Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 811193 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #5100 на: 12 Февруари 2017, 17:31:19 pm »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5101 на: 13 Февруари 2017, 00:05:33 am »
Абе види...и ти би се трудел и би давал се од себе ако со Голфот се појавиш на Наскар, али тоа не значи дека позади тебе нема да направиш редица ако нема од кај да те поминат..

Е сеа дали ќе им бидеш смешен, или ке ти речат браво пошто сите почнале со Голф...зависи од расположење на тие што те чекаат.

Иначе нема дете или по момак на кој не сум сакал да помогнам, покажам и укажам како да вежба правилно..пред се за да не се убие..
али тоа е друг муабет.

;D
Нема да поминит на квалификации  ;D

Отсутен pwned

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
  • гоЉф Дас Ауто
« Одговори #5102 на: 13 Февруари 2017, 13:07:22 pm »
Од јаглехидрати мускул не расти се што треба да јади еден бодибилдер или спортист се нутриенти како протеин, здрави масти итн. барем тоа кај мене најмногу делува незнам и кај другите т.е секој треба да го стави на тест телото да провери што најмногу му одговара
Stratro кој ти е начинот на исхрана и дали се водиш по некоја програма вака по слики изгледаш со низок body fat и дали користиш некој суплементи ако не е тајна
поздрав

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #5103 на: 13 Февруари 2017, 14:06:28 pm »
Немам некоја посебна програма за исхрана која ја следам.
Настојувам да јадам здрава храна што помалку, а штетна што помалку и тоа секако варира, исто како и количината.

Имам 10 тина страни уназад пишано по детално.

Суплементи за дефиниција периодов не користам.
Напротив.. тренингот и количината на исхраната во зимо и пролет ми се ориентитани за повеќе мускулна маса, без кардио вежби, а од суплемети користам протеини (шејк) и амино киселини (капсули).

Во врска со мастите, според мене, најдобар показател за мастите е видливоста стомачните мускули...али знаеш како викаат  "Стомачни на слаб човек ти е е исто како цицки на дебела жена...не се важи". ;D

Лично, најстојувам да се видливи и преку зимо кога сум "најдебел". ;)
Еве од саботава..

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #5104 на: 13 Февруари 2017, 14:25:40 pm »
Stratro, едно прашање за тебе околу исхраната.Кога креваш на мускулна маса, дали денот после тренинг јадеш исто како кога си тренирал или намалуваш одредени работи (хидрати, масти итн.) ?

Ме интересира за мене како да се раководам, зашто ако не јадам плус минус околу 200гр јаглехидрати на денот на вежбање се осеќам значително поуморен и со помала енергија.Е сега тогаш да речеме ми треба, ама утредента дали е попаметно да се намалат или зависи од организмот?Целата исхрана ми е базирана на риба, пилешко, телешко, зеленчук и слично, ама морам и дел јаглехидрати да внесувам иначе тешко ми оди.Најголем дел јаглехидрати што внесувам се од овес, суво овошје, интегрален ориз и варен компир.

Инаку сум во калориски плус минимален, негде околу 200-300грама неделно кревам на тежина и ми се зголемуваат тежините со кои што вежбам, само не знам утредента после вежбање која шема да ја терам.Сега за сега истата шема ја терам, само малце намалувам од јаглехидратите.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5105 на: 13 Февруари 2017, 14:59:22 pm »
9 од 12 месеци во годината одам 3 пати неделно , најчесто ПОН (Гради /бицепс), СРЕ ( Рамо/нозе или кардио), ПЕТ (Грб/трицепс), но тренингот е 90 до 120 мин.

На ден на тренинг јадам повеќе ( во секој случај здрава храна, но секако и јагленохидрати ), на ден на одмор помалку храна и настојувам да е без јагленохидрати.

Но ова не е правило...ова е нешто што јас за себе сум сфатил дека ми одговара после подолго време вежбање.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5106 на: 13 Февруари 2017, 15:34:51 pm »
Јаглехидратоте се неопходни... мада оргазмот си прави тоа што му треба и вишакот секако сало...
Како успевате да сте нон-стоп гладни....

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #5107 на: 14 Февруари 2017, 08:23:54 am »
Dr.Atkins диета и загарантирано е чистење до 5% без проблем.

Веќе ништо не е мистерија во поглед на нутриционизам, повеќе е субјективно и колку човек сака да се замара.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #5108 на: 14 Февруари 2017, 08:26:21 am »
Кажи некои интересни јадења ај можда идеја ќе добијам некоја. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5109 на: 14 Февруари 2017, 11:16:52 am »
Ако мериме body fat на вистински начин, (http://www.bodybuilding.com/content/how-to-measure-your-body-fat.html)
 тогаш до 5% се стига само со Winstrol (Stanozolol), Clenbuterol, уште 1-2 споредни работи, строга диета од аспект на јаглехидрати, кардио на сабајле, тежински тренинг навечер, многу спиење...и што ти све не.

И тој процент не се држи повеќе од 10 тина дена...не е ни здраво.

Зборам да стигнеш до 5% без да изгубиш многу мускулна маса...а не да изгледаш како од Треблинка излезен.
Само со нутриционизам...тешко.
Да не се лажеме. :)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #5110 на: 14 Февруари 2017, 11:21:07 am »
Без суплементи според мене во било кој спорт ако си малку по сериозно влезен ништо не можеш да направиш или пак ќе ти одземе цел живот за да го направиш.

Особено бодибилдингот како најекспониран спорт во користење на стероиди, анаболици итн.

Од суплементи се смета и обично Vitamin C, Whey итн. Ама ај да не потенционираме ќе си помислат луѓево на најлошото :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #5111 на: 14 Февруари 2017, 11:38:56 am »
Суплементи си е најнормална храна. Веј, меј, витц, амино, креатин...

Остатокот се лекарства.
Тест, трен, дека, клен, вини, срциња...

Со суплементи се стига до некаде едвај. Со лекарства е драстична разликата.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20211
« Одговори #5112 на: 14 Февруари 2017, 14:55:42 pm »
Ја би малце трен :p

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5113 на: 14 Февруари 2017, 18:45:26 pm »
Тачно... Да не се лажиме... :)

Отсутен Stratro

• Легенда