Автор Тема: Растојание на штрафови кај сите возила и мерење на истото  (Прочитано 157431 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11744
  • Архитект
Да не си грешка некоја бе Пират?

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Ланчиа Либра 4x168.
:o :o

Не зазај пират,99% си грешка!
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ланчиа Либра 4x168.
:o :o

Не зазај пират,99% си грешка!
Да не си грешка некоја бе Пират?
Ракунче, искрено, секоја чест за инфото.

Ме нервираат некои сајтови или продавачи на делови кога ќе понудат листа да одбереш возило и за Ланчиа нема скоро никаде, за ламборџини има за Ланчиа нема опција...
Се нанервирав затоа така напишав, поима неам кое растојание се штрафовите, знам дека се 5 штрафа.

Се извинувам ако навредив некого.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
Не е за навредување, туку за корисност на информацијата. Целта на темава е да се направи листа на растојанија на штрафови за колку што е можно повеќе возила, а со вакви „импулсивни“ информации, ќе изгуби на квалитет, вредност и веродостојност.

Затоа, проверувајте ги информациите.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
Ако не може да се најде на сајтови растојанието на вашето возило, имате и како да го измерете истото. Така да Пират можеш да си го измериш и да си знаеш ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
Update:
Toyota Corolla 2008-2011  5x114.3

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Убаво ова Ракунче, одамна со Рики се спремавме за ваква тема, ама не најдовме време/информации.

Него овие се бајати доста информацииве, дали и како можи да ги дополнуваме?

Да одат во нови постови или да пишиме со цитирање?

Баш така, ја имавме оваа идеа, но како и да е одлично сработено...

Ракунче, сакам да го едитираш првиот пост... и да надополниш...  полесно да им биде на лугево коа ке го интесира некој да види побрзо...

Значи, нешто вака...

VW групација

4х100 и 5х100

Фиат групација

4х98 5х98

Значи нешто вака, ама убаво среди го, да личи :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
Рики ги има во листата посебно по модел, а така да ги напишам некој можи да добие погрешна информација...
пр. VW има и 5x112

Најдобро е конкретно по модели да е за точно да се знае за кој модел на кола, кое растојание го има ;)

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 802
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Дали некој знае до колку трпи разлика во мм кај отворите за штрафови и централниот отвор кај бандажите.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
Растојанието во штрафови не трпи разлика воопшто мислам. А централниот отвор ако е потенок се средува на дребонг, а ако е поширок се ставаат специјални пластични прстени за таа намена.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Дали некој знае до колку трпи разлика во мм кај отворите за штрафови и централниот отвор кај бандажите.
ко е помал
На дупките дп 2мм,а за централниот отвор се средува,се прават пиксни на дреар,или пак се одзема од внатре  ;)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
Едно прашање: Кај мене се 4x98, пред некој ден бев во Stop&Go  да прашам за бандаши. Продавачот ми вика дека 4x100 пасуваат без проблем и без никакви преправки. Што мислите вие?????

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
5 X 120
Opel Insignia

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Едно прашање: Кај мене се 4x98, пред некој ден бев во Stop&Go  да прашам за бандаши. Продавачот ми вика дека 4x100 пасуваат без проблем и без никакви преправки. Што мислите вие?????

Ke пасуваат, ама може и да тресат ако не легнат убаво...

јас сум имал таков проблем... на 4х98 ставив бандажи од калос 4х100 и проблем, направи тресеше, неможеше да легне убаво, а бандажот на машина пушка прав...