Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 180328 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Со Интеграта редовно чекам после „јачање“ и тоа 2-3 миниту минимум, па ја гасам.

Со Минито скоро после секое возење почекувам една минута па го гасам. И после јачање се вртам едно кругче полека па се паркирам.
a go jacas minito ?? hahahahahha

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Не го мачи, го мани-јачи ;D

Банза твоето е 1,6 Турбо со 180кс?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Значи се фативте за порака 65 години стара - гад дееем! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
Нешто во склоп со темава да прашам... Мене колата 1.9 тди 110 ...мноогу тешко ми постигнува 90 раб темп. Најчесто во место кога стојам подолго време во гужви итн...Зимно време да не праиме муабет па, мислев дека е расипана стрелката, а најчесто стои на 70 степени рабботна, само чудно е што парно добивам за доста брзо време во секој случај. Во моментот коа ке постигне 90 темп. ако излезам на отворено 5, 6 мин да возам веднаш пага пак стрелката на 70... е сега работата е што механичарот ми рече дека го увидел ова и намерно не ми го напраил затоа што било подобро вака за моторот и да не се секирам... ке ми даде некој мислење или да ме насочи на тема ако има веке отворено?

Истиот проблем го имав и јас. Бев на дијагностика и оп сензор за температура :) 750 денари е нов во rallye racing и 500 ден ми зема за монтажа а го смени за 30 секунди... За џабе ги дадов многу е едноставно отштекај уштекај.

Отсутен freakyniki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 329
Нешто во склоп со темава да прашам... Мене колата 1.9 тди 110 ...мноогу тешко ми постигнува 90 раб темп. Најчесто во место кога стојам подолго време во гужви итн...Зимно време да не праиме муабет па, мислев дека е расипана стрелката, а најчесто стои на 70 степени рабботна, само чудно е што парно добивам за доста брзо време во секој случај. Во моментот коа ке постигне 90 темп. ако излезам на отворено 5, 6 мин да возам веднаш пага пак стрелката на 70... е сега работата е што механичарот ми рече дека го увидел ова и намерно не ми го напраил затоа што било подобро вака за моторот и да не се секирам... ке ми даде некој мислење или да ме насочи на тема ако има веке отворено?

Истиот проблем го имав и јас. Бев на дијагностика и оп сензор за температура :) 750 денари е нов во rallye racing и 500 ден ми зема за монтажа а го смени за 30 секунди... За џабе ги дадов многу е едноставно отштекај уштекај.

i ti si vo pravo, ke go odnesam kaj majstor pa neka vidat so e...
Пеглал не пеглал....пегли време пролази

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #545 на: 29 Ноември 2013, 16:15:25 pm »
Денес си ја загревав по пропис колата (извини ФилипВ) дур си ги чистев стаклата

Шо мене ми се извинуваш, не го љуштиш мојот мотор безвезе. Извини и се на твојата алфа.

Негооо... пропис? Како тоа мислиш пропис? Пишува у книгата дека ладем мотор треба да работи у место?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #546 на: 29 Ноември 2013, 22:27:11 pm »
По пропис, да не ми смрзне газ, за тој пропис зборам :) На алфата нема што да и` се извинувам, не и` штети загревање во место од 2-3 минути. Повеќе стојам во место на 10 семафори до работа. Првиот ми е многу блиску, па и да тргнам одма, многу веројатно дека ќе ја загревам на тој семафор во место едно 2 минути. Така да, боље 2 минути да се загрева пред врата и да си исчистам стакла по пропис, и да си го стаам газот во (колку-толку) стоплена кола.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #547 на: 30 Ноември 2013, 00:35:56 am »
Следна кола аутоматик со старт на копче.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #548 на: 30 Ноември 2013, 04:07:33 am »
И вебасто.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #549 на: 30 Ноември 2013, 07:32:13 am »
Повеќе стојам во место на 10 семафори до работа.

Дур да стигнеш до семафорот моторот малку ќе се подзагрее. Не е веќе камен ладен.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #550 на: 30 Ноември 2013, 07:36:25 am »
А бе затоа ти се извинив. Пошто многу му се секираш на моторот. Ја поише на газов му се сеирам :D :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #551 на: 30 Ноември 2013, 07:56:52 am »
Абе мене за тебе ми е поише

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #552 на: 30 Ноември 2013, 08:43:25 am »
Тогаш те уверувам дека поарно ми е кога ја загревам колата во место дур чистам прозори од мраз, отколку да ја исчистам од мраз и да ја запалам и возам. Пробано е и едното и другото :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #553 на: 30 Ноември 2013, 11:52:04 am »
De-Icer спрејчињава не ги бива за таа намена Симо?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #554 на: 30 Ноември 2013, 11:52:51 am »
Не знам, ама мислам дека не помагаат за топол газ! :D