Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 812547 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #390 на: 29 Февруари 2012, 21:45:58 pm »
Пази по грешка да не се обесиш со јажето :D пиши на нет home workout programs ќе ти извади милион...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #391 на: 29 Февруари 2012, 23:43:38 pm »
луге шо да вежбам по дома само без тегови без ништо освен склекови. Во Бугарија сум и тоа ке бидам во наредните месец дена овде а во теретана баш не ми се оди овде

Osven skekovi mozes da vezbas tricepsi so racete na stolce i ispruzeni noze (ili na edna noga)...
..stomacni na zemja...side obliques..
...wall squats za noze..na edna ili na dve noze....
..cardio sprawls so sklek...

Dovolno? :)

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #392 на: 01 Март 2012, 03:54:04 am »
Браво за темава :) Јас си реков ке учам само за коли и такви работи, а испадна и билдерски муабети ке паднат .. Ме погодивте :D

Најбитно е да се има цел. Шо сакаш да постигниш и сл. Со домашни вежби можеш само да останеш во форма, не верувам дека ке има некој позначаен резултат. Aли во секој случај, светото тројство мора да се запази а тоа е Исхрана, Тренинг, Одмор !!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #393 на: 01 Март 2012, 15:00:44 pm »
Прв ден од P90x завршен. Едвај дишам, прст немав мрднато од октомври месец. Feels good!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #394 на: 01 Март 2012, 15:06:08 pm »
Што ти се домашни вежби жити се!? И каква форма да останеш? Шипка со 160кг мртво се рачуна за домашна вежба!? :) Или сакаш да кажеш бестежински тренинзи? Ако е за бестежински тренинзи, се сложувам многу малку може да се постигне. Ама и тоа е многу подобро од ништо. Генерално гледано за просечниот човек кој НЕ сака да изгледа добро, мора 20-30 минути во денот да се посветат на тренинг. Според мене... :) А реално повеќе од 1 час немам потреба за да изминам цел тренинг никогаш. И тоа 3 пати неделно само. :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #395 на: 01 Март 2012, 15:16:54 pm »
Еве една страна, лево горе има FIND A PLAN и се бира машко или женско, возраст и што се бара дали слабеење или качување мускулна маса...после тоа од лева страна има видови на програми и за секој вид има премногу програми од разни ликови со детална исхрана тренинг и суплементи...www.bodybuilding.com

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
« Одговори #396 на: 01 Март 2012, 16:09:24 pm »
Што ти се домашни вежби жити се!? И каква форма да останеш? Шипка со 160кг мртво се рачуна за домашна вежба!? :) Или сакаш да кажеш бестежински тренинзи? Ако е за бестежински тренинзи, се сложувам многу малку може да се постигне. Ама и тоа е многу подобро од ништо. Генерално гледано за просечниот човек кој НЕ сака да изгледа добро, мора 20-30 минути во денот да се посветат на тренинг. Според мене... :) А реално повеќе од 1 час немам потреба за да изминам цел тренинг никогаш. И тоа 3 пати неделно само. :)

На бестежински тренинзи мислев, лошо се изразив. Али јас сепак сум за тренинг во теретана, зошто знајш .. ке снемаш сила, ке фрлиш и тег и се а дома не ми се фрла. Особено ако си во зграда кој ке се расправа со комшии. Плус и за супорт е подобро се некој ке ти помогне на последните серии, самиот факт дека влегуваш во теретана те мотивира кога гледаш сите како се пумпаат .. Има многу фактори според мене, али тоа е мое мислење :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #397 на: 01 Март 2012, 16:45:02 pm »
Ова за влегувањето во теретана многу луѓе го зборуваат. Неможеле дома да вежбаат... Јас тоа го сметам за изговор искрено. Ем штедиш пари, ем штедиш време, ем немаш изговор да кажеш неможам да одам или немам време.

Јас затоа се префрлив дома, и тоа тазе. Си штедам по 1 саат на паркирање, спремање, пресоблекување, картички, патики, шишиња. Па бензин, членарина, облека, патики. Готово.

Сега парите за членарина си ги давам за опрема, и си вежбам дома. :) Топло препорачувам, да се почне со вежбање дома. Секако зборувам за во куќа, со многу простор вишак.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #398 на: 01 Март 2012, 17:41:31 pm »
Прв ден од P90x завршен. Едвај дишам, прст немав мрднато од октомври месец. Feels good!

1 down...89 to go.:)

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
« Одговори #399 на: 01 Март 2012, 20:37:12 pm »
Ова за влегувањето во теретана многу луѓе го зборуваат. Неможеле дома да вежбаат... Јас тоа го сметам за изговор искрено. Ем штедиш пари, ем штедиш време, ем немаш изговор да кажеш неможам да одам или немам време.

Јас затоа се префрлив дома, и тоа тазе. Си штедам по 1 саат на паркирање, спремање, пресоблекување, картички, патики, шишиња. Па бензин, членарина, облека, патики. Готово.

Сега парите за членарина си ги давам за опрема, и си вежбам дома. :) Топло препорачувам, да се почне со вежбање дома. Секако зборувам за во куќа, со многу простор вишак.

Апсолутно зависно од условите ке си избериш како и каде сакаш да тренираш. Искрено мене ми е на 100тина метри од зграда теретанава така да мн. поедноставно ми е во теретана. Кој што има желба за боди билдинг и дома и во теретана и секаде ке најде време и простор.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #400 на: 01 Март 2012, 23:15:59 pm »
Да, да ако имаш маалска теретана, а да не е ептен лоша е исто супер. :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #401 на: 01 Март 2012, 23:27:30 pm »
Доколку се одлучите за домашно вежбање со тегови, прва работа да имате појас и правилно изведување на вежвите!

Без импровизации!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #402 на: 01 Март 2012, 23:29:45 pm »
Објасни, ако не е проблем.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #403 на: 02 Март 2012, 00:01:26 am »
Пред едно 4-5 год. првин земав тегови, долга шипка.

Без појас, без постоље!
Правење чучеви, земање шипката од под па префрли ја преку глава на рамена. Кога ќе се измориш иста постапка за враќање само што при таа постапка за спуштање на тегот ќе мрднеш малце на страна, кичмата повремено не држено право.

И така се преебав, ме сецна пршлен на р'бет едвај оставив тегот и се изпружив доле.
Ден - два  не можев да станам од кревет ме болеше.

После појас, па 2 кратки рачни шипки, плус тежина купив.

Повремено ми се јавуваше болка, после некој месец направив контрола ми кажа на снимката малце напукнат пршлен да имало.
Бидејќи сум викок 192 совет да не кревам тежина од докторот.

После земав постоље, клупа и постепено се откажав од активниот тренинг кој беше секој ден по 3 - 3,5 часа.
.
.
.
.
.
Така да одамна планирам активно да почнам и да се вратам на тренингот.

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
« Одговори #404 на: 02 Март 2012, 00:27:18 am »
Jaс кога почнав со вежбање едно другарче инаку медицинско лице, ме натера 2-3 недели цела мускулна група да ја поминам со лесна тежина. Чисто колку да се усоврши статиката и правилната изведба на вежбите. И ова е совет од мене до сите што претходно не вежбале да не се форсираат со килажа и да не се оптеретуваат кој колку килажа носи и сл. Резултати не се постигнуваат за 1 месец, али постепено но сигурно пред се со големо внимание на исхраната, добра статика и резултатот нема каде да бега :)