Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 180466 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
До сега ќе ја загрееше. Сега веќе ти е касно, пали и тргнувај :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Vise 15 min. sedam vo garaza i se mislam dali e podobro da ja zapalam kolata i odma da trgnam ili da cekam da se zagree ??

Pomagajte POBRZO od 8 sum na rabota !! 

Си го е*ал ежот...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Пред да ја пролистам темава, ја палев колата и дур отворам порта, лево десно 5-10мин "се загреваше". Сега палам и тргам одма/ 

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
10 минути е многу

обавезно си чекам некој си 30-60 секунди па после тргам
и оставам некој си 10 секунди во место пред гасење

до сега така функционирало и верувам така и ќе биде :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Турбаш да не возиш? :) :) :) :) :) :) :) :) Па чекаш да се олади турбото!? :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
10 минути е многу

обавезно си чекам некој си 30-60 секунди па после тргам
и оставам некој си 10 секунди во место пред гасење

до сега така функционирало и верувам така и ќе биде :)

И ја така праам, освен кога се брзам.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Турбаш да не возиш? :) :) :) :) :) :) :) :) Па чекаш да се олади турбото!? :)
Во упатството за алфата си пишуе јасно и гласно „ако ја јачаш, пред да ја угасиш причекај малце, немој така изјачана да ја угаснеш“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Со Интеграта редовно чекам после „јачање“ и тоа 2-3 миниту минимум, па ја гасам.

Со Минито скоро после секое возење почекувам една минута па го гасам. И после јачање се вртам едно кругче полека па се паркирам.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Кога ќе ја запалам, чекам некои си 30ина секунди да се смират малку обратите па тргам. Зимно време ако има снег или мраз по стаклата, дур го исчистам тоа ја палам за да подзагрее, за коа ќе си влезам да си пуштам одма парно. Од коа ќе тргнам нели на незагреано си шалтам на макс 2500 обртаи дур да си се загрее. Коа треба да ја изгасам ако не сум ја издувавал ондак прво гасам светла и радио, парно/клима, прозори затварам и си проаѓаат 20ина секунди и тогаш ја гасам. Ако сум ја издувавал нешто ондак си почекуем минута-две-три зависи колку сум ја уморил :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Сабајле тестирав :D,  со дефектен термостат и треба 7 минути работа во место за да пушти парно кое ќе направи колку толку прифатлива температура за да можам да сместам дете у седиште и да терам у градинка.

За тие 7 минути си се качив дома и си испив кафе :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Нема подобро чувство од бања кола, ладно наутро. :) :) :) :)

Следна зима палење на даљинско.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
море некое вебасто од старо ауто демонтирано...

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
Standard mi e,vleguvam vo kola,palam,pushtam radio,do deka se ukluchi radioto,cekam nekoj si 5,6 sekundi i odma trgnuvam,ova mi go ima kazano majstor,veli zimno vreme nemoj da ja cekash kolata da zagree,zatao shto uljeto e zgusnato,i ja nema taa kompresija da go digne uljeto 100% i da gi podmacka site delovi kade shto treba,zatoa pali i vozi.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Koja kola bi imala!?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Koja kola bi imala!?
Гољф 3