Автор Тема: Lexus IS250 2007 Luxury Line  (Прочитано 4164 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6609
Одг: Lexus IS250 2007 Luxury Line
« Одговори #45 на: 17 Ноември 2025, 14:05:06 pm »
Сет за полимеризација од 30 евра чуда ќе ти направи.

Отсутен alek123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #46 на: 28 Ноември 2025, 16:58:07 pm »
Со среќа уште еднаш @nestor04 ! По мое дур си во DE, нарачај си фарови нови и штопови VLAND, прават огромна разлика и во изглед и во самото светење. Исто дур си таму пробај да најдеш подобри бандажи, кај нас се доста ретки 5x114.3 со 8/8.5ј, единствено кинески реплики се наоѓаат со 0 квалитет. Еве чисто пример како изгледа мојава со зимски сет 18ки од Nissan 350z, 8Ј со 25 ЕТ, баш се рамни со каросеријата без спејсери.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6373
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #47 на: 28 Ноември 2025, 17:20:17 pm »
Убаво изгледа, но повеќе сум фан на бандаж со повеќе краци, и 18ки ми се оверкилл бидејќи барам нешто измеѓу комоција и спортски изглед и амортизација. Па затоа ќе си остане со фабричките 17ки за летен сет, и OZ-от за зимски сет. Vland штопови (за фаровите има премногу reviews дека се downgrade и дека немаат врска со оригиналните ксенон фарови) ќе добие наскоро доколку не се продаде (имам некои привстни планови). Чекам да се врати механичарот од одмор, па да работиме заедно на промена на knock сензорот, но сум во недоумица, од промената на масло (ако добро памтам) нема светнато чек енџин, а компјутерот на оваа кола не дава премногу параметри на дијагностика околу knock вредностите. Но, доколку/кога веќе се отвора таму ќе се исчистат и вентилите рачно (би вложил во машина за walnut blasting, но муштериите наши се најчесто Балканци, па кога ќе им кажеш за цена...).
Можеби доколку имаме време ќе добие flush и промена на антифриз и глицерин, а исто така и гуртни за рачна кочница.

П.С Каде може да нарачам interior led kit за колава? Не ми се игра со сијаличиња од aliexpress (особено оние со ххх чипови, со ххх лумени и слично).

Отсутен alek123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #48 на: 28 Ноември 2025, 18:20:03 pm »
Убаво изгледа, но повеќе сум фан на бандаж со повеќе краци, и 18ки ми се оверкилл бидејќи барам нешто измеѓу комоција и спортски изглед и амортизација. Па затоа ќе си остане со фабричките 17ки за летен сет, и OZ-от за зимски сет. Vland штопови (за фаровите има премногу reviews дека се downgrade и дека немаат врска со оригиналните ксенон фарови) ќе добие наскоро доколку не се продаде (имам некои привстни планови). Чекам да се врати механичарот од одмор, па да работиме заедно на промена на knock сензорот, но сум во недоумица, од промената на масло (ако добро памтам) нема светнато чек енџин, а компјутерот на оваа кола не дава премногу параметри на дијагностика околу knock вредностите. Но, доколку/кога веќе се отвора таму ќе се исчистат и вентилите рачно (би вложил во машина за walnut blasting, но муштериите наши се најчесто Балканци, па кога ќе им кажеш за цена...).
Можеби доколку имаме време ќе добие flush и промена на антифриз и глицерин, а исто така и гуртни за рачна кочница.

П.С Каде може да нарачам interior led kit за колава? Не ми се игра со сијаличиња од aliexpress (особено оние со ххх чипови, со ххх лумени и слично).

Од прва рака ти кажувам x2 подобро светат VLAND-от од фабричкиот ксенон (посебно средните), за долгите не сум баш сигурен зошто се во лупа на VLAND фаровите па не шират толку многу како фабричките. Инаку според мене колава има доста изфрлени крила и големи полумесеци па искрено мислам дека изгледа смешно на 16ки.. Со 18киве (и зимски и летни ја возам на 18ки) е сосема океј со удобност, а и гумите не се прениски (225/40/18 напред и 255/40/18 назад). Еве пример како изгледаше мојава на 17ки.. night and day разлика според мене.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #49 на: 28 Ноември 2025, 18:31:35 pm »
16ките се привремени, колку да ја поминам сезоната, не можам да слезам бандажи и гуми половни во Мк, па колата ќе ја слезам со нови летни гуми  ;D
Останатото е ствар на вкус.  ;)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5254
« Одговори #50 на: 28 Ноември 2025, 21:05:44 pm »
16ките се привремени, колку да ја поминам сезоната, не можам да слезам бандажи и гуми половни во Мк, па колата ќе ја слезам со нови летни гуми  ;D
ke ja pravis na mk tabli?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14861
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #51 на: 28 Ноември 2025, 21:13:58 pm »
Можиш да слезиш шо сакаш,само треба да сакаш.🙂
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #52 на: 28 Ноември 2025, 21:35:04 pm »

Да, наскоро се враќам во Мк.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5254
« Одговори #53 на: 28 Ноември 2025, 21:36:01 pm »

Sto se resi taka? Nema sansi nesto ponormalna rabota da se najde?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34353
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #54 на: 29 Ноември 2025, 01:58:35 am »
Каско на 20 годишен олд тајмер? Колку го плати возилово?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #55 на: 29 Ноември 2025, 04:04:39 am »

Sto se resi taka? Nema sansi nesto ponormalna rabota da se najde?

Не можам од приватни причини да најдам, ми треба нов почеток за тоа.

Каско на 20 годишен олд тајмер? Колку го плати возилово?
Цените се движат околу 8-9 илјади евра за зачуван примерок. Полукаско е осигурана бидејќи каското кошта околу 200-250€ месечно.