Оди си кај Жаре нека ти ја среди.
Вака, кола искрено веќе кај Жаре не би однел. Дечкото е коректен и пријатен на муабет, ама за мајстор Едно големо НЕ.
Имав понова кола пред некаде 8-9 години.
Тогаш моја прва поубава кола како студент.
Ми прави мал сервис.
Филтерот за уље ми паѓа до дома. Ова го примети друг мајстор. Вика тече.
Не поминав ниту 3000км.
Набрзо од сервисот колата престанува да крева над 120км/ч
Едноставно како блокада. Одам кај сервис Илија ( стариот, сега мислам дека не работи тој веќе) дај направи ми сервис и му велам обавезно да го видиш дефектот и ако можеш да го средиш.
Ми се јавува после некое време и ми вели средено.
Велам мајсторе а ова што не оди повеќе.
тој вели дојди ќе збориме. Одам јас и тој ми покажува згужван филтер. Гледај вика зашто не оди.
истовремено ми вели дека такво немал досега видено.
Ајде бидна и тоа.
Подоцна колата ми трокира набрзо после палење.
Одам кај него. Гледаше што гледаше. Ми вели дизна таа и таа. Треба да се вади и носи на бошиста.
квар околу 500-600 евра.
Викам тоа е. Ако се мора мора.
Да соберам пари и ќе ја правиме.
Во меѓувреме, Случајно запознавам еден колега кој си работи електрика дома.
Одам кај него искрено со малку скептицизам.
наоѓа дека дел од инсталацијата која води до дизните е скината.Со инструменти измери и го најде проблемот
Вика брат оди земи инсталација од друга кола. Викам јас не се разбирам еве ти пари. Ставање за неколку часа работа, колата на обиколница метак.
Едноставно премногу грешки од Жаре. Немам ништо против човекот. Пријатни се и Жарко и Александар за разговор и можеби друштевени.
Ама дали му се спиело па не видел дека е кабел или пак не се разбира? Тоа незнам
но ете изгледа сум имал среќа од горниот, да најдам луѓе и сум успеал да ги санирам проблемите.
здравје, може да отидам кај Жаре на сок, али реално кола веќе не би однел кај него.