, 20:03:22 pm »

Jas mislam deka film si prais osven ako ne vozis  Imreza WRX

Негово мислење,негова констатација,а ти му кажуваш нема шанси,си пробал,си видел или контра да се оде на се и сешто.Како бе така се мешате во секој лаф,само да се каже нешто.
Ако горивото вистина е подобро од предходното,ако има некој октан повеќе значи имаме поконтролирано детонирање,а со тоа и подобри перформанси,а тие перформанси и на фиќо ќе се покажат.Така да дека некој се филма тоа си ти.....По твојот муабет испаѓа дека ти ни ја возеш ни ја користиш неговата кола,ама знаеш дека нема шанси да има разлика.Па како што гледам на повеќето од тие што пробале од новото гориво кажуваат дека се осеќа пожива,значи сите се филмат?

Da bas taka. Toa e naucno dokazano. Dokolku nekoj ima stvarno snazna masina gti, m3 itn sigurno bi osetil ako e pokvalitetno gorivoto, ama na obicno sekojdnevno vozilo sto 80% od nas gi imaat nisto nema. Taka da oladi malce smanji dozivljaj...

A da od skopje do ohrid ja vozev na "novata 100ka" so da ti kazam razlika, edina razlika samo od LM cera tec ocekuvam sto go turiv

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #132 на: 01 Јануари 2012, 21:05:08 pm »
A da od skopje do ohrid ja vozev na "novata 100ka" so da ti kazam razlika, edina razlika samo od LM cera tec ocekuvam sto go turiv
Тури кератек? И?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #133 на: 01 Јануари 2012, 22:28:11 pm »
Pa so znam mislam deka na palenje nautro koga e ladno ima razlika, ama so potrosuvacka ne izmeriv bidejki mesano vozev i na benzin i na plin, ke vidam so naredno polnenje

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #134 на: 02 Јануари 2012, 00:03:40 am »
Pa so znam mislam deka na palenje nautro koga e ladno ima razlika, ama so potrosuvacka ne izmeriv bidejki mesano vozev i na benzin i na plin, ke vidam so naredno polnenje
Тоа е тоа што се очекува. Кај мене веќе два резервоари помалку ми ги троши.