Автор Тема: Formula 1 - Season 2026  (Прочитано 32209 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7869
Одг: Formula 1 - Season 2026
« Одговори #120 на: 28 Јули 2026, 17:32:42 pm »
@FreeRoger па ако збориме искрено, не дека Хамилтон немаше уште простор да иде подесно. Гледаш дека и коментаторот го забележал истото.

Отсутен FreeRoger

• Почетник
  • *
  • Пораки: 34
« Одговори #121 на: 28 Јули 2026, 17:42:20 pm »
Да си помалку пристрасен ќе го забележеше неговиот талент.
Мене не ми е омилен лик, ама колку пати се има извртено на патека и продолжено, Леклерк исто толку пати се има учукано во ѕид од плуканица.
Од гледај го видеото од Јолјон од Бразил лани, како аматерите од едно вирче се учукаа а Макс не, тоа е тоа шо го дели шампионот од останатите.
А такви видеа имаш уште неколку од други трки.
Не ме терај да пишувам за граунд ефект ерата. Молимте.  :(

@FreeRoger па ако збориме искрено, не дека Хамилтон немаше уште простор да иде подесно. Гледаш дека и коментаторот го забележал истото.
Хамилтон изгуби време од блокот на Леклерк, да го оставеше пошто веќе имаше лош старт, можеби ќе беше и пред Верстапен. Нејсе, на крајот и за казната не му излегоа во пресрет. Тимов на Ферари сакаат да бидат шампиони или не?  :-\

А тоа што го заебаа на квалификации не го гледате. Епа.  :-\

Во меѓувреме излезе вест дека и Мерцедес ќе користат ADUО токени иако на почетокот изјавија дека тоа ќе го сторат за наредната сезона. Сепак се предомислија поради две причини. Едната е ADUO2 кое ќе биде промовирано од Ферари за Монца, па најверојатно ќе им се доближат, а другата е тоа што имаа 3 проблеми со батеријата и 1 со моторот. Значи сакаат да ја подобрат и изджливоста до крајот на сезоната. Од сето ова и РБ ќе ќарат кога ќе дојде редот повторно да се мерат силите кој ќе има најдобар мотор. До тогаш, Ред Бул го имаат најдобриот и најбрзиот мотор. Нешто што фановите не РБ или Верстапен не можат да го сфатат дека Ферари имаат најслаб мотор заедно со Хонда и Ауди, а се втори во генерален пласман.

Линк од веста во јуни за првиот резултат од споредбата на моторите: https://www.skysports.com/f1/news/12433/13551591/aduo-in-f1-red-bull-engine-top-rated-by-fia-as-mercedes-ferrari-granted-upgrades-for-2026-formula-1-season

Линк од веста од денес дека и Мерцедес ќе ги користат нивните токени: https://it.motorsport.com/f1/news/f1-e-se-la-mercedes-a-monza-giocasse-laduo-per-rispondere-alloffensiva-della-ferrari-/10842616/

Ќе си одел од Ф1, не му чинел болидот, ќе активирал клаузула да си замине од тимот. После тоа преговараше со Мерцедес, после преговорите со Мерцедес преговараше со Мекларен. Не се договори со ниту еден тим, а започна со заминување од Ф1.
Денес преговара со Ред Бул. https://www.bild.de/sport/mehr-sport/formel-1-red-bull-und-verstappen-verhandeln-ueber-neuen-vertrag-star-pilot-laesst-rb-zappeln-6a65c89aaccfea710be80eaa

Некој разбира што прави?  :-\
« Последно менување: 28 Јули 2026, 21:32:33 pm FreeRoger »

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4226
« Одговори #122 на: 28 Јули 2026, 22:43:38 pm »
Фала ти што ни ги отвори очите дека Верстапен не знае да вози и победил неколку пати само заради среќа и тоа што 3 возачи и 2 тима возат за него (миленик на Дип Стејт зошто е бел), додека Хамилтон е небески талент кој е деуште во неговиот Прајм но за жал не може да се докаже зошто Масоните (читај Дип Стејт) се против него.

Се надевам во Зандворт ќе се исправи оваа галактичка неправда и ќе се отвори пат до победата на црномурестиот полу-бог, пат чист како патеката која Мојсеј ја направи за своите следбеници кога го раздели морето.
« Последно менување: 28 Јули 2026, 22:55:05 pm Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2566
« Одговори #123 на: 28 Јули 2026, 22:53:05 pm »
Имаше еден дечко на Твитер, исто фан на Хамилтон, исто вака пишуваше. Чим ги прочитав првите 2-3 реченици одма прекинав.  ;D

Отсутен FreeRoger

• Почетник
  • *
« Одговори #124 на: 28 Јули 2026, 23:12:52 pm »
Фала ти што ни ги отвори очите дека Верстапен не знае да вози и победил неколку пати само заради среќа и тоа што 3 возачи и 2 тима возат за него (миленик на Дип Стејт зошто е бел), додека Хамилтон е небески талент кој е деуште во неговиот Прајм но за жал не може да се докаже зошто Масоните (читај Дип Стејт) се против него.

Се надевам во Зандворт ќе се исправи оваа галактичка неправда и ќе се отвори пат до победата на црномурестиот полу-бог, пат чист како патеката која Мојсеј ја направи за своите следбеници кога го раздели морето.
Генерацискиот талент нема победа сезонава. Да се надеваме да се врати богот на судењето кој му подари титула во 2021 и да се тргне оваа неправда кон него.
Инаку Хамилтон има победа веќе со Ферари, така да сега да му се помогне на талентот од Белгија.

Имаше еден дечко на Твитер, исто фан на Хамилтон, исто вака пишуваше. Чим ги прочитав првите 2-3 реченици одма прекинав.  ;D
Викнете го ако го знаете, не гледам проблем. И него ќе го демантираме. ;)

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #125 на: 29 Јули 2026, 07:19:28 am »
Не отепа со демантиве брату 😁

Голема игра се игра против Хамилтон, му се запнаа масоните од како е во врска со Кардашиан. Ќе заврши како Кање.

Ама таа со црни магии се бафта, ништо не му можат масоните. https://www.instagram.com/reels/DZXv185h5cc/

Сега веќе се има смисла, Симо, ставај ги одма ваквите работи штом ќе ги дознаеш :D

« Последно менување: 29 Јули 2026, 10:06:34 am Sase_91 »

Отсутен FreeRoger

• Почетник
  • *
« Одговори #126 на: 29 Јули 2026, 10:18:24 am »
Пробав да пишам неколку пати во темава и тоа со линкови, со видеа и да дадам мое видување, значи не да извртувам ваши работи или коментари, туку мое гледиште за линковите/изворите што јас ги објавувам.
За возврат добив критики на лична основа без ниту еден демант. Да видев една објава во стилот „ова што си го пишал е погрешно поради тоа и тоа“ и „истото е веќе демантирано на овој линк“ и да признам во право сте, туку секогаш на почеток мора да стои навредата или понижувањето во стилот „се гледа колку уствари се гледало дека следам мотоспорт“. Значи не само субјективни мислења во кои има примеси на цинизам, а тоа се веќе лични навреди или понижување.

На крајот добивам впечаток како да сум дискриминиран да пишувам за Хамилтон и Ферари. Како да е забрането тука да се споделат такви мислења.

Не е проблем, не сме мали деца.
Фала многу, пријатно!
Не е ниту чудо што ете спомнавте и самите дека имало друг фан на Хамилтон и Ферари, па зошто го нема? Можам да замислам каков впечаток сте оставиле кај него.
Имам едвај 30 и кусур мислења и веќе ми е језиво (искрен да бидам) било што да пишам понатаму. 

Навивајте си за кого сакате, бидете живи и здрави и се најдобро. Еве нека ми го избришат профилот.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #127 на: 29 Јули 2026, 11:03:46 am »
Види, не сфаќај лично, форум е ова. На форум не се демантира, само се изнесува лично мислење. На вести се демантира, незнам зошто мислиш дека ако ни пишеш Верстапен годинава нема победа е Хамилтон има дека тоа е демант или некаков доказ дека Хамилтон е подобар (кога истиот лани изгледаше како да заборавил да вози). Не знам колку години си, ама мора да научиш како функционираат форумите и за што се.

Секој си има свое видување на сезоната, шоферите, тимовите, си има фаворити и тоа е тоа. На крајот од сеозната некој се радува, некој не и се си е Ок.
Јас а и многу други не се слагаме дека Хамилтон е најјдобар шофер моментално, ете мислиме дека е Верстапен, Антонели.... анд со он, ти мислиш Хамилтон и терај си со тоа мислење како што и сите си тераат со нивното и не вршат притисок со некакви деманти, иако имаш грешно мислење :D

Ако очекуваш сега дека ќе изгледа драматично ако пишеш избришете ми го профилот оти не се слагаме со тебе дека Хамилтон е цар или да ти речеме да да во право си, тогаш во ред е, нема потреба да се логираш веќе и тоа е тоа.

Отсутен FreeRoger

• Почетник
  • *
« Одговори #128 на: 29 Јули 2026, 12:10:47 pm »
Види, не сфаќај лично, форум е ова. На форум не се демантира, само се изнесува лично мислење. На вести се демантира, незнам зошто мислиш дека ако ни пишеш Верстапен годинава нема победа е Хамилтон има дека тоа е демант или некаков доказ дека Хамилтон е подобар (кога истиот лани изгледаше како да заборавил да вози). Не знам колку години си, ама мора да научиш како функционираат форумите и за што се.

Ако очекуваш сега дека ќе изгледа драматично ако пишеш избришете ми го профилот оти не се слагаме со тебе дека Хамилтон е цар или да ти речеме да да во право си, тогаш во ред е, нема потреба да се логираш веќе и тоа е тоа.

Ова е дефиниција за пропаѓање на форуми, а не како функционирале. Да ме напаѓате со цинизам, лаги од типот „дека сте морале да мислите дека Хамилтон е цар“ или „или да ти речеме да да во право си, тогаш во ред е, нема потреба да се логираш веќе и тоа е тоа“, значи друг не смее да биде во право на форумов освен вие? Не знаев дека вие го водите форумот и дека за сето ова треба да одам на вести да ве демантирам. Мислев дека форумот си има правила, си има куќен ред, таму си пишува „сите се држиме за раце“ и дека можам да изнесам факти, а ова е спротивното што ти го пишуваш! И јас сега треба да останам на форумов со ваков наратив кон мене во другите теми?

@zeroSignal ако ти како админ се согласуваш со пишувањата на овие членови, тогаш те молам избриши ми го профилот и моите постови. Немам ништо повеќе да додадам. Жалам што дојдовме до тука за кратко време иако почнавме да се допишуваме во друга тема и се разбравме таму, сепак мислам ќе ме разбереш и тука.
Уште еднаш ви благодарам на вниманието и секое добро.

пс- ако мислите дека имало само еден фан на Хамилтон и Ферари во Македонија, во заблуда сте! Повеќе се. ;)
« Последно менување: 29 Јули 2026, 12:22:23 pm FreeRoger »

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3943
« Одговори #129 на: 29 Јули 2026, 12:35:41 pm »
Уште еден drama queen...

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #130 на: 29 Јули 2026, 12:57:33 pm »
@t0m1cA Колку се трудам да сум добар и гледај пак луѓево како враќаат :(

Си треба џип....

пс- ако мислите дека имало само еден фан на Хамилтон и Ферари во Македонија, во заблуда сте! Повеќе се. ;)

Имате нешто фан клуб на ФБ, вибер група, телеграм канал или така неш каде што си зборувате за Хамилтон?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7633
« Одговори #131 на: 29 Јули 2026, 17:11:13 pm »

Ова е дефиниција за пропаѓање на форуми, а не како функционирале. Да ме напаѓате со цинизам, лаги од типот „дека сте морале да мислите дека Хамилтон е цар“ или „или да ти речеме да да во право си, тогаш во ред е, нема потреба да се логираш веќе и тоа е тоа“, значи друг не смее да биде во право на форумов освен вие? Не знаев дека вие го водите форумот и дека за сето ова треба да одам на вести да ве демантирам. Мислев дека форумот си има правила, си има куќен ред, таму си пишува „сите се држиме за раце“ и дека можам да изнесам факти, а ова е спротивното што ти го пишуваш! И јас сега треба да останам на форумов со ваков наратив кон мене во другите теми?

@zeroSignal ако ти како админ се согласуваш со пишувањата на овие членови, тогаш те молам избриши ми го профилот и моите постови. Немам ништо повеќе да додадам. Жалам што дојдовме до тука за кратко време иако почнавме да се допишуваме во друга тема и се разбравме таму, сепак мислам ќе ме разбереш и тука.
Уште еднаш ви благодарам на вниманието и секое добро.

Уреду е братко, олабави, не си земај се при срце, не сме толку лоши ние тука, еве послужи се...

Ду ду ду дууу  М.В.  8)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2184
« Одговори #132 на: 29 Јули 2026, 22:46:09 pm »
Кога треба да имам дебата со фан на хамилтон се осеќам ко со фан на барселона да дебатирам

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7377
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #133 на: 30 Јули 2026, 16:29:04 pm »
Мора братот во некоја фејзбук фан страна на Хамилтон да се зачлени и да си пишуваат таму, оти овде не го добива медалот.

Ама ај да не бидиме многу строги, еве утре ветувам се јавувам во Ферари и му кажувам малку помош од Леклерк ако сакаат шампиони да станат.
А другиот ден на Ким, зошто мора на секоја трка да ги осветува крпите оти магијата фаќа само за една. Ако е голема за на плажа, таа три трки држи.