Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 3706 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44544
  • Il Moderatore
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #210 на: 04 Декември 2025, 09:57:30 am »
Од страв и камера на свадба ќе ја означат како спид камера. ;D
Гледам еден едитор е, gunnermkd никнејм има. Level3 едитор е, се потрудил да стигне до тоа ниво. Очигледно целта е да се „онеспособи“ waze како средство за легална борба против големиот брат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2038
« Одговори #211 на: 04 Декември 2025, 10:15:13 am »
Вчера автокоманда кај окта кај алакалоид ми стигна и тоа 51 хаха, иначе на сител даваа објаснување некое не знам дали е спомнато тука дека нотарите ке имале пристап до податоците за возила кога ке се прави продажба одма да ги сменат податоците во регистарот

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7353
  • French diamond
« Одговори #212 на: 04 Декември 2025, 10:31:17 am »
Безбеден град“ фати рекордер на скопската обиколница – 231 км/ч: „Патиштата ни се претворени во тркачки патеки“

https://tocka.com.mk/vesti/539200/bezbeden-grad-fati-rekorder-na-skopskata-obikolnica-231-km-c-patistata-ni-se-pretvoreni-vo-trkacki-pateki

Да ги тестира чоекот до колку фаќаат   ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14988
« Одговори #213 на: 04 Декември 2025, 10:45:21 am »
До 320 фаќаат. Официјален податок. Над 320... бичи :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9320
« Одговори #214 на: 04 Декември 2025, 11:10:48 am »
Vcera so uklucen speed limit 50km/h dobiv opomena za 51.
Utrovo na Goce Delcev mostot se zaboraiv pominav so neshto sitno nad 50 valjda do 53kmh nisho

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8998
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #215 на: 04 Декември 2025, 11:14:09 am »

Се надминавте и себеси и другите.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1967
« Одговори #216 на: 04 Декември 2025, 11:22:40 am »

Оп оп оп, да се купува E60 M5ката што е на оглас а...

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6371
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #217 на: 04 Декември 2025, 11:22:42 am »
Blitzer инсталирајте и правете репорти на камери, ако веќе Waze е упропастена.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20266
« Одговори #218 на: 04 Декември 2025, 11:24:39 am »
Интересен предлог ископиран од фејсбук.

5. Треба да се воведат 18 поени за секој возач. Но, не истите да служат за неплаќање на казни, како претходно, туку истите да се доделуваат автоматски. На возачот му се бришат 2 поени, ако во рок од 1 или 2 години не стори повторно прекршок. Постигна 18 поени, добиваш награда - целосно губење на возачка дозвола, и после 1 година повторно полагање, а претходно да добиеш дозвола од лекар и психолог (медицинско-психолошко испитување). Врз основа на бројот на собрани казнени поени, регистрацијата на возилото треба да се зголемува повеќе и повеќе.
Што?

Повеќето прашања за Safe City се одговорени кај Ландов во емисија денеска.

- Моментално е наместено на 50 km/h кога ќе почнат казнувањата, ќе има толеранција. Моментално се дефинира тоа и се разгледуваат модели.
- Во итен случај, пример на некого му се слошува, процедурата е пуштање трепкачи и возиш на болница со прекумерна брзина.
После возењето се јавувате по телефон во Полиција, давате информации и рачно ќе се прегледат камерите и казната ќе ви биде поништена - доколку стварно сте возеле на болница.
- Ако е гужва и случајно се затекните со возилото во забранета зона на раскрсница пример е црвено, повторно се јавувате/одите во полициска станица во рок од 8 дена и случајот се разгледува.  Во вакви случаи казната се поништува.

Значи секој ден ќе треба да се оди или да се јавува во полициска станица да се објаснуваш дека си заглавил на раскрсница поради Х причини и да молиш да не ти пишат казна за поминување на црвено.

Од страв и камера на свадба ќе ја означат како спид камера. ;D
Гледам еден едитор е, gunnermkd никнејм има. Level3 едитор е, се потрудил да стигне до тоа ниво. Очигледно целта е да се „онеспособи“ waze како средство за легална борба против големиот брат.

И белите камери се ANPR камери, само не знам кои им се способностите.

До 320кмч мерат точно тие со модулот за мерење брзина, без тој модул до 240кмч и има разлика во прецизноста на мерењето. Низ град на неколку места се додадени и брзински модули на камерите.

Некој правник да сподели мислење околу тоа дека казните стигаат на сопственик на возило и мора со изјави на нотар да се браниш ако друг го направил прекршокот? Зошто не би било изјава во ПС доволна?

Кажаа ли на сител, кај ландон итн дали воопшто ќе проверат дали лажеш кога ќе кажете дека друг возел или само изјавата ќе ја земат во предвид?

Кажаа ли дека ќе почнат фото/видео докази да испраќаат со записниците или ќе остане вака?
« Последно менување: 04 Декември 2025, 11:30:43 am DarthJe5us »

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #219 на: 04 Декември 2025, 11:41:00 am »
Мене ми нема никаква порака стигнато за да потврдам емаил или телефонски број како сопственик на возило, возилото ми беше регистрирано до крај на ноември.

Отсутен kire95

• Редовен
« Одговори #220 на: 04 Декември 2025, 11:56:20 am »
Мене ми нема никаква порака стигнато за да потврдам емаил или телефонски број како сопственик на возило, возилото ми беше регистрирано до крај на ноември.
Ти побараа да пополниш кога регистрараше возило меил и број?
на некој стигна смс со потврда за податоци дека се тие на некој не од тие што ги познавам

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7353
  • French diamond
« Одговори #221 на: 04 Декември 2025, 12:04:28 pm »
Јас незнам како то" заглавувате на раскрсница на црвено" ? Досега не ми се случило. Се пикате да помините иако гледате дека нема место и дека семафорот ќе затвори, па  после плачите од гужви.

Отсутен kire95

• Редовен
« Одговори #222 на: 04 Декември 2025, 12:17:51 pm »
Јас незнам како то" заглавувате на раскрсница на црвено" ? Досега не ми се случило. Се пикате да помините иако гледате дека нема место и дека семафорот ќе затвори, па  после плачите од гужви.

Класичен пример како заглавувам неколку пати од судот према еаст трговскиот две ленти се за на лево вртење, на мое зелено нит трепкаво нит ништо вртам лево у нај десната лента, пред трговскиот застанува таксиста да симне качи патници во тој момент зошто не им се влегува кај трговскиот ја застанува цела лента доволно да се затвори семафорот и настане гужва и ти си блокиран на семафорот

Отсутен steff_92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 143
« Одговори #223 на: 04 Декември 2025, 12:21:13 pm »
А со антирадари до кај сме  ;D.
Ова испадна дека треба ласерски, ANPR, IR за да бидеш невидлив :)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #224 на: 04 Декември 2025, 12:25:57 pm »
Ти побараа да пополниш кога регистрараше возило меил и број?
на некој стигна смс со потврда за податоци дека се тие на некој не од тие што ги познавам
Не.