Автор Тема: Купувам Бензинец  (Прочитано 2176 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Одг: Купувам Бензинец
« Одговори #15 на: 15 Февруари 2025, 10:32:57 am »
Многу лоша генерализација. Тоа што си земал 1.0 со трицилиндри кој е крш мотор не опишува цела една автоиндустрија на земјата.

Уште полоша генерализација, само затоа што јас сум земал мотор ставен во милиони возила не значи дека треба да ги затвораме очите пред реалноста дека нема ниту едно квалитетно возило од Европа.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14174
« Одговори #16 на: 15 Февруари 2025, 10:38:12 am »
Јас би го ставил Опел (додека беше под ГМ) пред WW едно поради тоа што Опелот е многу по мек на вожња шасииски се по здравии и трето поради бензинските
мотори. Не дека на Опел се којзнае колку добри во поново време али пак за нијанса бегат. Дизајнот не го коментирам.
За Јапанац не би се осудил

Не знам како е сеа Opel под PSA ама под GM, многу Опел модели беа очајни шасиски. На прсти се броеја модели кои беа салам комплетно. Ти кажувам како човек кој имал Опел и VW.

Иначе, да јапонско сум согласен :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6861
  • Бенве сие бенве
« Одговори #17 на: 15 Февруари 2025, 10:40:12 am »
Многу лоша генерализација. Тоа што си земал 1.0 со трицилиндри кој е крш мотор не опишува цела една автоиндустрија на земјата.

Уште полоша генерализација, само затоа што јас сум земал мотор ставен во милиони возила не значи дека треба да ги затвораме очите пред реалноста дека нема ниту едно квалитетно возило од Европа.
Миле, тојота апликацијата ти работи ли? Овие од тојота ми рекоа дека македонија не е поддржана?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 407
« Одговори #18 на: 15 Февруари 2025, 12:55:32 pm »
Квалитетот на хондата е врв , само што не ми се свиѓа изгледот на генерациите до кај 2013-15, поновите ми се бааги вон планираниот буџет , единствено сивикот е добар ама многу тешко се наоѓа

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #19 на: 15 Февруари 2025, 13:16:40 pm »

Миле, тојота апликацијата ти работи ли? Овие од тојота ми рекоа дека македонија не е поддржана?
Македонија не е ама оваа е Австриска

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2844
  • Слобода или смрт
« Одговори #20 на: 15 Февруари 2025, 13:31:07 pm »
Квалитетот на хондата е врв , само што не ми се свиѓа изгледот на генерациите до кај 2013-15, поновите ми се бааги вон планираниот буџет , единствено сивикот е добар ама многу тешко се наоѓа

Јас возам хонда. не можам да се пожалам од колата но не би рекол дека е нешто спектакуларно. Да немало некои глупи кварови како брави да те зезаат или електрика или нешто сериозно околу мотор но сум имал ситни дефекти како секое нормално возило од тип на алтернатор, хладњак, држачи на мотор, катализатор и сензори. 

Јас би го ставил Опел (додека беше под ГМ) пред WW едно поради тоа што Опелот е многу по мек на вожња шасииски се по здравии и трето поради бензинските
мотори. Не дека на Опел се којзнае колку добри во поново време али пак за нијанса бегат. Дизајнот не го коментирам.

Не знам како е сеа Opel под PSA ама под GM, многу Опел модели беа очајни шасиски. На прсти се броеја модели кои беа салам комплетно. Ти кажувам како човек кој имал Опел и VW.

Еве и мазда е јапонска па е доста полоша од опел шасиски во периодот во кој ги споредуваш.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6027
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #21 на: 15 Февруари 2025, 13:52:17 pm »
Одговорот е:

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #22 на: 15 Февруари 2025, 14:12:32 pm »

Ако знаеш нешто поконкретно те молам сподели.
Инаку одамна ги следам моделите на Опел и колку што знам единствен проблем шасииски има првите модел на Астра Ј  од 2009 та и тоа мислам само склопените во Полска, ама проблемот беше одма одстранет. За друго не сум слушнал. За споредба пред 5-6 месеци баравме голф за братучед ми. Од 4 модела што ги видов 2010та-11 та на 3 праговите им беа иструлени а четвртиот на пат. Два од нив купени и одржувани во Мк.Накрајот си зема Ауди А3 Мојата Астра од 2011та увозена од Италија во 2019та беше апсолутно како нова што се однесува за корозија (во вторникот ја продадов) .

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #23 на: 18 Февруари 2025, 22:31:55 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Инаку стапив во контакт и се видовме со дечкото со инсигнијат, ама не успеавме да се договориме .Инаку инсигнијата е многу убава со буквално фул опрема (јас лично за првпат гледам кола со фул опрема) но не е очувана. Се средува до некаде ама не ми изгледаше исплатливо со оглед на цената.

Разгледав и други коли успат и некако ми фати око и БМВ Х1. 4х4 дизел варијанта(бензин незнам дали постојат во Мк)а и Ф20 ката
« Последно менување: 18 Февруари 2025, 22:43:42 pm M.Meskov »

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2844
  • Слобода или смрт
« Одговори #24 на: 18 Февруари 2025, 22:54:56 pm »
Оваа од погоре не е со фул опрема. Има обичен панел со стрелки а фул се со дигитален екран. Но има убава опрема штета што не и ставиле дигитална табла. Не дека оваа е нешто лоша но она малото екранче не е убаво центрирано па малку иде на нерви. Истотака во повисоките опреми имаш и на централната конзола како пад да управуваш со централниот екран што овде фали.  Ова е некој чуден микс на опрема со убави седишта но фалат многу други работи.

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #25 на: 19 Февруари 2025, 19:33:25 pm »
Може  да до толку не видов али колата има стварно врв опрема, вклучувајќи црно небо и електричен панорамски кров.

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #26 на: 01 Март 2025, 21:27:54 pm »
Многу тешко салам возило, гледам Астра К со 1.6 дизел многу убава цена имаат , ама нешто тие мотори да не не се во ред или нешто друго е. Бензинците убава цена си дрзат

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5920
« Одговори #27 на: 01 Март 2025, 21:37:01 pm »
Проблем со ланчето на моторот.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #28 на: 01 Март 2025, 22:18:51 pm »
Да имаше пишано и на форумов некој ако не се лажам. Толку ли е страшен проблемот

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2436
« Одговори #29 на: 10 Март 2025, 08:41:49 am »
Тука на форумот наш член си направи сам ревизија на тој модел (во врска со ланчето), така да мислам дека се отстранува проблемот, дали беше @Knight_ членот, ако не сум побркал нешто
Претпоставката е мајката на сите заебувања