Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 918609 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #2100 на: 14 Август 2013, 18:15:00 pm »
Мислам дека 400 ден. беше. Ќе напрајме муабет ;)

Одлична цена! Баш ќе правиме муабет, да се заберам во Скопје.
Морам преку зима да вежбам, зошто ќе отидам со тежинава во неповрат.
Абе сега знаеш, со цената си иде и состојбата. Затоа и реков дека е најефтина. Види си... Отиди и до БТ, види...

Што и да треба покажување се нудам да помогнам на комшиска база.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #2101 на: 14 Август 2013, 19:44:51 pm »
Знам Дени, секаде е „колку пари - толку музика“. Јас не планирам да се спремам за некое интернационално шоу или што ти ја знам. Прилично сум задоволен со големината на мускулите дури и сега, би одел само на дефиниција. Нејќам кифла тело, ружно ми изгледа.
Примарно ќе одам во теретана за да го трошам тоа што го јадам преку ден.
Иначе нели, друштво би ми било добродојдено, ќе ве прашам како сте расположени за заедно да вежбаме околу 15ти септември. Тогаш официјално втора година ми почиња и тогаш „се селам“ во Скопје, па да го фатам редот.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2102 на: 14 Август 2013, 20:07:20 pm »
Kifla telo pazi da ne napravis i da sakas... :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #2103 на: 14 Август 2013, 22:56:15 pm »
Под кифла јас подразбирам диспропорција меѓу големината на главата и големината на торзото.
Во кратки црти, не сакам да растам, сакам да се обликувам.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #2104 на: 14 Август 2013, 23:18:39 pm »
Во кратки црти, за да се обликуваш, мораш да пораснеш ;)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2105 на: 14 Август 2013, 23:23:12 pm »
Имаше тука Дени едно објаснување како иде тоа. Едно е да ти се покажат сите мускули а друго е да ги дефинираш. Треба многу работа за тоа. Нормално со многу пазење на исхрана.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #2106 на: 14 Август 2013, 23:32:54 pm »
Со најмала тежина вежбам бицепс затоа што имам проблеми со подлактиците почнуваат да ме болат ако дигам повеќе од 10 кг на една рака. Најмногу на preacher curls затоа таа ја правам последна кога ќе ми се стегне подлактицата повеќе...но пак боли и најмногу помага ако ги врзам зглобовите со бандажери. Сум читал по форуми на интернет дека ова е честа болка но сепак да прашам дали и на некој од вас му се случува нешто слично?

Ako vezbata ja pravis na skot klupa, najcesto povreda se pravi pri ostavanje na tegot koga skroz ti e rakata ispruzena.I jas ja imam zeznato ednata raka taka lani i me bolese edno 2 meseci.
Zatoa sega koga vezbam biceps na skot klupa so pogolema tezina imam covek koj ke mi go zeme tegot od race dodeka mi se racete svitkani gore vo curl.

Ako se raboti za bolka i na drugi spravi ili ednoracni tegovi..probaj zemi glukozamin.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #2107 на: 15 Август 2013, 00:18:34 am »

Ако ова е скот клупа тогаш да...Повредата се случи зимоска пред нова година и не вежбав воопшто 1 месец, а потоа уште 2 недели не вежбав бицепс. Притоа подлактицата ми порасна многу ( се разви мускулот ) и почнав пак да вежбам со пристојни тежини ( за мене ). За помош нема кој да ми помогне сам вежбам последниве 3 месеци :/, а и дека жешко сега па и скоро секогаш бев сам во теретана затоа што одев кај 3,4ч.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2108 на: 15 Август 2013, 08:43:55 am »
Toa e toa.

Na skot klupa najubavo se vezba so Ez bar - izvitkana shipka.

Za biceps mozes da stavas i pogolemi tezini se dodeka ne ja optegas rakata skroz do dole i dodeka imas nekoj da ti go dade i zeme tegot.

Za podlaktica Ez barot ke go fatis obratno so dlanikte nadole.

Normalno, i tezinata treba da ja prepolovis.

Za nekakov reper, najmnogu sto sum krenal na biceps na ovaa vezba e po 20 kg..nekogas so pomos .. nekogas bez pomos...zavisi od umor.
Podlaktica, po 10 do 15 kg.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2109 на: 15 Август 2013, 10:08:07 am »
Zasto na takva klupa na primer? Bezvezna mi e taa klupa, vistina. Onaa sto e na primer so sipka na nea i sipkata si zastanuva pred kraj okej, ama ako odis do dole samo ke se povredis... A lesno moze da otides do dole.
Zatoa stanat fino lepo so sipkata vo race. :)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2110 на: 15 Август 2013, 10:25:38 am »
Ако си застанат, кога ти е скоро исправена раката нема големо оптеретување. При таа вежба најголем отпор има кога лактот ти е свиткан под агол од 90 (подлактицата е паралелна со подот, cos(90) и тие математики). Со клупава го менуваш аголот на надлактицата за го преместиш најголемото оптеретување кога раката е малку поисправена (кога подлактицата е во хоризонтала). Истото се постигнува и кога си седнат на клупа и се потпираш над лактот на нога за да го добиеш сличниот агол, само што многу е поудобно кога се прави на ваква клупа.

А за оставање на тегот, зошто не станете од седиште и таман ќе можете да ги донесете рамениците напред и многу е полесно да го оставите тегот. Обратна постапка при седнување. Берем мене вака ми одговара.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2111 на: 15 Август 2013, 10:29:04 am »
Stanat poveke opteretuvas grb osobeno koga silata ti e pri kraj, pa zimas zalet odozdola i pomalku se izolirani bicepsite.
Na skot klupa koga nemozes, ne mozes..nema prostor za zalet, plus rabotis isklucivo bicepsi..izolirano.

Treba da se pazi..a ako sakas da podpreteras, obavezno treba covek do tebe.

Отсутен martinmax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #2112 на: 15 Август 2013, 12:37:14 pm »
Под кифла јас подразбирам диспропорција меѓу големината на главата и големината на торзото.
Во кратки црти, не сакам да растам, сакам да се обликувам.

Јас идам во теретаната спорти центар за странски веќе подолго време и одлична е за 400 ден ... А за вежби нема гајле ќе ти покажеме  само ти кажи коа ќе почнеш да идеш :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #2113 на: 15 Август 2013, 13:11:34 pm »
најмногу на скот клупа што сум дигал беше 30кг и тогаш се повредив...од тогаш наваму најмногу по 25кг ставам затоа што нема кој да ми ја подава шипката, а и правилно можам да ја правам вежбата со толку тежина

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2114 на: 15 Август 2013, 13:21:50 pm »
2x25 kg po strana plus tezinata Ez barot e okolu 55-60 kg samo na biceps.
Toa e sosema solidno i nemas potreba od poveke.

Ima i drugi po bezbedni vezbi za biceps...zgibovi na vratilo na primer i klasika ednoracni..stanat, sednat ili polulegnat na bench...seedno.