Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 3607 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44544
  • Il Moderatore
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #255 на: 05 Декември 2025, 22:36:17 pm »
Еве уште една работа по која што станавме популарни во светот:

Skopje, Macedonia has an urban population of around 422,000 people. As anyone who has been to the city can tell you, every single one of these people is a bad driver.
Now, the city has decided to crack down on these poor drivers by instituting what they’re calling a “Safe City” policy. This will try to make the roads safer by automatically fining people who run red lights, speed, and park illegally.
The first day they implemented the program, a lot of tickets were handed out. How many? According to BTA, the answer is “110,000 tickets.” For the math wizards in the audience, that means that there was a ticket for every four people in the city.

https://www.facebook.com/ebaumsworld/posts/pfbid0286JkxADXrBRh7bgGKd5otP4e6n2XTJemaj2XM4edTwutQ2Qh1RESwiCkE2LW3CqJl
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2297
« Одговори #256 на: 05 Декември 2025, 23:17:43 pm »
Денес возев едно 45-50 мин низ Скопје. СУПЕР СЕ КАМЕРИТЕ! СИТЕ ВОЗАТ 45 на саат! Никој не помина на жолто камоли на црвено! Раце да им се позлатат, дај Боже да го намалат на 40 ограничувањето и да почнат да казнуваат на 41. Особено ме радуваат казните за нерегистрирано возило! И тука да се удри сатар, директ по 500 евра казна!

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7353
  • French diamond
« Одговори #257 на: 05 Декември 2025, 23:43:17 pm »
Денес возев едно 45-50 мин низ Скопје. СУПЕР СЕ КАМЕРИТЕ! СИТЕ ВОЗАТ 45 на саат! Никој не помина на жолто камоли на црвено! Раце да им се позлатат, дај Боже да го намалат на 40 ограничувањето и да почнат да казнуваат на 41. Особено ме радуваат казните за нерегистрирано возило! И тука да се удри сатар, директ по 500 евра казна!

Дали стварно толку немаш појма од возење, па сакаш да возиш 40 на саат ? Земи продај колата и купи си точак електричен или карта за автобус...40 бе, петарда.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20266
« Одговори #258 на: 06 Декември 2025, 01:49:28 am »
Јас видов еден куп луѓе кои сеуште поминуваат на црвено, возат во спротивна насока, претекнување на пешачки итн.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9320
« Одговори #259 на: 06 Декември 2025, 05:01:47 am »
Od moeto dosegashno testiranje na sistemot mozam da kazam deka

Na raskrsnica ako si vlezen i se butnesh od levo zanpravo ili odnpravo za levo ne registrira prekrshok.

Kamerite kaj continental na izlez na skopje pravec nakaj izlez na skopje, fakaat od mnoooooogu daleku.

2’pati resosledno me merat so 70-92km/h ushte na spushtanjeto ka kruzniot tek, a brzinata sum ja spishtil na 50 malcenpodocna.

Ovoj del use da mi legne da namalam i dobar sum

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #260 на: 06 Декември 2025, 09:35:39 am »

Дали стварно толку немаш појма од возење, па сакаш да возиш 40 на саат ? Земи продај колата и купи си точак електричен или карта за автобус...40 бе, петарда.

Имам точак, возам и точак. Електричен планирам да купам со првиот куп диспоусбл инкм. Сакам да возам 40 во град, на магистрала сакам да возам 80, а на автопат 130.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14988
« Одговори #261 на: 06 Декември 2025, 09:59:43 am »
Супер си е системов. Топ.

Едини ова што вика класниот да ти стигаат пораки а не си возел ти оти OCR на таблицата не им е како што треба, па треба да се докажуваш. Такви зафрканции да нема.

Скопје конечно е добро за возење.
Нема нервози.
Лесно се менува лента.
Нема свирења, урлања …

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6987
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #262 на: 06 Декември 2025, 10:40:26 am »
Првиот месец е тежок, после се навикнуваш.   :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44544
  • Il Moderatore
« Одговори #263 на: 06 Декември 2025, 10:42:40 am »

Јас видов еден куп луѓе кои сеуште поминуваат на црвено, возат во спротивна насока, претекнување на пешачки итн.
Тестираат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30223
    • CARclub.mk
« Одговори #264 на: 06 Декември 2025, 11:07:40 am »
QA

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6901
« Одговори #265 на: 06 Декември 2025, 11:11:53 am »

Затоа што сме себични како народ, си го гледаме само својот кејф и она што нам ни одговара.
Членот си кажа дека не вози повеќе од 5-10 км дневно и нему му одговара и 30 да вози.

Ама има доста луѓе што се вработени во фирми што малтене не само градот, туку државата уздуш и попреку мора секојдневно да ја извозат, ама членот што вози 5 км еднаш у два дена тоа не може да го сфати бидејки не го интересира целокупното функционирање, туку си гледа дека нему му е ок, за другите кур ме боли.
И членот не сфака дека испогазените пешаци се од будали што возат над 100 во град, а не од нас што сме возеле 50-60, ама он се сити што ние од 60 ќе мора да возиме 45 за да не платиме казни, а за дивјаците што ке дивеат и понатаму не ги ни перцепира.

Затоа откако ги пуштија камерите, повеќе има џандари што регулираат сообракај оти сообракајов у градот отиде у курац, до пред камерите неполни 4 км ги возев 10-15 мин, вчера ги возев 45 минути.
Ептем паметен систем, за многу паметни е направен.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5179
  • The Spartan General
« Одговори #266 на: 06 Декември 2025, 11:13:14 am »
Едно добри 80% само кукање се постовите како некој немал разбирање и толеранција. Не го бивало, не било убаво измислен, немало доволно исклучоци, немало доволно ова, немало доволно она.

А уствари самиот систем е резултат поради општеството и кулурата за возење и живеење.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14988
« Одговори #267 на: 06 Декември 2025, 12:08:49 pm »
Читајќи ги постовите, поразително е да се гледа какви размислувања имате.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #268 на: 06 Декември 2025, 12:34:39 pm »

Затоа што сме себични како народ, си го гледаме само својот кејф и она што нам ни одговара.
Членот си кажа дека не вози повеќе од 5-10 км дневно и нему му одговара и 30 да вози.

Ама има доста луѓе што се вработени во фирми што малтене не само градот, туку државата уздуш и попреку мора секојдневно да ја извозат, ама членот што вози 5 км еднаш у два дена тоа не може да го сфати бидејки не го интересира целокупното функционирање, туку си гледа дека нему му е ок, за другите кур ме боли.
И членот не сфака дека испогазените пешаци се од будали што возат над 100 во град, а не од нас што сме возеле 50-60, ама он се сити што ние од 60 ќе мора да возиме 45 за да не платиме казни, а за дивјаците што ке дивеат и понатаму не ги ни перцепира.

Затоа откако ги пуштија камерите, повеќе има џандари што регулираат сообракај оти сообракајов у градот отиде у курац, до пред камерите неполни 4 км ги возев 10-15 мин, вчера ги возев 45 минути.
Ептем паметен систем, за многу паметни е направен.

Аааа епа добро бе, значи ако треба да возиш 50-100км дневно низ Скопје, ондак 90 треба да се вози.

Јас сум себичен што сакам да се вози по пропис. Овде не луд јебе збуњеног, него колективно лудило владее бураз, ја да ти кажам.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7353
  • French diamond
« Одговори #269 на: 06 Декември 2025, 12:46:39 pm »
Снимив едно видео како германците педерски со скриени блицери прават пари

Исфарбан напред со ѓуско зелена боја за да не се познава, има и полоши шо ги покриват со гранки и лисја   ;D