Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 811232 пати)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #165 на: 04 Јануари 2012, 18:05:49 pm »
добро е тоа али не е со до килажа .. треба правилно дигање издишување и така натака :) јас бенч не кревам скоро 1 месец го повредив рамото и сега како девојче вежбам на справа со мали тежини :(

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #166 на: 04 Јануари 2012, 18:09:59 pm »
добро е тоа али не е со до килажа .. треба правилно дигање издишување и така натака :) јас бенч не кревам скоро 1 месец го повредив рамото и сега како девојче вежбам на справа со мали тежини :(

Да да знам... 70 ставам само инат ако ме фати само,да се искурназам коа ќе ми рече другарот еј многу ти е, слаб си ;D ;D ;D

Ги гледам овие другите што одат,бицепс маваат цело време... само тоа им е битно :)

п.с.

http://themen.mk/index.php/fitnes/vezbi/727-napravete-test-na-vashata-fizichka-izdrzlivost.html

20 мин... интересно :) ќе проверам деновиве/

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16754
  • Keep it 100
« Одговори #167 на: 04 Јануари 2012, 18:14:37 pm »
А гледам вие спомнувате мртво дигање... што е тоа?

Да дигаш дур не умреш

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #168 на: 04 Јануари 2012, 18:15:35 pm »

Да да знам... 70 ставам само инат ако ме фати само,да се искурназам коа ќе ми рече другарот еј многу ти е, слаб си ;D ;D ;D

Ги гледам овие другите што одат,бицепс маваат цело време... само тоа им е битно :)

значи секој за себе си вежба не треба некој да ти збори еј толку креваш е волку креваш .... јас кревам многу помалку од некој во теретана али немаат тие ни мускул ни ништо значи не е само тежина акни и фраер сум леел дигнав 100ка .. големи јајца ... треба правилно да работи мускулот ..  и со тек на време се ставаат тежини а не одеднаш ... послем ке се повредиш недај боже па ќе се чешаш ...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #169 на: 04 Јануари 2012, 18:21:23 pm »

значи секој за себе си вежба не треба некој да ти збори еј толку креваш е волку креваш .... јас кревам многу помалку од некој во теретана али немаат тие ни мускул ни ништо значи не е само тежина акни и фраер сум леел дигнав 100ка .. големи јајца ... треба правилно да работи мускулот ..  и со тек на време се ставаат тежини а не одеднаш ... послем ке се повредиш недај боже па ќе се чешаш ...

Ок ок,не ме карај :) сфатив... не сум како оние кретените ;D ;D 

Иначе вие што посериозно се занимавате со ова, внимавате и на исхрана нели? :) Јас неможам тоа,бутам што стигнам...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #170 на: 04 Јануари 2012, 18:21:38 pm »
@Spenser мртво дигање (и чучњеви и бенч) мора да ти ги покаже некој што добро ги познава ( а тие се ретки) ако сакаш да накачиш килажа на нив без да се повредиш. :)

значи секој за себе си вежба не треба некој да ти збори еј толку креваш е волку креваш .... јас кревам многу помалку од некој во теретана али немаат тие ни мускул ни ништо значи не е само тежина акни и фраер сум леел дигнав 100ка .. големи јајца ... треба правилно да работи мускулот ..  и со тек на време се ставаат тежини а не одеднаш ... послем ке се повредиш недај боже па ќе се чешаш ...

Ок ок,не ме карај :) сфатив... не сум како оние кретените ;D ;D 

Иначе вие што посериозно се занимавате со ова, внимавате и на исхрана нели? :) Јас неможам тоа,бутам што стигнам...

Внимавање на исхрана може да биде многу блиско со бутање што стигнеш. :) Само треба да ги имаш правите ствари во близина.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #171 на: 04 Јануари 2012, 20:23:52 pm »
според мене најјаки вежби овие со сопствена тежина на вратило и разбој

ја на вратило 4 и 5 серија бесам тег од 15 кила :)  а вкупно правам 6 серии по 10 повторувања .. али грбот парче :)

братче јак си :) jaс за до таа фаза имам време ај до лето може ке биде полека полека

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #172 на: 04 Јануари 2012, 20:37:07 pm »
според мене најјаки вежби овие со сопствена тежина на вратило и разбој

ја на вратило 4 и 5 серија бесам тег од 15 кила :)  а вкупно правам 6 серии по 10 повторувања .. али грбот парче :)

Do teg da besam ne sum stignal  :)...ali 5 serii po 10-12 povtoruvanja se teraat..samo ne edna po druga...i seuste najteski mi se tie vezbi.

Vo programava vezbite so vratilo se kombinirani so sklekovi ili diganje tegovi za biceps...pa obicno ide serija sklekovi pa odma serija vratilo..ili 2 serii biceps pa serija vratilo.

So vratilo ova obicno ide ponedelnicki...site vezbi po red..vo traenje od sat vreme so se pauzi.

Posle..ne grbot partal..nego cel upper body partal.:)

Ivo..kolku si visok/tezok?..
« Последно менување: 04 Јануари 2012, 20:47:17 pm Stratro »

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #173 на: 04 Јануари 2012, 20:56:40 pm »
Јас склекови три ако направам успех е и тоа огромен. :)

Ај кажете ми ншто за топење на сало што земам, не многу скапо?
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #174 на: 04 Јануари 2012, 21:01:25 pm »

Trcaj po 1 do 2 kilometra dnevno, ubavo oblecen.
Poetfino od toa  - zdravje. ;D

Seriozno druze..bez fizicka aktivnost..se e samo pari frlanje.

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
« Одговори #175 на: 04 Јануари 2012, 21:19:02 pm »

Trcaj po 1 do 2 kilometra dnevno, ubavo oblecen.
Poetfino od toa  - zdravje. ;D

Seriozno druze..bez fizicka aktivnost..se e samo pari frlanje.

Да да без физичка активност ништо знам тоа, меѓутоа заедно со одење во теретана, правење стомачни, возење точак... држење диета не многу строга, јадам две до три лепчиња(црн леб-интегрален) дневно, избегавам сокови, благо... вака нешто плус да земам,амино(не знам што е за слабеење) за да има поголемо дејство вежбањево.
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #176 на: 04 Јануари 2012, 21:28:04 pm »
Само ќе фрлаш пари... Треба време. До летоска ќе биде. Не брзај.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #177 на: 04 Јануари 2012, 21:34:19 pm »

Да да без физичка активност ништо знам тоа, меѓутоа заедно со одење во теретана, правење стомачни, возење точак... држење диета не многу строга, јадам две до три лепчиња(црн леб-интегрален) дневно, избегавам сокови, благо... вака нешто плус да земам,амино(не знам што е за слабеење) за да има поголемо дејство вежбањево.

Ako imas visok kilogrami a sakas da oslabes, diganje tezini vo teretana (bench, biceps, noze) ne ti prepracuvam.
Skini edno 5-7 kg so disciplinirana ishrana, trcanje, tocak, pliometricni - kardio vezbi, bilo kakov sport ( basket, fudbal, mavanje vreka ili sto i da e ) ...nabij kondicija..pa posle pocni da digas tezini.

Za vidlivi rezultati mora prvo da se stopis,pa posle da nakacuvas na cista muskulna masa.

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
« Одговори #178 на: 04 Јануари 2012, 21:41:22 pm »
Само ќе фрлаш пари... Треба време. До летоска ќе биде. Не брзај.

Барем 10,15 кг да скинам до лето ако е возможно.

Ako imas visok kilogrami a sakas da oslabes, diganje tezini vo teretana (bench, biceps, noze) ne ti prepracuvam.
Skini edno 5-7 kg so disciplinirana ishrana, trcanje, tocak, pliometricni - kardio vezbi...nabij kondocoja..pa posle pocni da digas tezini.

Епа тоа и го правам во теретана стомачни, нешто со тегчиња, возам точак  пошо е ладно надвор сега, а дома ги вежбам понекогаш овие plyometrics, interval x plus, kenpo x.
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #179 на: 04 Јануари 2012, 21:44:12 pm »
Produzi taka bar mesec  - dva redovno..samo pazi na puls dodeka vezbas Plyometrix ili Interval plus...

Eve ti predlog: ;)

Pon - Interval x
Vto - stomacni
Sre - teretana (tocak ili lesni tezini).
Cet - plyometrix
Pet - stomacni
Sab - kenpo x, trcanje ili sport...
Ned - odmor.
« Последно менување: 04 Јануари 2012, 21:56:05 pm Stratro »