Мн ме интересира кај ќе го возиш 4х4 бенвето за потребата од х-драјв. 97% освен асвалт со мазни гуми ништо друго немаат видео. 3% ги гребат по планини.
За на скијање до Копаоник секоја кола со нормални зимски гуми ќе те извади и нема да ти троши 2 литри плус на сто на секое и сите остали дефеци пропратни со погонот.
Ziveam Ohrid i vo zimski uslovi Straza na vozam najmalu 7 8 pati godisno, ako odam od bitola i tamu imam prevoj ne iscisten od sneg, a so malo dete vo kola.. ednostavno ne mi se rizikuva.
Значи тешко нас ние што возиме преден или заден погон во Битола
Нека не ви ги полнат главите со глупости.
Гледај колата да ти прави мерак. Дали е Шкода, Ауди, БМВ, Донгфенг, Дингдонг,... сеедно. Џип, освен ако немаш навистина реална потреба, јас не гледам причина што ќе ти е.
Јас се размислувам за промена и до некаде сум приморан да гледам за џип, бидејќи плановите ми се такви, ќе ми треба теренец, а далеку е подобра комоцијата што ќе ја имаш во седан во споредба со било кој СУВ во одредена класа.
На крај на денот секогаш имаш опција за увоз на возило и ќе можеш сам да си донесеш возило со ниска километража и со сите сервисни нишани.