Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 812675 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #4860 на: 24 Јули 2016, 10:24:41 am »
Можда не му е на секого поентата у животот да биде таков или да изгледа така.

Не е поента у живот, туку начин на живот.
Луѓето на коишто изгледот им е поента во животот заработуваат и живеат од тоа.

Релативно небитно.

Муабетот ми беше дека, не секој што има желба да вежба и да добие некаква или остане во форма, мора по секоја цена да иде на билдинг и да го тера тој начин на живот.

Се си има цена.
Здравиот живот кошта време, енергија и пари теретана, суплементи и опрема. Наградата е добар извештај од крвна слика и добар одраз во огледало.
Нездравиот живот кошта време и пари за лекарства, прегледи или недајбоже болници.Наградата е дебела фискална сметка за junk food и проблем со облека.
Секој со својот избор. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4861 на: 24 Јули 2016, 10:30:47 am »
Ретко кој несака да изгледа добро. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #4862 на: 24 Јули 2016, 10:31:03 am »
@Stratro: Се согласувам комплетно, мада пак ми го промашуваш муабетот и го тераш на друга страна.

Немам ништо против луѓе што билдаат и што се посветени на тоа. Нивно право си е.
Имам против мислењето и инсистирањето да ако веќе некој се решил да вежба, дека тоа мора да биде билдање во теретана, со задолжително користење некакви (не)подобни хемии. Не секој што сака да вежба, по дифолт сака да биде билдер и да користи што ти ја знам што. Некои луѓе едноставно сакаат само да вежбаат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4863 на: 24 Јули 2016, 10:31:11 am »
Може и само со клецање да се остане у форма. Еве ко на пример јас.

Извини што ќе те разочарам али и најголемиот клецач вежба. ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4864 на: 24 Јули 2016, 10:32:18 am »
@Stratro: Се согласувам комплетно, мада пак ми го промашуваш муабетот и го тераш на друга страна.

Немам ништо против луѓе што билдаат и што се посветени на тоа. Нивно право си е.
Имам против мислењето и инсистирањето да ако веќе некој се решил да вежба, дека тоа мора да биде билдање во теретана, со задолжително користење некакви (не)подобни хемии. Не секој што сака да вежба, по дифолт сака да биде билдер и да користи што ти ја знам што. Некои луѓе едноставно сакаат само да вежбаат.

Така си е.
Затоа темава е  Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...а не само боди билдинг.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #4865 на: 24 Јули 2016, 10:40:43 am »
Е да де, само што ако некој праша за сличното (у случајов кросфит, пошо од таму тргна целава работа), испадна дека кросфитот е за нигде, не можеш да се билдаш (што е точно), бил за педери, итн итн :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4866 на: 24 Јули 2016, 10:45:12 am »
Кога Кросфитот би бил кола , би се возела бочно, со 5 тркала, со една врата и би вртела само лево.
Значи да...сеуште е кола , али дизајнирана по секоја цена да биде различна од другите пошто ги има многу..али не и подобра.

Сепак подобро и таква да имаш него ли да се возиш со автобус. ;)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #4867 на: 24 Јули 2016, 17:25:37 pm »
Можда не му е на секого поентата у животот да биде таков или да изгледа така.

Не е поента у живот, туку начин на живот.
Луѓето на коишто изгледот им е поента во животот заработуваат и живеат од тоа.

Релативно небитно.

Муабетот ми беше дека, не секој што има желба да вежба и да добие некаква или остане во форма, мора по секоја цена да иде на билдинг и да го тера тој начин на живот.

Се си има цена.
Здравиот живот кошта време, енергија и пари теретана, суплементи и опрема. Наградата е добар извештај од крвна слика и добар одраз во огледало.
Нездравиот живот кошта време и пари за лекарства, прегледи или недајбоже болници.Наградата е дебела фискална сметка за junk food и проблем со облека.
Секој со својот избор. ;D

За се си во право, но не и за облеката :) . Јас рекреативно одам в теретана без хемија и кога ќе дојди да купувам кошули и блузи или во рамената ми е помала еден број или кај стомакот ми шири ;) Имам еден познаник кој пред неколку години одеше на натпревари за боди билдинг и одвај најдуваше кошули во кои ќе му ги собери рацете (мал е по раст :) ), па купуваше поголеми кошули па кратеше, матеше..
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4868 на: 25 Јули 2016, 09:47:36 am »
Да, да...проблемот со ракавите на кошули и поло маици за на работа јас го имам веќе подолго време..

Еве и маичкава сега ќе ми ја донесат, па се мислам дали XL ќе заврши работа.

Дојчов не го коментирам.. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4869 на: 25 Јули 2016, 10:11:54 am »
Кошулите и често пантолоните наменети за деловно облекување се секогаш направени прелабави и најчесто непорабени. Откога ќе ги купиш мораш да ги однесеш на кројач (или во дуќанот кај што ги купуваш имаат, бесплатно или 100 денари доплата) за да ти ги пораби од доле пантолоните, зошто неможе он да сања ти колку си висок. Ако загледаш се оставени онака на конци да висат доле, зошто не се довршени. Исто и за кошули, гледаш да ти е точна во рамења, а кај стомакот ќе ти ја струкираат по потреба.

Ако не е вака, тогаш сите кошули ќе ти се лабави, или пантолоните набрани кај кондурите.

Секако има и веќе струкирани кошули, кои се од тепка, па може ќе најдеш да ти е точна. Секако мора да си имаш некој кројач за да ти стокмува ствари кои се за поозбилно облакање. Скоро е невозможно да најдеш точни ствари или пак многу ќе си го скратиш изборот зошто ти биле „лабави“.

Надомсетокот најчесто е симболичен и се движи од 100-500 денари зависно од зафатот. Ама кошулата стои 5 пати подобро и не ти се дуе.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #4870 на: 25 Јули 2016, 10:14:57 am »
Може и само со клецање да се остане у форма. Еве ко на пример јас.
Da ....Ama ti imas trojca treneri. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4871 на: 25 Јули 2016, 11:14:21 am »
Гојде стварно имаш тројца тренери?

Отсутен Stratro

• Легенда

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #4873 на: 28 Јули 2016, 07:58:24 am »
Гојде стварно имаш тројца тренери?
Не, не. Имам тренерки со кои тренираме само една мускулна партија, моноцебсов. Веќе неколку месеци секој ден во просек вежбаме по 2-3 серии од по 300-400 повторувања.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #4874 на: 28 Јули 2016, 08:04:40 am »
Вие што вежбате, немојте ни под разно да направите како оној прототипот што го видов сношти:
-облекол рамбовка
-се движи низ чаршија  и стега ли мускули, стега.

смешно е и трагично. А возрасно дете, околу 35 години.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need