Автор Тема: Opel Meriva 1.6 Facelift  (Прочитано 84386 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7915
  • Плинаш!!!
Одг: Opel Meriva 1.6 Facelift
« Одговори #780 на: 23 Февруари 2025, 16:17:04 pm »
И јас сакав да ги сменам, ама мајсторов вика тешко достапни биле. Е сеа нека се подзатопли малку па да легнам под кола да видам дали стварно се недостапни. Парите не беа проблем, ваљда стварно има многу работа за да се стигне до нив. Ама дур не видам, нема да знам.

Ова е баш крцкање и тоа се случува само кога е ладно (под нула) надвор. Претежно крцкаат на лежечи полицајци ама ќе крцне еднаш/двапати и после го нема звукот.

Прво ќе пробам да ги подмачкам со силиконски спреј ако не помогне тоа тогаш ќе му ја паркирам колава пред гаража на мајсторов и нека мења, нека се мачи ако стварно се недостапни.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5845
« Одговори #781 на: 23 Февруари 2025, 17:19:12 pm »
Kaj tebe krcka kaj mene imase tropkanje onaka sitno ama vlagase na nerv. E rabota na puntovo neznam moze max pola saat da imase 4 gumici da smeni ama so onie pnevmatski pistoli ostrafue zastrafue i brzo idese.
Probaj ama ako se razlokani kako sto bea kaj mene potkinati i dosta lufta imase dzabe podmackuvanje.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2312
« Одговори #782 на: 23 Февруари 2025, 17:20:02 pm »
На Леонов не ги сменив гумиците на балансштанглата и крцкаат на лежечи на минус температури (на два-три) и после ќе го снема.
Минатото зимо ги подмачкував со силиконски спреј, го снема цела година звукот, се врати пред месец дена кога фати ладното.

Од предница имам сменето скоро се, овие останаа така.
А ги имав нови земени од Прчот, не се менувале посебно наводно. Ги подарив на некого мислам од форумов. @зоки-златен - Не беше шурата што ги зеде, сум заборавил, барав приватни пораки овде.

Еве го постот

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #783 на: 23 Февруари 2025, 17:26:07 pm »
Не се разлокани 100% затоа што нема никаков звук освен тоа крцкање кое не е постојано.

Иста ситуација е и кај мене. Симптомите се тие. Нема никакво лупање освен крцкањето. Можно е и кај мене да не се менуваат само гумици па затоа мајсторов не ги смени иако гледам дека ги има како посебен дел да си ги купиш.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5222
  • Пиши лаже
« Одговори #784 на: 23 Февруари 2025, 17:31:08 pm »
Жиле, какво е поточно тоа крцкање? Ако не ти е проблем пушти ми видео на вибер.
Имам некое крцкање/тресење на Корсата кога е во лер, помислив држач ама мајсторов вика не бил држач.
Фала ти.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #785 на: 23 Февруари 2025, 17:36:35 pm »
Абе крцка како старо дрвено столче ама крцка само преку лежечи кога се поминува. Незнам дали ке може со видео да се долови моментот затоа што е многу кратко. Баш онака крррк и толку. Ќе пробам  да го снимам.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2312
« Одговори #786 на: 23 Февруари 2025, 18:36:26 pm »
Абе крцка како старо дрвено столче ама крцка само преку лежечи кога се поминува. Незнам дали ке може со видео да се долови моментот затоа што е многу кратко. Баш онака крррк и толку. Ќе пробам  да го снимам.

Јас имам снимано, ќе најдам.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #787 на: 12 Април 2025, 20:32:41 pm »
Стигна ново камерче за рикверц од тему. И старото си бркаше работа ама прегореа неколку диоди за ноќе па ме нервираше што некоја свети некоја не. Камерчево ме изненади и со слика и со тоа колку широк агол фака. Јас задоволен.

И една бонус слика од ноќен мод на радиото