Автор Тема: Увоз на возило од Јужна Кореа  (Прочитано 1273 пати)

Отсутен Pecko

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
Увоз на возило од Јужна Кореа
« на: 24 Декември 2024, 23:09:33 pm »
Здраво дечки ми треба помош околу увозот на возила од Јужна Кореа кај нас во Македонија..
Сум ги гледал нивните возила дека си доста поефтини и дека ги носат во Албанија-Драч, е сега ме интересира дали кај нас можат тие возила да се регистрираат или не бидејќи од секого слушам различно.. доста ми кажале дека може а доста и дека не може кај нас да се царинат ни регистрираат Корејскиве коли..  :-X

Дали некој има искуства околу ова и дали пробал да донесе и регистрира кола од Јужна Кореа? Не сакам да се залетам да ја купам, донесат до Албанија, и на крај да не можам ни да си ја регистрирам колата во Македонија  :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6212
  • 69
Одг: Увоз на возило од Јужна Кореа
« Одговори #1 на: 25 Декември 2024, 08:19:43 am »
После ке си купиш скршена тоталка иста таква и ке прекуцаш броеви и ке пичиш :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30455
    • CARclub.mk
« Одговори #2 на: 25 Декември 2024, 09:58:10 am »
Не е истата работа, ама еве искуство на член кој си купи Cayenne во Јапонија.

https://forum.carclub.mk/index.php/topic,26434.0.html

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8318
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3 на: 25 Декември 2024, 11:33:09 am »
Непал имаше добри понуди баш сега пред католички Божик, до Црна Гора ги носеле, таму ти издавале ЕУР1 со кој цариниш поевтино тука.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3518
« Одговори #4 на: 25 Декември 2024, 12:10:20 pm »
😂😂😂 дали сте сериозно следно од Уганда да не ке биде увоз
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.