Автор Тема: KIA Sportage Anniversary  (Прочитано 1966 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6649
Одг: KIA Sportage Anniversary
« Одговори #15 на: 06 Декември 2025, 16:27:14 pm »
Kia Connect e сега Kia App.

Отсутен head

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 194
« Одговори #16 на: 07 Декември 2025, 09:36:41 am »
Kia Connect e сега Kia App.
Така е , ама инфотејментот у мојава Киа уште  сака да комуницира и ме упатува на Киа конект , ваљда треба некој апдејт на фирмверот треба да направам .
Али како и да е , Андроид ауто си работи супер и се користи цело време .

Бране , уште еднаш со здравје да си ја возиш

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6649
« Одговори #17 на: 07 Декември 2025, 13:17:50 pm »
Јас таква мака немав.

Доста лесно поврзав.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1122
« Одговори #18 на: 10 Декември 2025, 16:31:44 pm »
Извадено каско денеска со 500е франшиза ~ 24000мкд.

Инаку кој купува/продава кола каското е на лице и не се пренесува со купување на кола. Постои можност доколку има повеќе од 6 месеци останато да се рефундира дел од износот.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2703
« Одговори #19 на: 19 Декември 2025, 15:04:03 pm »
Со здравје да се вози (по втор пат го кажувам за иста кола ама различен газда)  :) . Сепак најлогично решение, пологично од моменталните пакети за нови коли и цени 30к+.
Своерачен потпис ;)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1122
« Одговори #20 на: 01 Јануари 2026, 18:31:54 pm »
Стигнавме на 50к км. Нешто ситно над 700км кај мене. Колава е баш она што очекував, голема фамилијарна кола со добра опрема за добра цена. Баш е точен муабетот ако купуваш кола на кило, ова е најдобра опција. Внатре е пријатно, делува доста премиум со кожа на сите страни. Претежно возев на отворен пат и лејн асист со адаптивен темпомат мераци, доста добро работи.

Потрожувачка се движи околу 9 по мои мерења, во град околу 12. Во план сум да барам мала градска кола ако испадне нешто интересно.

Некои работи што ме нервираат е што форсира еве се гледа на сликата 5 брзина за 48km/h и менувачот не е многу мазен на толку чести менувања на брзини. Изолација е генерално добра, има звук од моторот, ова е много подобро средено кај Тусонот, доста потивко е таму, иако би требало да е иста кола.

Отсутен head

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 194
« Одговори #21 на: 01 Јануари 2026, 20:37:06 pm »
Стигнавме на 50к км. Нешто ситно над 700км кај мене. Колава е баш она што очекував, голема фамилијарна кола со добра опрема за добра цена. Баш е точен муабетот ако купуваш кола на кило, ова е најдобра опција. Внатре е пријатно, делува доста премиум со кожа на сите страни. Претежно возев на отворен пат и лејн асист со адаптивен темпомат мераци, доста добро работи.

Потрожувачка се движи околу 9 по мои мерења, во град околу 12. Во план сум да барам мала градска кола ако испадне нешто интересно.

Некои работи што ме нервираат е што форсира еве се гледа на сликата 5 брзина за 48km/h и менувачот не е многу мазен на толку чести менувања на брзини. Изолација е генерално добра, има звук од моторот, ова е много подобро средено кај Тусонот, доста потивко е таму, иако би требало да е иста кола.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Не ми е јасно зашто градска волку троши .И кај мене е истата потрошувачка .
Претходниот Спортаж што го имав 1.6 ГДИ ми вадеше далеку помала потрошувачка градска , а иста тежина имаат ,башка со потром мотор без турбина беше.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2591
« Одговори #22 на: 01 Јануари 2026, 20:43:48 pm »
Може дека е зима, па парно по пат, стоење во место со парно и сл...
Кај мене Леонот троши 1-2L повеќе отколку во лето, зависи колку седам во место со парно  :-X

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15094
« Одговори #23 на: 02 Јануари 2026, 14:07:01 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Не ми е јасно зашто градска волку троши .И кај мене е истата потрошувачка .
Претходниот Спортаж што го имав 1.6 ГДИ ми вадеше далеку помала потрошувачка градска , а иста тежина имаат ,башка со потром мотор без турбина беше.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

1.6 132 Тусон претходна генерација:

МИДА Скопје - обиколница до Белви - назад до МИДА со 120км/ч летни гуми извади 8.5л/100км.

МИДА до центар (преку Чаир) и назад до МИДА - 12.5л/100км.

Лапаат доста бензин.

Според кажувањата на другар ми вака трошело неговиот W222 S500 :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3163
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #24 на: 02 Јануари 2026, 14:54:52 pm »
Кај мене троши 1 литро повеќе од хондата 1.8 втек. Ако земеме во предвид дека е 400 кила потежок и аеродинамичен како фрижидер ќе преживеам со 1000 евра плус на 100к километри.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2343
« Одговори #25 на: 02 Јануари 2026, 15:24:45 pm »
8.2 просечна потрошња, мерено од 3км до 43000км. 1.6 132.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6450
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #26 на: 02 Јануари 2026, 17:11:31 pm »
Потрошувачката е колку Лексусот мој, само што нема турбина и е потежок, едино што е 208кс.
За нова генерација на мотори и коњските сили сметам дека би требало потрошувачката да е барем со литар пониска од тоа што го кажувате.