Лично од јануари 2005 то април 2005 ослабев 25 кг само со Totаl Gym и фанатичка ригорозна диета.
Едно за тој период само да скинеш сало, а друго е како старион погоре за истиот период и да ослабеш и да изградиш и дефинираш солидна мускулна маса. Веројатно е возможно, но 100% природно едноставно нема факинг шанси.
Јас на второво работам веќе 10 години од кои најмалку 5 активно , па знам колку "брзо" се гради и дефинира мускул.
Meanwhile..вчера на преса 220 кг после подолго време.
Kако ти така и другите. Не мислиш веројатно дека си единствен. Сепак ако точно увидиме може да забележиме дека „градењето“ на мускули кај човеков е минимално. Раката му е скроз иста како на првата слика на пример. Само салото го нема јас колку што гледам со очиве. А привидно личи поголем и помускулест, ама сето тоа си го прави немањето на сало. Не сите дебели луѓе се немускулести, еве како него, си имал мускулчиња само што биле покриени со доста дебел слој на масти одозгора. Реално тешкиот дел за мене е тргање на тие непотребни и вишок масти. А како што гледам наоколу не ќе да сум само јас тој на кој му е тешко тоа, од проста причина што општо светов е предебел на секое ниво. Не дека е „тешко“ туку треба истрајност и посветеност, а имање на истрајност и посветеност е тешко. Јадење си е јадење, и треба да не се тури у уста ништо и ќе си ослабеш. А под ништо се подразбира мали количини на исклучиво некалорична храна. Физика е сепак. И најдебелите во Аушвиц беа слаби. Храната си го прави своето, без разлика на се „if (nema hrana), then slabees;“
Tи си немал мускули тогаш во тие месеци. Но замисли да вежбаше 2 години пред тоа активно, (дебел). И да работеше граѓевина 8 саата на ден. И после ослаби за 3 месеци. Многу поразличен ефект ќе биде зошто си имал масивни мускули одоздола кои сега ќе дојдат до израз.