Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Luki Junior на 02 Декември 2025, 10:54:15 amZivotot i vozenjeto e mnogu poreklaksiran i poednostaven koga si teras spored pravila. Mojot vpecatok od poslednite tri stranici e deka nikoj ne tera po pravila i otkako go fatile na kamera, za malku bilo i trebalo tolerancija. A ednostavno ako najgolem del teraat labavo, ke bide labavo vozenjeto.Не ти е на место муабетот. За ништо не треба да има толеранција, ама за 2-3-4-5 км/ч треба да се има. Не си лош човек ниту непочитувач на правила ако поминиш со 51 кај што е дозволено 50. Истата личност можеби почитува прописи 99.9% од времето и се случило што се случило. Микросекунда е делот кадешто камерата може да те фати и ќе окркаш казна.Настрана што на автопат баш кадешто има услови за побрзо возење има камери за да те фати дури и самата кола по инерција залетува, а не на други понебезбедни места кадешто е покритично да се натера народот да почитува правила. За се останато треба да се казнува без попуштање. Проблемот е што не се прави ова за превенција на незгоди туку за полнење на буџет, а држава што гледа само буџет да полни од казни наместо нешто одржливо си кажува само за себе. Целта сметам дека треба е да се крене свеста и совесноста кај сите, а не само штанцање казни.
Zivotot i vozenjeto e mnogu poreklaksiran i poednostaven koga si teras spored pravila. Mojot vpecatok od poslednite tri stranici e deka nikoj ne tera po pravila i otkako go fatile na kamera, za malku bilo i trebalo tolerancija. A ednostavno ako najgolem del teraat labavo, ke bide labavo vozenjeto.
za niz grad i za na aftopat pak i pak, ama krivinine sraza kakvi se... море ја си цепа од сега па на така 40, 20 пред пешачки па кој му се брзат нек се наоѓат. Него кука регистрират ?
Цитат: Bicikle на 02 Декември 2025, 12:09:04 pmza niz grad i za na aftopat pak i pak, ama krivinine sraza kakvi se... море ја си цепа од сега па на така 40, 20 пред пешачки па кој му се брзат нек се наоѓат. Него кука регистрират ?Стража не видов камери да има некаде. Поправете ме ако грешам.
Цитат: andrejnaumovski на 02 Декември 2025, 12:43:16 pmЦитат: Bicikle на 02 Декември 2025, 12:09:04 pmza niz grad i za na aftopat pak i pak, ama krivinine sraza kakvi se... море ја си цепа од сега па на така 40, 20 пред пешачки па кој му се брзат нек се наоѓат. Него кука регистрират ?Стража не видов камери да има некаде. Поправете ме ако грешам.Ако не си ги видел а ги има, ке те поправат од МВР И онака не се казнува сеуште
Citav ko bozem na isklucen semafor koj trepka portokalovo neli, stigalo kazna kako na crveno da se proslo???Mene mi nema logika, valjda nekoj go predvidel i toa.
Цитат: DENDE - ARTEONED на 02 Декември 2025, 13:04:00 pmCitav ko bozem na isklucen semafor koj trepka portokalovo neli, stigalo kazna kako na crveno da se proslo???Mene mi nema logika, valjda nekoj go predvidel i toa.Читаме и пишуваме глупости по интернетов, нагаѓаме кој што како пошто избрзаа со пуштање во употреба а е недоволно детално објаснето.Пуштен е полупроизвод во уптореба, и сега ќе се вртат муабети "ми кажа другар од ебр", глупости. Чисто јасно напишете изгласајте и објавете закон и одредби, и тогаш пуштете го системот.
Битно араните за дрва сечење, томосите за железарија берење и остали отпад од комбиња што се реален ризик низ сообраќајот ќе си ја накриват капата настрана и ќе си возат како господа.
Цитат: vladic3110 на 02 Декември 2025, 13:25:58 pmБитно араните за дрва сечење, томосите за железарија берење и остали отпад од комбиња што се реален ризик низ сообраќајот ќе си ја накриват капата настрана и ќе си возат како господа.Ами оваа ситуација тука, на оваа и околните улици, што ја пријавувам 2 пати неделно во полиција месец дена унапред, и секогаш ми викаат дека ќе пратат пајак и никогаш пајак немаат пратено? Сејф сити за ова кога? Нема еден квадрат слободен тротоар за пешачење.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)