Автор Тема: All-season гуми  (Прочитано 15975 пати)

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7305
Одг: All-season гуми
« Одговори #135 на: 10 Октомври 2026, 12:25:44 pm »
Не, би купил премиум гума доколку буџетот дозволува. Ако не дозволува, тогаш би го избрал најдоброто за парите, што од тестови, што од релевантни корисници, ама би си ги смалил очекувањата тогаш.

Ама не е премиум гума, а сепак на снег се искачи исто како и премиум гума :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45284
  • Il Moderatore
« Одговори #136 на: 10 Октомври 2026, 15:07:10 pm »
Не, би купил премиум гума доколку буџетот дозволува. Ако не дозволува, тогаш би го избрал најдоброто за парите, што од тестови, што од релевантни корисници, ама би си ги смалил очекувањата тогаш.

Ама не е премиум гума, а сепак на снег се искачи исто како и премиум гума :)
И ЛингЛонг кочи ко премиум гума на суво, go figure it! ;D 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #137 на: 10 Октомври 2026, 15:25:20 pm »
Тоа е и поентата на муабетот, бидејки напоменато е барај премиум гума оти имало ситуации не се качувале на снег тие гуми што не се премиум.
А видеото баш докажува дека со кинеска гума по стрмна нагорнина се искачив по снег без проблем.

На крајот заклучокот е, си истражувал, си купил, вози види, ако си задоволен купи го пак истото, ако сметаш дека не ти ги задоволува критериумите, смени бренд.

Како што јас сега на бравото и со летните и зимските Матадор гуми сум задоволен и вероватно следно кога ке стаса за купување гуми, ке купам такви, без разлика овдека што се расправаат со тестови линкови итн.
Едноставно моето искуство она што јас го доживувам ми е повеке пресудно од тоа некој дали ке ми го руга изборот.

Отсутен balanar

• Сениор
  • Пораки: 3027
« Одговори #138 на: 10 Октомври 2026, 17:43:32 pm »
Малку се измешаа работите, тоа што не е премиум гума - не значи дека не може да искачи.
Јас лани со BFGoodrich зимските во најголемиот снег мака немав.

Не е се така црно-бело дали гумата е премиум или не, мислам дека севкупните возни каратеристики на една гума ја прават премиум, а не дали искачило како кај Фило или не искачило.

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #139 на: 10 Октомври 2026, 17:49:50 pm »
Само се надоврзав на конкретен одговор каде беше потенцирано искачување по снег или во зимски услови и дека баш заради некои референци се одбира токму само премиум гума.

А од друга страна конкретен доказ каде што и најефтина гума, тој период најефтина беше Windforce гума немаше никаков проблем да искачи и тоа сериозно јака угорница по снег.
Ама дали тоа ке ве убеди доволно да ја купите ? Одговорот веке однапред го знам :)

Вози и не се замарај, тебе ако ти се добри за твоите услови во кој ги користиш и тоа го чувствуваш дека ти возврака онака како што треба, вози и не се замарај дали некој друг не би ги одбрал тие гуми, туку некој друг бренд.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34566
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #140 на: 10 Октомври 2026, 18:31:15 pm »
Очекувам дека неколку години не делат од ситуацијата каде кинеските гуми ќе се драстично подобри од Мишелин, Континентал, „Годиер“ и слични премиум производители. Тогаш нема да ни е битно дали се кинески или не, туку дали се поефтини или не.