Да, има тестови за различни димензии и различни услови.
И да, кога најновиот модел на Continental ке излезе, се тестира со last year модел на Michelin или GoodYear, може ке се покаже на некој тест, но over all, на годишен тест најчести победници се Michelin или GoodYear.
Continental, Pirelli, Bridgestone, секогаш се многу блиску, но никогаш најдобри во All Season категоријата.
Пак ке кажам, во реалноста разликата е незабележителна, и секоја од овие е многу подобар избор од Sava или Nexen на пример.
И си купил супер гума, за супер цена, со здравје да си ја возиш и де си уживаш во возењето, ама не си ја купил најдобрата гума.
Goodyear Vector All Season 4 е подобра од Continental AllSeasonContact 2, и тоа е тоа.
Толку од мене.
Поздрав
А кој рече дека сум ја купил најдобрата гума?
Или така го сврте муабетот кога остана без аргументи

,,Имало тестови за различни димензии и различни услови" (LOL), ама осумте први места и тринаесет втори места (од 30 теста) на Континенталот некако магично не се важат и некако „никогаш не бил најдобар". Е како бе, какви се овие двојни стандарди? Тестовите значи за еден бренд се мајка, за другите маќеа т.е како тебе ти одговара ги толкуваш.
Oва апла покажува само на твоја пристрасност и чамче муабети, не на моја.
Да, има тестови за различни димензии и различни услови.
И да, кога најновиот модел на Continental ке излезе, се тестира со last year модел на Michelin или GoodYear
И ова не е точно.

Освен GoodYear-от кој е излезен скоро и има само една шака тестови за истиот модел (барем на TyreReviews), во поновите тестови т.е како излегуваат нови модели од други брендови - Continental-от е секогаш наспроти тековните модели на Pirelli, Michelin и сл.
Ме заболе мене за било кој бренд, не навивам за никого, утре ќе ги сменам гумите ако не ми се ОК. Ама сметаат вакви паушални глупости и двојни стандарди.
„Макс трето место" бил, важи важи.