Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 86933 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #885 на: 01 Февруари 2026, 22:09:03 pm »
Паметно си вели човекот со Аудито, за 50км/ч му треба точак или а1 1.0 бензин.

Ништо брат не се враќај со Алфата. Вози го Меганот, џабе ќе ја мачиш Алфата 😆

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #886 на: 01 Февруари 2026, 22:19:24 pm »
500 казни денес, со вакви бројки тешко системов да биде финансиски исплатлив, не верувам дека месечното одржување е под 300-400к евра. Јес да денес недела и нема многу сообраќај, ама реално поголема шанса има да те фати камера за брзо возење за викенд отколку у работен ден кога цело Скопје е закочено.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #887 на: 01 Февруари 2026, 22:24:53 pm »
хаха - ар ју сириус?

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8241
  • Плинаш!!!
« Одговори #888 на: 01 Февруари 2026, 22:33:12 pm »
500 казни денес, со вакви бројки тешко системов да биде финансиски исплатлив, не верувам дека месечното одржување е под 300-400к евра. Јес да денес недела и нема многу сообраќај, ама реално поголема шанса има да те фати камера за брзо возење за викенд отколку у работен ден кога цело Скопје е закочено.

Хахаха 500 казни денес, коа сите се дома. Па утре има да има x10 и од тие 50% ќе бидат на црвено што од идиоти што стварно ќе поминат што од тоа што системот те регистрира ако навлезеш некаде за вртење лево на зелено (пример градска болница) и во меѓувреме се затвори семафорот а ти сеуште не си поминал. И тоа како е финасиски исплатливо. Уште утре ќе се исплати досегашната работа.

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #889 на: 01 Февруари 2026, 22:34:15 pm »
хаха - ар ју сириус?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Од овие 500 казни 90% се веројатно <50 евра и голем дел од нив ќе бидат платени на пола, you do the math. Денес возев Скопје-Шапка-Маврово-Скопје, сите возеа по знаци, буквално не видов ниту еден кандидат за казна. Мислиш лесно е да му земеш пари на македончето.

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3407
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #890 на: 01 Февруари 2026, 22:35:30 pm »

Хахаха 500 казни денес, коа сите се дома. Па утре има да има x10 и од тие 50% ќе бидат на црвено што од идиоти што стварно ќе поминат што од тоа што системот те регистрира ако навлезеш некаде за вртење лево на зелено (пример градска болница) и во меѓувреме се затвори семафорот а ти сеуште не си поминал. И тоа како е финасиски исплатливо. Уште утре ќе се исплати досегашната работа.

Без две слики една позади црвеното светло една пред црвеното светло во иста итерација на светлечки сигнал системов е тотално нелегитимен.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #891 на: 02 Февруари 2026, 00:20:48 am »
Првиот ден кога го уклучија нели беа 120 000 казни? На 500, добри сме 😆

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #892 на: 02 Февруари 2026, 00:21:52 am »
Абе битно они ќе си штанцаат казни....

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #893 на: 02 Февруари 2026, 01:39:10 am »

Без две слики една позади црвеното светло една пред црвеното светло во иста итерација на светлечки сигнал системов е тотално нелегитимен.

И јас не сфаќам како може да те казнат за црвено поминување без воопшто да се гледа кој вози.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #894 на: 02 Февруари 2026, 09:07:15 am »
може некој измените да ги постира ? т.е. линк...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10583
« Одговори #895 на: 02 Февруари 2026, 09:11:53 am »
Вчера, нешто помал сообраќајот, меѓутоа и денес прилично намален.
Дали тоа значи дека толку многу се возеле нерегистрирани коли?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5382
« Одговори #896 на: 02 Февруари 2026, 10:53:20 am »
Вчера, нешто помал сообраќајот, меѓутоа и денес прилично намален.
Дали тоа значи дека толку многу се возеле нерегистрирани коли?
Deka ima mn ima sigurno....e sea kolku mnogu

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 901
« Одговори #897 на: 02 Февруари 2026, 12:48:44 pm »
И јас утрово си го помислив утрово, дека ми се виде помалце сообраќај низ улициве.
Очекував повеќе сообраќај дека бавно се движиме, а уствари денес беше едно од нај релаксираните возења што сум ги имал зимово.
Само една кола се избаци, и тоа беше со дипломатски таблици.
Со тие не знам што ке се прави, не почитуваат ни едно правило.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #898 на: 02 Февруари 2026, 14:52:41 pm »
Незнам дали само јас денес го фатив шпицот ама излезен од дома (Хром) во 7:50 во Автокоманда (Меркур) бев точно во 8:50. Секој семафор најмалку по 3 пати ме фаќаше. КАТАСТРОФА!!!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #899 на: 02 Февруари 2026, 15:10:04 pm »
Незнам дали само јас денес го фатив шпицот ама излезен од дома (Хром) во 7:50 во Автокоманда (Меркур) бев точно во 8:50. Секој семафор најмалку по 3 пати ме фаќаше. КАТАСТРОФА!!!

Ако имаш timeline на google maps, отвори и спореди претходно колку ти требало во истите денови во истото време.