Не а тупите толку,како и да е,ако со правилна работа,со правилно загревање еден мотор може да помине 500 000км,со неправилно нека помине 300 000,а во македонија за да поминеш 300 000 просек ке ти треба повеќе од 15 год,така да за мене ич не ми е битен тој податок,во малите градови при нормални услови не ни можеш да ја загрееш бидејќи за 3 мин.си стигнал до крајната дестинација.На пример кај мене термостатот отвара порано на 50-60 степени,јас летно време ретко кога стрелката ке наближи на 90,а зимно време едвај 50С крева.Довлно ми е да имам парно,само на едно пазам,додека не ја видам стрелката малку одлепена од нулта позиција не ја газам,но се дешава и да а газам.Па на крај и краишта јас не живеам за возилото,тоа живее за мене,па толку да му се тресам.
Но според мене,побрзо загрева при возење,на пониски вртежи,и од 10 сек до 30 сек би требало да се почека,ама при првото палење ,потоа ем моторот е позагреан,ем маслото не е спуштено во картерот.Така да насабајле,пали,пушти си радио,греачите на задното ветробранско вклучи ги,пушти си музиче,врзи се и тргни си смирено и радувај му се на денот,и не му ја мисли дали правилно си ја загреал колата,на оваа денешница имаме многу поголеми грижи од загревањето на возилото,да се радуваме ако го надживееме истото ......