Автор Тема: 2008 Opel Astra Classic II 1.4 Ecotec Twinport  (Прочитано 3544 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7442
Одг: 2008 Opel Astra Classic II 1.4 Ecotec Twinport
« Одговори #15 на: 07 Мај 2025, 13:55:20 pm »
Овде ќе видиме дали одржување се исплати при продажба, за жал 99% нема да ги земи тие пари, колку и да е одржувана. Од истата причина и јас не ја имам уште продадено мојата, за мене вреди повеќе од реалната нејзина цена на пазарот, ама тоа за мене, за купувачите не.

Одржуваш кола за себе, не за наредниот газда. Барем мене ми е тоа мисловниот процес.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2641
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #16 на: 07 Мај 2025, 14:28:22 pm »
Нема никогаш да се исплати вложеното. Мојата астра до овој момент ме кошта 6500€...

Ке удри ли 10’заклучно 2030 ?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #17 на: 07 Мај 2025, 14:30:04 pm »
Ne tresete zeleni.
Covekot si ja odrzuval kolata za svoja dusha i ja cuval ulagal vo nejze ama za sebe. E tuka ide momentot na prodavanje. Nikoj ne go ceni trudot ulozenoto i tresenje nad nejze sve da bide tip-top. Lesno e da kazes ama kolata e odrzavana vakva e takva e odi izvadi gi tie 4300€ od kupec. Lesni ste site na tastatura ama na dzeb keshot nekako ne vi izlaga lesno. Kakvi koli vo top sostojba imalo po forumov kade lugje gi odrzavale i gi kostalo maltene uste edna plus kola dzabe sve toa sve do momentot za prodazba formiranje na cena....sve pagja togas vo voda prema sostojbata na pazarot.  Ili kje ja drzi na oglas godina dena ili kje simne cena ili na kraj kje se otkaze od prodazba i kje si ja tera da go sluzi kako sto si go sluzela do sega. Pa vie grakajte posle vaka e taka e.
Pak kje kazam so srekja prodazbata i sto pobrzo da otide kaj nekoj sopstvenik sto kje uziva vo nejze. Od sabajle na dvajca ja prativ kolata sto znam deka baraat vozilo arno ama na celiot tekst koga dojdoa do cenata se otkazaa.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 662
  • The best or nothing.
« Одговори #18 на: 07 Мај 2025, 14:38:10 pm »
Ќе купат кола за 3к, ќе дадат 1к за поправки (сервиси, итн) и пак рамно 4к.

Дизел, со среќа нека е. Немам пари а ни место за чување. Ама за сузи, ќе се договараме другата година.(ако не се отселам)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1983
« Одговори #19 на: 07 Мај 2025, 15:24:38 pm »
Ne tresete zeleni.
Covekot si ja odrzuval kolata za svoja dusha i ja cuval ulagal vo nejze ama za sebe. E tuka ide momentot na prodavanje. Nikoj ne go ceni trudot ulozenoto i tresenje nad nejze sve da bide tip-top. Lesno e da kazes ama kolata e odrzavana vakva e takva e odi izvadi gi tie 4300€ od kupec. Lesni ste site na tastatura ama na dzeb keshot nekako ne vi izlaga lesno. Kakvi koli vo top sostojba imalo po forumov kade lugje gi odrzavale i gi kostalo maltene uste edna plus kola dzabe sve toa sve do momentot za prodazba formiranje na cena....sve pagja togas vo voda prema sostojbata na pazarot.  Ili kje ja drzi na oglas godina dena ili kje simne cena ili na kraj kje se otkaze od prodazba i kje si ja tera da go sluzi kako sto si go sluzela do sega. Pa vie grakajte posle vaka e taka e.
Pak kje kazam so srekja prodazbata i sto pobrzo da otide kaj nekoj sopstvenik sto kje uziva vo nejze. Od sabajle na dvajca ja prativ kolata sto znam deka baraat vozilo arno ama na celiot tekst koga dojdoa do cenata se otkazaa.

Друже, без никаква намера да те навредам или слично, но навистина е битно да сфатиш дека поседувањето или непоседувањето финансиска благосостојба, зависи само од тебе како човек индивидуално. Ако се одлучиш дека нема да имаш пари и дека е тоа невозможна мисија, тогаш не постои можност за друг исход. Ако се одлучиш дека ќе дојдеш до повеќе пари, тогаш ќе направиш се што знаеш и умееш за да дојдеш до резултат.

Дечкото седнал и се информирал за секое штрафче што го извадил, на колку њутн метри треба да го престегне за да не му наштети на возилото при идна експлоатација. Со тоа на колата и додал вредност за следниот купец да може да ја ползува таа вредност.

Ти од друга страна гледаш само 4000 евра. Не верувам дека би се разбрале колку и да дискутираме понатаму.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2641
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #20 на: 07 Мај 2025, 15:37:29 pm »
Денес сите сакаат топ кола за багатела, а кога ќе дојде време да платат  одеднаш им е скапа. А не гледаат дека некој вложувал години, пари и нерви, не за да ја препродава со профит, туку за да вози сигурно и со мерак.

И да  пазарот си влече свое, ама пазарот не значи ништо кога збориме за кола што реално вреди повеќе од тоа што моментално некој е спремен да плати. На крај, или ќе се појави купувач што знае што добива, или ќе си ја задржиш и ќе си тераш со ќеф  и двете се win.

Сите ние сме се нашле во ваква ситуација. Секој што продава си има своја цена на тоа што го нуди. Во случајов со Опелот, човекот има целосно право да бара и 8000 евра ,тоа е негово право негова сопсвеност он е Домаќин он продава ако ти се допаѓа повели ако не здравје. Пазарот на половни автомобили во Македонија е веќе одамна „збеснат“ и отиден во погрешна насока.

Прво, реткост е да најдеш кола што не е препродажба  без разлика дали е Опел, Ауди или било кој друг бренд. Овој Опел ќе си најде сопственик, затоа што колку пари толку музика. Не значи дека нема да се продаде, само треба да налета вистинскиот купувач кој бара до тој буџет количе а во Македонија многу ги има.

Реткост е некој да си ја има целата историја за кола, па бујрум – од авион се гледа дека човекот не е препродавач, туку ја има со години и сега сака да ја продаде.

Јас лично никогаш не би купил кола од оглас во Македонија, бидејќи пазарот кај нас е мал и нереален. До буџет од 4000 евра – реткост е да најдеш проверено и одржувано возило како ова опелче.

Р-Е-Т-К-О-С-Т.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #21 на: 07 Мај 2025, 16:38:32 pm »
Ova objasnimu go na pazarot i idniot kupec za vozilo

--Дечкото седнал и се информирал за секое штрафче што го извадил, на колку њутн метри треба да го престегне за да не му наштети на возилото при идна експлоатација. Со тоа на колата и додал вредност за следниот купец да може да ја ползува таа вредност.

Ти од друга страна гледаш само 4000 евра. Не верувам дека би се разбрале колку и да дискутираме понатаму.--

I kade sme tuka so moabetot na mojata finansiska sostojba i blagosostojba. Sto izvrtuvas moabetot i si teras kako tebe ti odgovara. Cenata na voziloto e taa sto e pishana- pazarnata vrednost na toj tip na vozila e sosema druga. Sledejki go pazarot odi ti dokazi na nekoj i objasnuvaj se cel den deka toa si pravel si menuval si cuval si odrzaval...na kraj kje ti kaze decko eve ti 3500€ pa razmisluvaj.
Kje ti sliknam denovive Astra classic 1.4 od poslednata serija tie Rumunskite li od kade dojdoa zlatna boja sedan so 75.000km prv gazda za 3300€ vo perfektna sostojba.
Pak kje povtoram po 4ti pat so srekja prodazbata a mislenjeto moe okolu cena mozete na ignor da go stavite nema potreba sekoj zbor na kantar da go stavate i da si filmate posle toa. Imas pari izvadi kupi ja znaeme deka na tastatura site ste mokjni.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #22 на: 07 Мај 2025, 17:01:44 pm »
Друже, јас навистина немам потреба од возило моментално. Да ми треба, ќе му побарам трс во пп и ќе му пуштам 4000. По 61.85ден за секое едно евро.

Нема врска муабетот со тастаура или што и да значи тоа. Колата е добра понуда и има вредност многу поголема од вредноста на возила со пониска цена.

Иначе, коа јас би бил продавач и коа некој би ми понудил 3500, би му рекол да оди да се е*е и он и неговите 3500 евра.

Коа сум продавал кола, од гаража не сум им дозволил да ја извадат ако пробаат да ми рушат цена. Баш поради тоа што многу убаво сум размислил коа сум ја формирал.
« Последно менување: 07 Мај 2025, 17:13:38 pm Bravo »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #23 на: 07 Мај 2025, 17:38:31 pm »
Ti od start mu rusis cena na covekot.
Bara 4300 ti kje mu brois 4000 ne e fer od tvoja strana taka so klizaci da mu vlagas uste na forum.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #24 на: 07 Мај 2025, 18:20:03 pm »
Моја грешка, се извинувам. 4300 еу по 61.85 ден.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6908
  • Бенве сие бенве
« Одговори #25 на: 07 Мај 2025, 18:26:48 pm »
Зачувано возило, камен, стегнато итн итн е релативна работа. Еве оти Влатче е најгласен во одредување на состојба и вредност на половно возило да му кажам дека 15мин ако ја возам Б класата ќњ и најдам барем 3-5 маани. За какви канти ме имаат убедувано дека се како нови крај нема. Нашиов пазар не е реален заради увоз на најголемите канти што може човек да ги замисли. На жена ми татко и ја продава Ц  W205 класата, реални км околу 150000, човекот е доктор, не е прекупец, ја вози 9-10год. Ја продава затоа што си купи чисто нова кола од салон. Му ја споредуваат со увезена таксирана кола. Мене ми ѕвони човек за јамахата иако не ми е на оглас, му кажувам цена скапа му била, а сака мотор со 3000км, регистриран со каско, со ЗК,  со сите протектори со ауспух со сервисна книга итн итн. Северџанот сака евтино, да има цена, не гледа какво е и колку ќе даде потоа за да го среди нештото за да е колку толку употребливо, на ниво на астрава нема да е никоја друга канта средувана на рати потоа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #26 на: 07 Мај 2025, 19:01:28 pm »
Moabetot za cenata mi e sto koga kje otvoris oglasi i vidis po 2000-2500 odi ti dokazi na nekoj deka tvojata vredi 4300.
Ja nevikam deka mojata e perfekcija. Mi uleta sto mi uleta so rasklaten zamaec go smeniv srediv sto ima za sreduenje i cao prijatno. Da mi nudese nekoj B klasa za 7000€ vo top sostojba ista servisna istorija kako astricevo kje go preripav oglasot dzabe sto e takva. Nie citame za kolava na forum kako e odrzavana so red od prv den ama odi ti ubedi go Afrim ili Cvetan koga kje otvorat oglas i listaat opelcinja gleda cena 4300 ne ni zastanue da otvori nego kje produzi ponataka kaj ovie od 2500.
Tuka ideme na ona najvaznoto celoto odrzavanje i trud i tresenje da bide sve perfekcija pagja vo voda pri prodazba. Jas E klasata ja zemav 3500 ja vozev 4 god uloziv u nejze sto uloziv da ja stokmam po moj merak i pak ja dadov 3400. Sto trebase da baram 6000 ? Kje mi ostanese vo nasledstvo.
B klasava ja zemav sto ja zemav ete zamaec zglob,termostat. Planiram hemisko,folii,radio,navlaki Eurostil,servis....ja pazam kako oci u glava i sto posle 3-4 god mi svetne za prodazba kolku da baram 6000 ? Ete stegnata e full servisirana stokmena za merak samo da vozis. Znaes koga ker ja dadam NIKOGAS.
Ne mi e jasno zosto ne razbirate sto vi se zbori. Citate i nekako ne vi odgovara tekstot i ajt teraj sekoj po svoe razmisluvanje.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7475
« Одговори #27 на: 07 Мај 2025, 19:20:00 pm »
Времето ќе покаже, народот ќе одлучи.. дали астра класик може да се продаде 4.000€.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6908
  • Бенве сие бенве
« Одговори #28 на: 07 Мај 2025, 19:28:54 pm »
Не бе Влатче, ништо лично кон тебе, но ете ако си ја зел Б класата 5000 ( не знам колку одат немој да се осетиш навреден) и си стаил замаец околу 700, зглоб 100, нешто ситно 200 веќе те кошта 6000 а си далеку од замислата за неа. Идниов период ќе ти отидат уште 1000еур и доаѓаме до цена од 7000 каде што за тие пари си можел да ја земеш најдобрата што се нуди на пазарот со повеќе опрема, со помалку км и со докажана историја најверојатно од прв газда. Парите на еден или на друг начин ќе отидат, раатот е тој што нема цена.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 236
« Одговори #29 на: 07 Мај 2025, 19:35:54 pm »
Времето ќе покаже, народот ќе одлучи.. дали астра класик може да се продаде 4.000€.

Оваа и тоа како вреди. Да не се повторуваме, какви се кршови се продаваат за тие пари. Историја од прв до последен штраф, а не па за сервиси. Секоја чест за @Diesel.
Не знам навистина што повеќе сакаат луѓево што бараат половна кола од прв сопственик за 4000 - 4300 eur