Пишав во темата пред некој ден, еве и оглас нека оди.
Ја продавам Алфата, чисто поради тоа што немам повеќе потреба од неа. Две и пол години ме служеше прилично добро, за што имам пишувано и
во темата.
Информации на кратко:
- 2010 година
- 1.4 бензински мотор со MultiAir, 170 коњи
- Sport пакет од фабрика (бар мислам дека така се води) со 18" бандажи, Brembo четириклипни шепи напред и странични прагови
- D.N.A. drive mode selector
- Автоматска двозонска клима
- Електрика на предни прозори, електрика и греење на ретровизори
- Предни магленки
- Летни гуми Continental SportContact 7, купени на 05.04.2024, со нив поминати досега 13,700 километри
- Зимски гуми Pirelli Sottozero 3, купени на 28.10.2023, со нив поминати досега 25,800 километри
Од “надградби“ и поправки на чести проблеми со конкретниот модел:
- Променет е MultiAir модулот во 2021ва година во Сервис Илија, за што имам и фактура
- Претапацирани се вратите (фабричката еко кожа се распаѓа)
- Претапациран е воланот бидејќи беше излупен, комбинација од мазна и перфорирана кожа и црвен конец
- Средени се жиците до задните штопови, чест проблем кај Fiat/Alfa, при што не се само преспоени туку се продолжени за да траат подолго
- Променети се лупите во фаровите, фабрички се лупи за халогенка, ставени се лупи за Xenon и ставен е BiXenon комплет кратко/долго. Овде би спомнал дека на претходниот сопственик колата му ја чукнале на паркинг, при што едниот фар бил оштетен и сменет со нов ОЕМ, поради тоа едниот е постар и малку пожолтен, а новиот е во одлична состојба. Полирање и ставање на PPF фолија би чинело околу 50 евра, со што релативно трајно би се решил проблемот
- Сменета е фабричката кугла за менувачот со афтермаркет кугла, алуминиум/кожа/црвен конец, и ставен е 4H shortshifter kit со што менувачот е осетно попрецизен и со пократок од
- Префарбани се бандажите во сребрена боја кај Rim Doctor, и ставени се OptiVent скриени вентили, нови штрафови, и нови OEM централни капачиња
- Ставени се LED жмигавци напред и странично (сакав и назад, ама не можев да најдам без CANBUS грешка па останаа фабричките), како и LED рикверц светла
- Ставен е Bluetooth ресивер на портот за CD charger во радиото позади, со што имате Bluetooth за радиото
Колата не е увезена, купена е од Automobile SK и сите редовни сервиси се правени во овластени сервиси. За повеќето од нив (сите откако е во моја сопственост, и повеќето од претходно) имам и фактури, и комплетна сервисна книшка. Некои помали зафати (ситници на подвозје главно) се правени локално.
Комплетна историја што се е правено откако е кај мене, со цени и километри, имате
во табелата.Последен мал сервис е направен на 201,600 километри во Сервис Илија на 26.02.2026, наредниот би бил на 211,600, или во февруари наредна година.
Последен голем сервис (сет ребраст каиш и водна пумпа) е направен на 165,600 километри во Сервис Илија, на 13.11.2023, со што наредниот би бил на 235,600 километри (70ккм) или во ноември 2028ма (5 години), кое и да дојде прво.
Моментална километража е 203,ххх километри, колата ја возам секојдневно така да бројката би растела. Состојбата е би рекол нормална за 16 години стара кола, и механички и козметички. Нема проблеми од механички аспект, а козметички има забелешки на неколку места. Не пробувам да ја протуркам како совршена/беспрекорна/стакло, таква е каква што е, сакам новиот сопственик да е свесен за состојбата, а и јас да спијам мирно. Немам против проверка каква и да сакате, под услов да ми е во околина.
Оглас уште не е ставен на Reklama5/Pazar3, ќе ја оставам овде неколку дена, па ако нема интерес ќе ја огласувам и таму.
Цена: 6,200 евра, регистрирана со зелен картон до 11.07.
За повеќе информации, пишете на Viber/WhatsApp или звонете на телефон, бројот ми е 076 463 123.