Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 3777 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2298
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #105 на: 02 Декември 2025, 11:47:35 am »
Zivotot i vozenjeto e mnogu poreklaksiran i poednostaven koga si teras spored pravila. Mojot vpecatok od poslednite tri stranici e deka nikoj ne tera po pravila i otkako go fatile na kamera, za malku bilo i trebalo tolerancija.

A ednostavno ako najgolem del teraat labavo, ke bide labavo vozenjeto.

Не ти е на место муабетот. За ништо не треба да има толеранција, ама за 2-3-4-5 км/ч треба да се има. Не си лош човек ниту непочитувач на правила ако поминиш со 51 кај што е дозволено 50. Истата личност можеби почитува прописи 99.9% од времето и се случило што се случило. Микросекунда е делот кадешто камерата може да те фати и ќе окркаш казна.

Настрана што на автопат баш кадешто има услови за побрзо возење има камери за да те фати дури и самата кола по инерција залетува, а не на други понебезбедни места кадешто е покритично да се натера народот да почитува правила.

За се останато треба да се казнува без попуштање. Проблемот е што не се прави ова за превенција на незгоди туку за полнење на буџет, а држава што гледа само буџет да полни од казни наместо нешто одржливо си кажува само за себе. Целта сметам дека треба е да се крене свеста и совесноста кај сите, а не само штанцање казни.

Има толеранција. Сам треба да ја поставиш, ќе возиш 40 во трета брзина и немаш гајле. И да надмашиш ќе биде 45. Плус ако ти претрча пешак или велосипедист или Волт дегенерик, полесно ќе закочиш и ќе помине само со сочно пцуење работата. Јас сум супер задоволен да возам 45 низ град. Ништо повеќе не ми треба. Исто како што сум супер задоволен со 130 на автопат, да си пијам кафе и да си контемплирам за животот и значењето на емисијата Чин Чин во раното детство.

https://www.youtube.com/watch?v=i2uB6fJ_wZI

Едит - ете погоре одговорено на тема толеранција.
« Последно менување: 02 Декември 2025, 11:54:49 am Bravo »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10594
« Одговори #106 на: 02 Декември 2025, 12:09:04 pm »
za niz grad i za na aftopat pak i pak, ama krivinine sraza kakvi se...
море ја си цепа од сега па на така 40, 20 пред пешачки па кој му се брзат нек се наоѓат.
Него кука  регистрират ?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6987
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #107 на: 02 Декември 2025, 12:14:06 pm »
Лошо е серка да те фати по пат, да не можиш да побрзаш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #108 на: 02 Декември 2025, 12:16:44 pm »
велат нужда закон мења :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4447
« Одговори #109 на: 02 Декември 2025, 12:22:03 pm »
Инсталирајте си Waze и пазете, што да се каже друго.
За таква некултура во сообраќајот која доведува до страшни несреќи, мора драконски мерки и сите да се казнуваат.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1967
« Одговори #110 на: 02 Декември 2025, 12:43:16 pm »
море ја си цепа од сега па на така 40, 20 пред пешачки па кој му се брзат нек се наоѓат.
Него кука  регистрират ?

Стража не видов камери да има некаде. Поправете ме ако грешам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #111 на: 02 Декември 2025, 12:44:53 pm »
то е лошо, ако не ги видиш :) ... инаку, и ја нема приметено, ама ...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6209
  • 69
« Одговори #112 на: 02 Декември 2025, 12:58:55 pm »
Него кука  регистрират ?

Ако не си ги видел а ги има, ке те поправат од МВР :D
И онака не се казнува сеуште
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5685
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #113 на: 02 Декември 2025, 13:04:00 pm »
Citav ko bozem na isklucen semafor koj trepka portokalovo neli, stigalo kazna kako na crveno da se proslo???
Mene mi nema logika, valjda nekoj go predvidel i toa.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #114 на: 02 Декември 2025, 13:08:15 pm »
Него кука  регистрират ?

Ако не си ги видел а ги има, ке те поправат од МВР :D
И онака не се казнува сеуште

Брат ми ќе оди викендов накај родниот град, тој ќе биде test mule  ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7558
« Одговори #115 на: 02 Декември 2025, 13:10:13 pm »
Citav ko bozem na isklucen semafor koj trepka portokalovo neli, stigalo kazna kako na crveno da se proslo???

Читаме и пишуваме глупости по интернетов, нагаѓаме кој што како пошто избрзаа со пуштање во употреба а е недоволно детално објаснето.

Пуштен е полупроизвод во уптореба, и сега ќе се вртат муабети "ми кажа другар од ебр", глупости. Чисто јасно напишете изгласајте и објавете закон и одредби, и тогаш пуштете го системот. 

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4005
« Одговори #116 на: 02 Декември 2025, 13:17:42 pm »

Читаме и пишуваме глупости по интернетов, нагаѓаме кој што како пошто избрзаа со пуштање во употреба а е недоволно детално објаснето.

Пуштен е полупроизвод во уптореба, и сега ќе се вртат муабети "ми кажа другар од ебр", глупости. Чисто јасно напишете изгласајте и објавете закон и одредби, и тогаш пуштете го системот. 

Људина си!

Човек од законот, за законот, над законот.....
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #117 на: 02 Декември 2025, 13:33:35 pm »
Битно араните за дрва сечење, томосите за железарија берење и остали отпад од комбиња што се реален ризик низ сообраќајот ќе си ја накриват капата настрана и ќе си возат како господа.

Ами оваа ситуација тука, на оваа и околните улици, што ја пријавувам 2 пати неделно во полиција месец дена унапред, и секогаш ми викаат дека ќе пратат пајак и никогаш пајак немаат пратено? Сејф сити за ова кога? Нема еден квадрат слободен тротоар за пешачење.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6209
  • 69
« Одговори #118 на: 02 Декември 2025, 13:42:23 pm »
Битно араните за дрва сечење, томосите за железарија берење и остали отпад од комбиња што се реален ризик низ сообраќајот ќе си ја накриват капата настрана и ќе си возат како господа.

Ами оваа ситуација тука, на оваа и околните улици, што ја пријавувам 2 пати неделно во полиција месец дена унапред, и секогаш ми викаат дека ќе пратат пајак и никогаш пајак немаат пратено? Сејф сити за ова кога? Нема еден квадрат слободен тротоар за пешачење.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На ова реално треба да си облечеш планинарски кондури и штеки за пешачење и преку колите да газиш од гепек по кров, хауба....
Па да се чудат што се случило.
Или да се наредат метални бетонирани ступчиња и да не може да се паркираат.
Не за Џабе рекле старите: Од стока се гради, не од народ. А ние у суштина сме стока, така да се поклапаме со народната поговорка.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6071
« Одговори #119 на: 02 Декември 2025, 13:46:14 pm »
Скопје е затка, Битола е сељандурија неизживеана, на карши има празен паркинг од едно 5000 квадрати, ама “не е то то” ако паркираш таму.
Дури кога постирав на фб се најдоја увреџени господа оти сум се сител ако ги казнат, му го земам лебот и млекото на децата и дека се врвело има место.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html