Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 760926 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5690
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #6120 на: 02 Јануари 2024, 15:17:17 pm »
Ова ти е таман  за шеќерот втаван да ти оди, едно кокаколиче со оброците и сите среќни весели.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3833
« Одговори #6121 на: 02 Јануари 2024, 15:17:48 pm »
Преку ананас има белгиско чоколадо и бесплатна достава.
https://ananas.mk/proizvod/pure-gold-compact-whey-protein-prav-1000gr-belgian-chocolate/673069

Очекував некое вакво чоколадо од 1кг. Многу разочарувачки

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5690
« Одговори #6122 на: 02 Јануари 2024, 15:39:18 pm »
НИшто повеќе не ти треба од здрави искомбинирани оброци, евентуално креатин,тој нема никаков зијан, напротив само корист, таман и одма малце 2-3 кг ке закачиш вода во  телото,ќе изгледаш поголем, а и посвежо ќе се осеќаш. Овај е ефтин а е топ за цената, има највеќе креатин во една доза, за разлика од другите со микро доза л таурин.
https://hardcoreshop.mk/shop/creatine-300gr-2/
И еден путер, ефтин е а е 100% путер https://hardcoreshop.mk/shop/creamy-peanut-butter-450-gr/
Има и еден македонски 100% во тегла и тој е добар го има во Тинекс за околу 300 ден за 500гр. Една лажица од 50 гр во шејк со банана, јогурт(кој трпи млеко може млеко) и некое зрно замрзнато овошје по избор, понекогаш ставам и една лажица овесни и ако се има низ дома сурутка прашок, тој прави да е онака силки смут смесата, блендаш и тоа е тоа.
 Вежбај барем една година како шо треба па после ќе увидиш дали реално ти треба нешто плус. Салам протеин е скапа работа, Една доза иди барем 80 денари да фрлиш за прашок, со такви пари подобро е да ги даваш за оброци од кај шо ќе ја извадиш истата количина на протеин плус и други работи, а и маса ќе ставашш гарантирано, неизбежно е.
   Со прашокот само ќе исполнуваш некој фиктивни  бројки за протеин , а ќе се презаситиш и нема да можеш да јадиш доволно и  да сакаш.
« Последно менување: 02 Јануари 2024, 15:49:24 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6020
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #6123 на: 02 Јануари 2024, 15:48:19 pm »
И, има ли ефект? Растат мускули?
Некаде имам читано, ако престанеш со пиење, се јавува чешање на кожата...
Не сакам од себеси да праќам јавно слики тука, би го издвоил бицепсот. Покачени 6кг во 6 месеци, испиени 6кг протеин и внесувани по 3000-3100 калории дневно. Наследно сум слаб. Немам вежбано година ипол, денес почнав нешто така нозе, рамо, ама немам сила, ми се тресат мускулите. Дека чеша нема врска.
Еве слика од периодот кога вежбав. 50гр протеин+3000kcal храна.
*Сликите се чисто информативно, не е за споредба со некого, па да почнете со коментари, ова беше кога чисто за себе си вежбав.*
Едит: Избришани сликите.
« Последно менување: 04 Јануари 2024, 12:05:27 pm nestor04 »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #6124 на: 02 Јануари 2024, 17:25:06 pm »
Точно дека ти е потребен креатин, ама ептен малце, за профи атлети 3х5гр неделно, значин не ја надминујте таа мерка. Или редивна контрола на креатинин во крв инурина.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2346
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #6125 на: 02 Јануари 2024, 20:04:48 pm »
И, има ли ефект? Растат мускули?
Некаде имам читано, ако престанеш со пиење, се јавува чешање на кожата...
Не сакам од себеси да праќам јавно слики тука, би го издвоил бицепсот. Покачени 6кг во 6 месеци, испиени 6кг протеин и внесувани по 3000-3100 калории дневно. Наследно сум слаб. Немам вежбано година ипол, денес почнав нешто така нозе, рамо, ама немам сила, ми се тресат мускулите. Дека чеша нема врска.
Еве слика од периодот кога вежбав. 50гр протеин+3000kcal храна.
*Сликите се чисто информативно, не е за споредба со некого, па да почнете со коментари, ова беше кога чисто за себе си вежбав.*
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Одмори ја малку десанка

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #6126 на: 04 Јануари 2024, 05:14:25 am »
Внимателно на ратиштето, другари.

Демне опасност зад секој агол.

Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 586

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 501
  • The best or nothing.
« Одговори #6128 на: 19 Мај 2024, 22:35:19 pm »
19.05 - Недела

Висина : 178 цм.
Тежина : 113 кг.

Дебел, предебел. Јадам се, најмногу чипсови, бел леб по 7 кришки на ден (денес броев), обавезно нескафе со 3-шекер, плус во вечерните часови некое благо. Почнувам со намалување на исхраната, барем во следниве 3 недели, а потоа ќе пробам без леб/шекер.
Нека стои ова како потсетник за мене, да апдејтирам за 1 месец.  :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6129 на: 19 Мај 2024, 23:11:27 pm »
Знам многу мина што ослабеле квалитетно со помош на нутриционист, велнес тренер... Само немој некој бајо џим што ќе ти кажит дека дози на стериоиди препишани од ракав е права ствар. Да, ќе имаш невероватни резулати, и невороватни проблеми :D
Под контрола е сосем друг муабет. Ако мојш да си дозволиш сите прегледи и испитувањапредходното не важит :D
али нутриционист ти е нај оптимално. Луѓе ем ослабеле ем имало резултати ем крвта топ, многу здравствени проблеми или им се намалиле или скроз исчезнале. И суплементи, обавезно, да ен напрајш ко еден другар секој ден на водно е, негативни резултати имат :D А и тренер нема да ти е на одмет.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 501
  • The best or nothing.
« Одговори #6130 на: 19 Мај 2024, 23:29:27 pm »
Ќе почнам полека да ти кажам искрено. Да не ме фати некоја обратна реакција, па бетер да ми се отвори апетит. Целта ми е 80кг, што реално, не е можно, познавајќи се самиот себе.

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 210
    • MVP Ring
« Одговори #6131 на: 19 Мај 2024, 23:59:18 pm »
19.05 - Недела

Висина : 178 цм.
Тежина : 113 кг.

Дебел, предебел. Јадам се, најмногу чипсови, бел леб по 7 кришки на ден (денес броев), обавезно нескафе со 3-шекер, плус во вечерните часови некое благо. Почнувам со намалување на исхраната, барем во следниве 3 недели, а потоа ќе пробам без леб/шекер.
Нека стои ова како потсетник за мене, да апдејтирам за 1 месец.  :)
Почни постепено. Замени го чипсот со други грицки, како пуканки и јаткасти плодови. Посебно второво бидеќи имаат многу протеини. Најди адекватна замена за се што е џанк фуд.

Оди во теретана. Еден ден тежински тренинг, следен ден лесен/ среден кардио тренинг. Тежински трениг збогатен со кардио ти е супер за слабеење и тонирање на телото.

Број калории и имај дисциплина.

На почеток е и најтешко и најлесно. Со мала дисциплина лесно ке се мотивираш бидеќи првите килограми е најлесно да ги изгубиш. После почнува тешкото.

Со лесно.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6132 на: 20 Мај 2024, 00:18:49 am »
Ќе почнам полека да ти кажам искрено. Да не ме фати некоја обратна реакција, па бетер да ми се отвори апетит. Целта ми е 80кг, што реално, не е можно, познавајќи се самиот себе.
за да не ти фати обратна реакција тренер и\или нутриционист. Мисла дека овја велнес тренери се комбинација од двете, но сум немал контакт.иако разултатот 70% ќе зависи од исхраната, сепак, доколку не си вежбал до сега, изнајми си тренер за да не дојде до некоја повреда, истегнување или друга ситуација што ќе те спречит во намерата. секако тренер ти треба првите неколку месеци (што не е на одмет и подоцна). Така барем по моја логика ми стојат работите. 
« Последно менување: 20 Мај 2024, 15:28:46 pm Bicikle »

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор
« Одговори #6133 на: 20 Мај 2024, 07:55:52 am »
Сите слабеете само јас се мачам да накачам некое кило 😂

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6134 на: 20 Мај 2024, 15:41:50 pm »
чуму ти е, ја да диша не можев со 90, ме мрзеше да стана од кревет.
Ja од семки од тиква глодање ја стигнав 90-ката :D
Инаку точно дека јгхидр. имаат многу малце, но битен е калорискиот внес, т.е. ако внесујш 5000 калории а трошиш 4000 дали јадиш смо колачи, дали спанаќ,дали само месо пак ќе се згоиш.
Тие вишок калории мора да појдат некаде, не можат да ичезнат само дека не се од благо.
Онда и здравјето е битен фактор, не е работава да ослабнеш и да си дефицит на сите можни нутритиенти. Затоа треба да напрајш баланс т.е. да внимаваш сите нутритиенти да ти се внесени. Имаш и аппп на мобилен.
поентата со благото е што една индијанка имат калории колку 3 тањири боранија, или 2 леќа ( без леб), а индиојанката е 1 залак, а реално со маџата ќе се подуеш, не ни можеш да втеруваш повеќе. Е тука идит клучниот момент, што со една индијанка не си внел ништо осим шеќери, но апетитот ти е задоволен, а со 3 тањири боранија или потечени броку си внел исто калории, многу нутритиенти и пишман си што си се родил од укусот :D.