Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 810713 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #6285 на: 09 Јули 2025, 21:40:46 pm »
Ја скроз пазам на исхрана периодов. Од Tanqueray на Gordon's и обратно.

Имам и една флаша Bombay Sapphire ама таа ми е за у август. Јер и тогаш ќе пазам на исхрана.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20797
« Одговори #6286 на: 10 Јули 2025, 08:11:10 am »
Со Швепс Тоник и лед, или чисто? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #6287 на: 10 Јули 2025, 09:22:39 am »
Оној новиот со 0 калории. Само здраво.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #6288 на: 21 Јули 2025, 08:43:56 am »
@was на шо дииета беше?

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 379
« Одговори #6289 на: 22 Јули 2025, 17:05:36 pm »
@was на шо дииета беше?
Тогаш кога слабееш и ослабев бев само на калориски дефицит и секако го исфрлив штетниве кондиторски намирници. Од бели пецива, до пици, па благи работи, чипсови, сокови, алкохол и се останато што влијае врз дебелината и тестостеронот.

Моментално, вежбам скоро две години активно. 83кг ама и уште булкам, ама така со почист булк. Риба, месо, млечни производи, галети и тонус. Тоа јадам само во денот. И уште се гледам слаб  ::) А тогаш па кога слабеев сакав да бидам слаб а сеа обратно хаха.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6290 на: 22 Јули 2025, 20:19:37 pm »
Ами зависит со што се споредуваш.. го е*ав рамото сега до водно цепа само што не можа да се натреска :) рибите од кам чинам ги цепаше? По колу дневно? Малу шубе ми е од конзервата... За оризот во диској, демек инсулински шпицој праел... Не дека одбива :)нз риби кај би нашол од река, ако имаш некој извор, пиши пп :)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
« Одговори #6291 на: 22 Јули 2025, 20:26:31 pm »
Ами зависит со што се споредуваш.. го е*ав рамото сега до водно цепа само што не можа да се натреска :) рибите од кам чинам ги цепаше? По колу дневно? Малу шубе ми е од конзервата... За оризот во диској, демек инсулински шпицој праел... Не дека одбива :)нз риби кај би нашол од река, ако имаш некој извор, пиши пп :)

Комбинирај го оризот со храна извор на протеин и нема да имаш проблем со инсулински шпицови.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #6292 на: 22 Јули 2025, 20:36:20 pm »
@Bicikle Од Кам ако земаш, само скушата чадена елипсовидно паковање шо е. Топ е во вкус и за цена, а и 100 пати поздрава е него туна да јадиш. Не само од подрачјето кај е фаќана туку и самата големина на риба, мали се немаат скро никаков ризик од количества на жива за разлика од овие никаков квалитет туни шо се носат кај нас.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6293 на: 22 Јули 2025, 21:18:49 pm »

Комбинирај го оризот со храна извор на протеин и нема да имаш проблем со инсулински шпицови.
Oriz onaj eksapndiran, presuvan vo diskoj, taka go razbrav was. Inaku priz od tava sekako so stek go jada.
Vladic, kje se prefrla na nea i na oslic :)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #6294 на: 22 Јули 2025, 21:32:12 pm »
Тој во дискови, познат е како стиропор.
Гледам по нетов, како замена за леб го користат.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
« Одговори #6295 на: 22 Јули 2025, 21:33:25 pm »

Oriz onaj eksapndiran, presuvan vo diskoj, taka go razbrav was. Inaku priz od tava sekako so stek go jada.
Vladic, kje se prefrla na nea i na oslic :)

Било кој ориз, најди му некоја комбинација протеинска. 0-2% грчки јогурт со малце путер од кикирики и шумско овошје одозгора оди добро.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6296 на: 22 Јули 2025, 23:54:22 pm »
E da, toj ko stiropor shto e :)
Ne misla deka mastite vo jogirtot se nekoe zlo, posebno kaj 0% poshto morat mastite da gi nadoknadat so nesto, inaku na nishto nema da ima vkus, ali mi izgleda vkusno shumsko so grcki, kje kaza impresii utre :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6297 на: 23 Јули 2025, 07:44:28 am »
Уште ли верувате дека мастите се штетни?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 100
« Одговори #6298 на: 23 Јули 2025, 08:27:19 am »
Повеќе заради калориите е мислам. 1г. масти има 9 калории а 1г. протеин или јаглехидрат има 4 калории.

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 379
« Одговори #6299 на: 23 Јули 2025, 08:57:33 am »
Да, од Кам тие сардините ама хрватските сеа.
Па зависи, 3-4 денот секако.
А оризовите галети имаат висок гликемиски индекс па го скокаат инсулинот доста. Ама ако не си шеќераш немаш гајле, а и ако вежбаш со кревањето тежини го трошиш гликогенот од мускулите, а и ќе ти помогнат за побрзо закпрепнување за после тренинг пошто се брзи јаглехидрати. Е сеа ако ги јадам на сабајле знае дремка да ме фати пошто шеќерот го креваат нагло.